01/29/2021
2 min
0

Top 5 nieuwe features in Windows Server 2019

01/29/2021
2 min
0

Windows Server 2019 zet verbeteringen voort en voegt nieuwe functies toe ten opzichte van de vorige versie. In deze blog worden de top 5 features van de nieuwste versie van Windows Server op een rijtje gezet.

1. Beveiligingsverbeteringen

Windows Server 2019 bevat Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), een volledig nieuwe en verbeterde antimalwarebescherming. Het blokkeert automatisch en waarschuwt over mogelijke kwaadaardige aanvallen.

Windows Defender ATP heeft een nieuwe set host-inbraakmogelijkheden, Exploit Guard genaamd, waarmee u de server kunt configureren voor een kleiner aanvalsoppervlak, netwerkbeveiliging, gecontroleerde maptoegang of bescherming tegen misbruik.

U kunt gevoelige gegevens tegen ransomware kiezen en beschermen door niet-vertrouwde processen de toegang tot uw beschermde mappen te blokkeren.

Standaard zijn de meeste algemene persoonlijke mappen al toegevoegd, dus u hoeft alleen maar te controleren of de knop is geactiveerd of niet. U kunt ook andere mappen aan deze beveiliging toevoegen.


2. Eenvoudige migraties met Storage Migration Service

Met Storage Migration Service kunt u eenvoudig alle bestanden en configuratie-instellingen (shares, NTFS-machtigingen en eigendommen) migreren en overbrengen van oudere Windows-servers naar nieuwe besturingssystemen. U kunt uw bestanden ook migreren naar de Azure-cloud.

U heeft de mogelijkheid om meerdere migraties tegelijk op te zetten. Alles wordt beheerd met Storage Migration Service in Windows Admin Center.


3. Windows-subsysteem voor Linux 2

Het is al een tweede iteratie van dit populaire onderdeel, het stelt u in staat om Linux rechtstreeks op de Windows Server-machine te draaien.

Windows Server zal een echte Linux-kernel met Windows verzenden die volledige compatibiliteit met systeemoproepen mogelijk maakt.

WSL 2 is een perfecte component voor ontwikkelaars en het is veel sneller dan WSL 1. Eerste tests lieten zien dat WSL 2 tot 20x sneller is in vergelijking met WSL 1 bij het uitpakken van bijvoorbeeld een gezipte tarball. Of dat het ongeveer 2-5x sneller is bij gebruik van git clone.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

1. ReFS-deduplicatie

Een ander kenmerk van Windows Server 2019 is ReFS-deduplicatie, waarmee u kunt profiteren van zowel gegevensontdubbeling als het ReFS-bestandssysteem (Resilient File System).

Het werkt eenvoudig door dubbele gegevensblokken te verwijderen en alleen unieke gegevens worden opgeslagen. Als resultaat wordt het opslagruimteverbruik verminderd.

ReFS is een nieuwe standaard voor opslag, maar het was in het begin niet perfect. In de loop van de tijd slaagt Microsoft erin om bugs op te lossen en te verbeteren om een echt veerkrachtig bestandssysteem voor ondernemingen te worden.

ReFS gebruikt checksums voor metadata, zodat het de mogelijkheid heeft om gegevensbeschadigingen op betrouwbare wijze te detecteren. ReFS heeft een data-integriteitsscanner, genaamd "scrubber". Deze scrubber scant het volume en is in staat om latente beschadigingen te vinden en proactief een reparatie van die beschadigde gegevens te activeren. Het heeft een auto-genezingsvermogen.


2. Windows Admin Center (WAC)

Hoewel WAC gratis te downloaden is, als add-on voor elk Windows-systeem, is het vooral handig voor het beheren van externe systemen en externe servers zonder GUI. Verwacht wordt dat Microsoft deze tool nog verder zal ontwikkelen en deze tool tot in de puntjes zal uitbouwen.

Met WAC kunt u eenvoudig uw servers en / of hypergeconvergeerde infrastructuur beheren vanaf één console. Het beheer is vereenvoudigd omdat deze tool via een webgebaseerde gebruikersinterface niet alleen het grafische deel van het beheer integreert, maar ook andere tools zoals PowerShell, Task Manager of externe desktop.

 

Goedkope Windows Server licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Windows Server licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Windows Server 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties