6 tijdbesparende tips voor Microsoft Access-gebruikers
08 januari 2021 

6 tijdbesparende tips voor Microsoft Access-gebruikers

Bent u op zoek naar wat tijd af te schrapen van routine Microsoft Access taken? Access biedt veel functies die uw efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren. De sleutel is te weten waar deze functies te vinden en hoe ze te gebruiken. In deze blog leest u hoe u Microsoft Access het meest efficiënt kunt gebruiken.

Met de functie ‘Now’ kunt u de tijd en datum automatisch toevoegen aan uw databaserecords. Op deze manier ziet u als u de gegevens erbij haalt, wanneer de gegevens zijn ingevoerd.


Sjablonen zijn uw zijn erg efficiënt te gebruiken in Access. Met sjablonen hoeft u geen database helemaal opnieuw te bouwen. Kies uit honderden opties die zijn gemaakt door Microsoft of iemand in de Access-community.


Het importeren van gegevens uit Excel naar Access kan een enorme tijdsbesparing zijn. U kunt veel meer met uw gegevens doen met Access, waaronder het bijwerken van formules en het sorteren of filteren door middel van resultaten.


Structured Query Language (SQL) is een goede om op terug te vallen als u problemen ondervindt bij het ontwerpen van een query. SQL is de basis voor relationele databases en laat u de exacte resultaten kiezen die u zoekt.


Neem de tijd om vertrouwd te raken met de snelkoppelingen die nuttig voor u zijn. U kunt bijvoorbeeld alles uit Access halen door resultaten te filteren, kopieën in rapporten te verbergen en gegevensinvoer te versnellen.


Uw Access-databases zijn niet immuun voor corruptie of schade, dus het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om ze te beschermen. De beste manier om dit te doen is om regelmatig een back-up van uw databases te maken.

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Access licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Access 2008, 2012, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Neem voor meer informatie over Microsoft Access en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.