Microsoft Office 365 vs Office 2019: Wat is het verschil?

Gepubliceerd op: 09-07-2020

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen Office 365 en Office 2019? Ze zijn allebei nieuwste versie van de Office-toepassingen die je  elke dag gebruikt? Voor veel gebruikers kan dit erg verwarrend zijn - in dit blogbericht leer je het verschil tussen de twee en begrijp je wat het beste bij jou en / of je organisatie past.

Wat is Office 365? 

Office 365 is een abonnementsgebaseerde service die je maandelijks of jaarlijks Office-applicaties en cloudgebaseerde services biedt. Er zijn veel verschillende abonnementen - voor thuisgebruikers, kleine en middelgrote bedrijven, grote ondernemingen, scholen en non-non-profitorganisaties. Sommige van deze plannen omvatten de traditionele Office-toepassingen (zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint, enz.) Die u op uw computer installeert - sommige niet! Wat belangrijk is om op te merken, is dat Office 365 webgebaseerde toegang biedt tot de traditionele Office-toepassingen (zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint, etc.), maar ook een breed scala aan andere webgebaseerde apps en services zoals Teams, Yammer , Stream, Sway enzovoort.Alle Office 365-abonnementen omvatten maximaal 1 TB cloudopslag, Office Online (webgebaseerde versies van Outlook, Word, Excel, PowerPoint), de volledige functionaliteit van mobiele Office-apps, continue updates voor nieuwe functies, beveiligingsoplossingen en doorlopende technologie ondersteuning. 

 

Wat is Office 2019? 

Office 2019 is (momenteel) de nieuwste versie van de "traditionele" Office-suite, volgend op Office 2016. Het wordt verkocht als een eenmalige aankoop met een enkele voorafbetaling voor één pc of Mac en het is aan jou om voor altijd te bewaren. Office 2019 bevat Word, Excel, PowerPoint en Outlook en is geldig voor thuis of zakelijk gebruik. Er is geen upgrade-optie wanneer de volgende versie uitkomt, je moet het kopen tegen de volledige prijs. Hoewel Office 2019-gebruikers geen functie-updates ontvangen, ontvangen ze regelmatig stabiliteits- en beveiligingsupdates, evenals 5 jaar reguliere ondersteuning. 

 

Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2019? 

  • Het eerste verschil zit in het betalingsmodel, je koopt Office 2019 en je abonneert je op Office 365. Een vergelijkbare vergelijking is kopen versus een auto huren. Individuen kopen een auto omdat ze erin willen investeren en deze in het beste geval de komende 10 jaar willen gebruiken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de nieuwste technologische en veiligheidsverbeteringen. Terwijl het huren van een auto consumenten de keuze biedt om bijna elke maand een nieuwe auto te huren, altijd met de meest up-to-date technologie in de auto-industrie. 
  • Het tweede verschil zit in de producten en diensten waartoe je toegang krijgt. Nogmaals, Office 365 bevat zoveel meer toepassingen en services.  
  • De derde zit in de updatefrequentie en functionaliteit. Met Office 365 ontvang je maandelijkse updates voor Office - of je dit nu wilt of niet 

   

Voordelen van Office 2019: 

  • Je betaalt maar één keer en het is aan jou om voor altijd te bewaren. Als je alleen Outlook, Excel, PowerPoint en Word nodig hebt, is het op de lange termijn veel goedkoper om de licentie te bezitten in plaats van je te abonneren. Op dit moment heb je binnen 15 maanden jou voordeel eruit qua kosten.  
  • Als je de services van Microsoft voor e-mail, samenwerking en communicatie, cloudopslag, enz. Niet gebruikt en je alleen de "traditionele" Office-toepassingen op uw pc's of Macs wilt is Office 2019 een betere optie omdat het niet zo nauw is geïntegreerd met de overige hulpmiddelen van Microsoft. 
  • je hoeft zich geen zorgen te maken over het continu trainen van uw werknemers over nieuwe functionaliteit, omdat er geen functie-updates worden aangeboden 

 

Vragen over Microsoft Volume licenties? Wij helpen graag! 

Vragen over Microsoft en welke licentie bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van Maandag tot en met Vrijdag tussen 09:00 en 17:00. 

 

 

Deel dit artikel