Server 2012 Standard versus Datacenter

Windows Server 2012 R2 beschrijft de ervaring die Microsoft heeft opgedaan met het bouwen en beheren van openbare clouds om een ​​zeer dynamisch, beschikbaar en kosteneffectief serverplatform voor uw datacenter en privé-cloud te leveren. Het biedt een schaalbare, multitenant-aware cloud-infrastructuur die de gedistribueerde en mobiele werkkrachten van uw organisatie kan helpen om een veiligere verbinding te maken met verschillende locaties, en het stelt IT in staat om sneller en efficiënter in te spelen op de zakelijke behoeften. De volgende informatie biedt een overzicht van de belangrijkste licentie-opties.

Server 2012 Standard

De Standaardeditie is ideaal voor klanten die een fysieke of licht gevirtualiseerde omgeving willen hebben. Met deze editie kunt u met elke licentie maximaal twee virtuele exemplaren van Windows Server gebruiken en beschikt u over dezelfde functies als de Datacenter-editie. De licentie voor de standaardeditie blijft processor plus CAL, waarbij elke licentie geschikt is voor maximaal twee fysieke processors op één server, net als de Datacenter-editie.

Server 2012 Datacenter

De Datacenter-editie is ideaal voor klanten die een zeer gevirtualiseerde privé- en hybride cloudomgeving willen hebben. Zoals altijd biedt het toegang tot alle productfuncties en maakt het onbeperkte instances van Windows Server mogelijk met elke licentie, waardoor uw virtuele omgeving met u meegroeit. De licentie voor de Datacenter-editie blijft processor plus CAL (Clienttoegangslicentie), waarbij elke licentie geschikt is voor maximaal twee fysieke processors op één server.

Hoe wordt Windows Server 2012 gelicenseerd? 

Windows Server 2012 R2 behoudt hetzelfde licentiemodel als Windows Server 2012, met twee edities verkrijgbaar in volumelicenties, Standaardeditie en Datacenter-editie. Edities zijn alleen te onderscheiden op virtualisatierechten (twee OSE's voor Standaard, onbeperkte OSE's voor Datacenter). Een enkele licentie dekt maximaal twee fysieke processors.
 
Clienttoegangslicenties (Engelse afkorting: CAL's) zijn vereist voor elke gebruiker of elk apparaat dat wordt gebruikt. De Windows Server 2012-gerelateerde CAL's bieden toegang tot en gebruik van de 2012 R2-functionaliteit. Clienttoegangslicenties (Engelse afkorting: CAL's) zijn vereist voor elke gebruiker of elk apparaat dat wordt gebruikt. De Windows Server 2012-gerelateerde CAL's bieden toegang tot en gebruik van de 2012 R2-functionaliteit.

Wat is het verschil tussen Windows Server 2012 R2 Standaardeditie en Windows Server 2012 R2 Datacenter-editie?
Zowel de Standaard-  als de Datacenter-editie biedt dezelfde reeks functies; de differentiator is het aantal virtuele besturingssysteemomgevingen (Engelse afkorting: VOSE). Een licentie voor een Standaardeditie geeft recht op maximaal twee VOSE's op maximaal twee processors (afhankelijk van de VOSE-gebruiksrechten die zijn uiteengezet in het document Gebruiksrechten voor Producten voor Volumelicenties of Eindgebruikerslicenties voor andere kanalen). Een Datacentereditie geeft recht op een onbeperkt aantal VOSE's op maximaal twee processors.

Specificaties

 Specificatie Omschrijving
Licentierecht:  Volume licentie (OLP)
Merk: Microsoft
Artikelnummers: P73-06285 & P71-07835
Korte naam: Server 2012 Standard & Datacenter
Versie: Single Language
Taal: Elke taal mag eenmalig geïnstalleerd worden
Staat: Tweedehands softwarelicentie  
Prijs: Afhankelijk van het aantal licenties

Vrijblijvende offerte aanvragen