Microsoft Office Standard vs. Office Professional Plus

Microsoft licentie kopen: online marktplaats om eenvoudig te besparen
Gepubliceerd op: 30-07-2020

Microsoft heeft naast de Retail varianten van Office ook een zakelijke variant van Office. Deze volume licenties zijn beschikbaar in 2 verschillende versies. In deze blog worden de verschillen tussen deze 2 zakelijk Office pakketten uitgelegd.

Welke versie van Microsoft Office past het beste bij uw organisatie? 

 

Microsoft Office Standard 

Office Standard is een geïntegreerde verzameling Microsoft-applicaties die zijn ontworpen om naadloos samen te werken om uw dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren. Office Standard omvat de volgende programma's: 

  • Excel: Een spreadsheet-applicatie met data-analyse en visualisatie tools. 
  • Word: Een compleet tekstverwerkingsprogramma. 
  • PowerPoint: Een grafisch presentatieprogramma met mogelijkheden voor tekst-, geluids- en animatie-effecten. 
  • OneNote: Een toepassing om notities te maken waarmee u verschillende soorten inhoud tussen teamleden kunt delen. 
  • Outlook: Een tijd- en informatiebeheerder die e-mail, agenda, contacten en taken integreert. 
  • Publisher: Een uitgebreid desktop publishing-programma waarmee mensen met basisontwerpvaardigheden verschillende publicaties kunnen maken. 

Alle bureaubladtoepassingen in Office Standard zijn complete programma's, wat betekent dat elk programma (bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint, enz.) Volledig is uitgerust met alle functies. 

Hoewel de nieuwste versie van Office Standard desktopgebaseerd is, werkt deze met OneDrive, de cloudgebaseerde bestandshostingservice van Microsoft. Dit betekent dat u een document op een apparaat (zoals uw werk-pc) kunt starten en verder kunt gaan waar u het op een ander apparaat (zoals uw thuistablet) hebt achtergelaten waarop Office is geïnstalleerd, zolang u uw bestanden synchroniseert met Microsoft Onedrive. Dit maakt ook realtime bewerken mogelijk.  

   

 

Microsoft Office Professional Plus 

Office Professional Plus is een verzameling Microsoft-applicaties, voornamelijk ontworpen voor commercieel of zakelijk gebruik. Office Professional Plus bevat alle programma's uit Office Standard (Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher en Word), samen met twee nieuwe programma's die niet zijn opgenomen in Office Standard: 

  • Access: Een relationeel databasebeheersysteem waarmee informatiewerkers informatie kunnen volgen en rapporteren. 
  • Skype for Business: Een geïntegreerde communicatieclient die werkt in combinatie met Skype voor Bedrijven Server. Hiermee kunnen gebruikers met elkaar praten via instant messaging, spraak of video en schakelen tussen modi. Net als Office Standard zijn alle desktoptoepassingen in Office Professional Plus de volledige versies van het programma. 

 

Vragen over Microsoft Volume licenties? Wij helpen graag! 

Vragen over Microsoft en welke licentie bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van Maandag tot en met Vrijdag tussen 09:00 en 17:00. 

Deel dit artikel