Home / Verschillen tussen Microsoft Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional

Home / Verschillen tussen Microsoft Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional

Verschillen tussen Microsoft Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional

Microsoft licenties volume

Microsoft Office 2021 is eindelijk uitgebracht door Microsoft. Net als iedere release van Office heeft ook Microsoft Office 2021 verschillende Office pakketten. Wat deze pakketten allemaal bevatten en voor wie welk pakket geschikt is, leest u in deze blog.

Welke applicaties zitten er in Microsoft Office 2021?

In ieder Microsoft Office pakket zitten verschillende Microsoft Office applicaties. Microsoft Office 2021 is verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • Microsoft Office 2021 Home & Student
 • Microsoft Office 2021 Home & Business
 • Microsoft Office 2021 Professional

In onderstaande tabel zijn de verschillen tussen de verschillende pakketten zichtbaar.

Office 2021 comparison table

Microsoft Office 2021 voor particulieren & klein zakelijk

Voor particulieren zijn er twee mogelijkheden: Office 2021 Home & Student en Office 2021 Home & Business. Office 2021 Home & Business is zowel voor particulier als zakelijk gebruik.

Microsoft Office 2021 Home & Student

Microsoft Office 2021 Home & Student is het basis pakket van de Microsoft Office 2021 serie, en bevat ook de meest gebruikte en bekendste applicaties voor particulieren. Office 2021 Home & Student is op 1 pc te installeren en de licentie is eeuwigdurend.

 

Welke programma’s bevat Office 2021 Home & Student?

 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft PowerPoint

 

Hoelang is de licentie geldig?

De Office Home & Student 2021 licentie is een eeuwigdurende licentie. Dit houdt in dat men na aankoop geen kosten meer heeft, in tegenstelling tot bij een Office 365 licentie.

 

Microsoft Office 2021 Home & Business

Microsoft Office 2021 Home & Business is uitgebreider dan de eerder genoemde Home & Student en bevat naast de eerder genoemde applicaties ook Microsoft Outlook. Microsoft Office 2021 Home & Business kan ook zakelijk gebruikt worden. Dit pakket is op 1 pc te installeren en de licentie is eeuwigdurend.

 

Welke programma’s bevat Office 2021 Home & Business?

 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft Outlook

 

Hoelang is de licentie geldig?

De Office 2021 Home & Business licentie is een eeuwigdurende licentie. Dit houdt in dat men na aankoop geen kosten meer heeft, in tegenstelling tot bij een Office 365 licentie.

Microsoft office 2021 voor zakelijk gebruik (volume licenties)

Als u een Office pakket zakelijk wilt gebruiken zijn de volume licenties van Office geschikt. Deze licenties en varianten zijn geschikt voor ondernemingen met meer dan 5 gebruikers. Door gebruik te maken van Volume licenties is het mogelijk om flexibel te werk te gaan, omdat er ieder moment extra gebruikers aangemaakt kunnen worden. Ook is het mogelijk om ieder moment het aantal gebruikers af te schalen zodat u niet betaalt voor ongebruikte licenties.

Er is maar één zakelijke Office 2021 licentie:

Microsoft Office 2021 Professional

 

Ook is het mogelijk om Home & Business zakelijk te gebruiken, dit is echter een retail licentie.

 

Microsoft Office 2021 Professional

Microsoft Office 2021 Professional is het meest uitgebreide Office 2021 pakket dat Microsoft heeft uitgebracht. Dit pakket is voornamelijk bedoeld voor bedrijven met meerdere gebruikers. Naast de applicaties die bij Home & Business inbegrepen zijn is er ook voor gekozen om Microsoft Publisher en Microsoft Access bij dit pakket te doen. Deze twee applicaties werken alleen op de computer. Office 2021 Professional heeft een eeuwigdurende licentie en is een volume licentie, wat Professional het ideale Office pakket voor bedrijven maakt.

 

Welke programma’s bevat Office 2021 Professional?

 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft Access
 • Microsoft Publisher
 

Hoelang is de licentie geldig?

Bij aanschaf van Microsoft Office 2021 Professional krijgt men een eeuwigdurende licentie. Dit houdt in dat men na aankoop geen kosten meer heeft, in tegenstelling tot bij een Office 365 licentie.

Microsoft Office 2021 kopen

Terwijl Softtrader normaliter pre-owned Microsoft licenties verkoopt, bieden we bij Office 2021 Home & Business nieuwe licenties aan tegen een mooie prijs. Vraag een offerte aan!

* We leveren alleen aan bedrijven binnen de Europese Unie.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoftsoftware en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.