Remote Desktop Services 2022 (RDS) CALs kopen

Het acroniem CAL verwijst naar 'Client Access License' en beschrijft een licentie waarmee de klant (de bedrijfseigenaar) toegang kan verlenen aan zijn werknemers. Device CAL's zijn de beste keuze voor flexibele bedrijven met meer werknemers en minder apparaten. Zo kunt u het apparaat toegang geven tot het netwerk.

Goedkope Remote Desktop Services (RDS) 2022 CALs kopen

Remote Desktop Services 2022 User CAL

SKU: DG7GMGF0D7HX-0009

product box Remote Desktop Services 2022 User CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single-language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: RDS Activerings Instructies

Remote Desktop Services 2022 Device CAL

SKU: DG7GMGF0D7HX-0006

product box Remote Desktop Services 2022 Device CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single-language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: RDS Activerings Instructies

Wat is Remote Desktop Services 2022?

Microsoft Remote Desktop Services (RDS CALs) maken deel uit van het Microsoft licentiemodel. CAL in RDS CALs 2022 staat voor Client Access License en autoriseert de toegang op afstand tot de server en zijn diensten. RDS, vroeger ook bekend als Terminal Services, wordt meestal gebruikt door bedrijven zodat hun werknemers op afstand toegang hebben tot Windows-toepassingen en desktops. Met de Microsoft Remote Desktop-functie van RDS kunnen gebruikers vanaf hun apparaat verbinding maken met desktops. Afhankelijk van de rechten die het bedrijf aan elke gebruiker toekent, kunnen ze op de juiste manier omgaan met het externe bureaublad. Een van de grootste voordelen van RDS CALs 2022 is dat werknemers door het gebruik ervan flexibel kunnen werken, ongeacht tijd, plaats of apparaat. Bekijk hieronder voor welke Microsoft-producten je RDS CALs kunt gebruiken.


Hoe Remote Desktop Services 2022 voor serverlicenties gebruiken?

U kunt Remote Desktop Services gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot Microsoft Servers en Microsoft Office-licenties. Bekijk hieronder de volledige lijst van Microsoft-producten die u kunt combineren met RDS.

 • Windows Server
 • Microsoft Exchange Server
 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft Sharepoint Server
 • Microsoft Office (Office LTSC Standard 2021 & Office LTSC Professional Plus 2021)


Voor alle servers heeft u eerst standaard User/Device CALs nodig. Nadat u de standaard CALs hebt, kunt u RDS User/Device CALs toevoegen om op afstand toegang te krijgen tot de server. Lees verder voor meer informatie over het activeren van RDS CALs 2022.


RDS 2022 activeren

U moet uw RDS CALs 2022 activeren voordat u op afstand toegang krijgt tot de server. Na aankoop van uw RDS CALs bij Softtrader, ontvangt u ook een activatiegids. De eerste stap is om naar deze website te gaan: https://activate.microsoft.com/. Vervolgens kiest u de taal van uw voorkeur en selecteert u "Install client access licenses". Hierna moet u uw Licentieserver-ID opschrijven. (Tip: u kunt uw licentieserver-ID vinden in de Remote Desktop Client. Zie hieronder.)


null


Vervolgens moet u het licentieprogramma in OPEN-License wijzigen en uw bedrijfsnaam, land, taal en regio toevoegen. Deze kunt u kiezen op basis van uw land. In het producttype kiest u de RDS versie die u heeft gekocht en het aantal CALs dat u heeft aangeschaft. In het veld licentieprogramma kunt u de productsleutel invullen in het licentiedocument dat u bij de levering hebt ontvangen. Daarna ontvangt u een individuele identificatie van het sleutelpakket. Vervolgens kunt u de installatie voortzetten in RD License Manager met het licentienummer en het autorisatienummer.


null


RDS CALs zijn een ideale oplossing voor organisaties om toegang te verlenen tot hun servers. Zolang werknemers een internetverbinding hebben, kunnen ze overal en vanaf elk apparaat op het bedrijfsnetwerk werken. Lees hieronder hoe u RDS kunt gebruiken en er uw voordeel mee kunt doen in uw dagelijkse en professionele leven.


Remote Desktop Services 2022 Toepassingen en voordelen

Remote Desktop Services 2022 biedt twee functies - RemoteApp en Remote Desktop. Met RemoteApp kunt u lokale applicaties uitvoeren naast applicaties op afstand op hetzelfde apparaat. U kunt onderscheid maken tussen lokale en op afstand gebruikte applicaties door het kleine pictogram in de rechterbenedenhoek van de app.

Een andere handige functie van RDS 2022 is Remote Desktop. Deze functie doet precies wat de naam doet vermoeden. Met Remote Desktop kunt u op afstand verbinding maken met een ander bureaublad vanaf je eigen apparaat. Met deze functie kunt u Windows draaien op Android- en iPad-apparaten.

Als uw apparaat niet de capaciteit of kracht heeft om lokaal bepaalde applicaties te draaien, kunt u dit obstakel omzeilen met RDS. Bedrijven kunnen ook kosten besparen door niet meerdere apparaten te hoeven upgraden, maar door RDS CALs aan te schaffen. Een ander voordeel van RDS 2022 is dat bedrijven hun documenten en gegevens in de Cloud kunnen opslaan. Dit zorgt ervoor dat in het geval van een apparaat storing geen belangrijke gegevens verloren gaan. Tot slot, wanneer nieuwe werknemers het team komen versterken, zullen hun apparaten aanzienlijk minder tijd nodig hebben om geconfigureerd te worden als het bedrijf RDS gebruikt.


Wat is het verschil tussen RDS User CAL 2022 en RDS Device CAL 2022?

RDS CALs, vergelijkbaar met eenvoudige server CALs, kunnen zowel User CALs als Device CALs zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt een RDS User CAL een enkele gebruiker op afstand toegang tot de server. RDS Device CALs daarentegen geven apparaten op afstand toegang tot de server en zijn services. Om te kiezen tussen User en Device RDS CALs, kunt u kijken naar het aantal gebruikers en apparaten dat u heeft. De meest budgetvriendelijke optie is om de CALs te licenseren die minder zijn. Als u bijvoorbeeld 5 gebruikers hebt die op afstand toegang moeten hebben tot de server met in totaal 20 apparaten, dan zou u 5 RDS User CALs kunnen kopen in plaats van 20 RDS Device CALs. Houd er rekening mee dat u eerst uw server moet licenseren met standaard server User/Device CALs. Pas daarna kunt u de RDS CALs toevoegen. Houd er rekening mee dat RDS CALs geen vervanging zijn voor standaard server CALs!