Windows Server 2022

Ervaar het toppunt van efficiëntie en prestaties met Windows Server 2022. Dit geavanceerde besturingssysteem van Microsoft is ontworpen om complexe serveractiviteiten met gemak uit te voeren. Of het nu gaat om een mailserver of een printserver, Windows Server 2022 beheert moeiteloos clientverzoeken en zorgt ervoor dat uw netwerk soepel draait. Als ruggengraat van uw IT-infrastructuur is het van het grootste belang om een betrouwbaar en robuust systeem te kiezen. Kijk niet verder dan Windows Server 2022, een oplossing op maat gemaakt voor uitmuntend serverbeheer. Upgrade vandaag nog naar Windows Server 2022 en stuw uw bedrijf naar ongeëvenaarde productiviteit en prestaties.

Goedkope Windows Server 2022 Licenties

Windows Server 2022 Standard (16Core)

SKU: DG7GMGF0D5RK-0005

product box Windows Server 2022 Standard (16Core)
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Windows Server 2022 Standard (2Core)

SKU: DG7GMGF0D5RK-0004

product box Windows Server 2022 Standard (2Core)
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Windows Server 2022 Datacenter (16Core)

SKU: DG7GMGF0D65N-0002

product box Windows Server 2022 Datacenter (16Core)
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Windows Server 2022 Datacenter (2Core)

SKU: DG7GMGF0D65N-0003

product box Windows Server 2022 Datacenter (2Core)
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Windows Server 2022 Device CAL

SKU: DG7GMGF0D5VX-0006

product box Windows Server 2022 Device CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Licentierecht

Windows Server 2022 User CAL

SKU: DG7GMGF0D5VX-0007

product box Windows Server 2022 User CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Licentierecht

Wat is Windows Server 2022?

Windows Server 2022, de nieuwste release van Microsoft, belooft een efficiëntere en veiligere serverervaring. Dit krachtige serverbesturingssysteem is ontworpen om een groot aantal clientverzoeken binnen het client-servernetwerk nauwkeurig en soepel af te handelen. De superieure prestaties en flexibiliteit maken het de eerste keuze voor het beheren van verschillende taken, zoals het draaien van externe applicaties op een hardware-installatie. Of het nu dient als basis voor je mailserver of het efficiënt afhandelen van printservertaken, Windows Server 2022 is geprogrammeerd om verbeterde prestaties te leveren. De robuustheid komt ook tot uiting in het vermogen om hoge verkeersbelastingen te weerstaan met minimale downtime. Bedrijven kunnen dus vertrouwen op dit geavanceerde besturingssysteem voor naadloze werking en verbeterde productiviteit. Wanneer u investeert in Windows Server 2022, investeert u in een besturingssysteem dat is toegewijd aan het leveren van topklasse serverbeheer en onwrikbare ondersteuning voor uw zakelijke behoeften.


Windows Server 2022 Standard vs Datacenter

Windows Server 2022 is geoptimaliseerd voor zowel commerciële als zakelijke behoeften en wordt geleverd in twee versies: De Standard Edition en de Datacenter Edition. De Standard Edition is ideaal voor niet-gevirtualiseerde of licht gevirtualiseerde omgevingen en beperkt het gebruik tot 2 virtuele machines. Aan de andere kant is Windows Server 2022 Datacenter Edition een uitgebreide oplossing die is ontworpen voor sterk gevirtualiseerde datacenters en cloudomgevingen, met de capaciteit voor een onbeperkt aantal virtuele machines. De keuze tussen deze twee hangt grotendeels af van uw specifieke behoeften en de schaal van uw activiteiten. Hoewel Windows Server 2022 Standard voldoende is voor kleinere bedrijven met minder hoge eisen, vinden grotere bedrijven de onbeperkte mogelijkheden van Windows Server 2022 Datacenter wellicht beter passen bij hun veeleisende infrastructuur. Daarom is inzicht in uw specifieke behoeften essentieel bij het bepalen van de ideale versie voor uw organisatie, zodat u kunt profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Microsofts nieuwste aanbod op het gebied van servertechnologie.


null

Wanneer eindigt de ondersteuning voor Windows Server 2022?

We raden je aan om er altijd voor te zorgen dat je een Windows Server-versie aanschaft die voldoende ondersteuning krijgt van Microsoft. De ondersteuning kan standaard (updates) of uitgebreide ondersteuning (beveiliging) zijn. Meestal eindigt de standaardondersteuning het eerst. Zie hieronder wanneer de ondersteuning van Microsoft eindigt voor Microsoft Windows Server 2022.


Einddatum standaardondersteuning: 13-10-2026

Einddatum verlengde ondersteuning: 14-10-2031


Aangezien Windows Server 2022 de nieuwste versie van Windows Server is, is het de meest toekomstbestendige versie die momenteel beschikbaar is.

CALs voor Windows Server 2022

Wat is een CAL? CAL verwijst naar "Client Access License". Dit is een licentie die gebruikers of apparaten toegang geeft tot Microsoft Windows Server 2022. Je kunt kiezen uit de volgende soorten CALs:

Windows Server 2022 User-CAL

Met een Windows Server 2022 User CAL-licentie betaalt u voor elke gebruiker die toegang heeft tot de server. Als een van uw werknemers bijvoorbeeld toegang tot de server nodig heeft via zijn laptop, iPad, smartphone en/of pc, dan heeft die gebruiker een User CAL-licentie nodig. CALs zijn niet inbegrepen bij de aanschaf van Windows Server, daarom moet u deze naast de Server-licentie aanschaffen.

Windows Server 2022 Device-CAL

Device CAL licenties betekenen dat je betaalt voor elk apparaat dat toegang heeft tot de server. Device CALs zijn de beste oplossing als je Windows Server slechts op één apparaat wilt gebruiken of als je minder apparaten hebt dan gebruikers die toegang tot de server nodig hebben.

Hoe op afstand toegang krijgen tot Windows Server 2022?

Naast de standaard gebruikers- en apparaat-CAL's voor Windows Server kunt u gebruik maken van Remote Desktop Services (RDS) om op afstand toegang te krijgen tot de server en zijn services. De licentieverlening voor de externe toegang wordt gefaciliteerd via RDS CAL's. Ze volgen dezelfde licentielogica als de standaard CAL's, wat betekent dat de vuistregel is om licenties te verlenen voor wat het minst aanwezig is: apparaten of gebruikers. In principe kunt u licenties aanschaffen voor alle apparaten of alle gebruikers die externe toegang nodig hebben, maar de meest kostenefficiënte optie zou zijn om licenties aan te schaffen voor de mindere apparaten. Als uw bedrijf bijvoorbeeld minder apparaten heeft dan gebruikers die externe toegang tot Windows Server 2022 nodig hebben of vooral afhankelijk is van flexwerkers (ploegenarbeiders), of als het personeel vaak wisselt, dan zijn RDS Device CAL's de meest optimale variant. Als er maar een paar gebruikers zijn die op afstand toegang hebben tot Windows Server 2022 en/of meerdere apparaten gebruiken, dan zouden RDS User CAL's kostenefficiënter zijn. Als de gebruikers en apparaten gelijk zijn, verschillen de kosten niet, afhankelijk van het apparaat waarvoor u een licentie heeft.


null


CAL-licenties zijn NIET inbegrepen bij Windows Server 2022 en moeten apart worden aangeschaft. Neem contact op met onze klantenservice voor advies op maat voor uw situatie of neem de CALs op in uw offerteaanvraag.


FAQ

Hoe Windows Server 2022 activeren?

Om Windows Server 2022 te activeren, heb je een geldige productsleutel nodig. Je kunt deze direct op je server activeren door naar het dashboard van Server Manager te gaan, op Lokale server te klikken en vervolgens op de koppeling Product ID te klikken in het deelvenster Eigenschappen. In het venster Windows Activation dat verschijnt, voert u uw productsleutel in en volgt u de aanwijzingen om het activeringsproces te voltooien.


Hoe Remote Desktop Services inschakelen voor Windows Server 2022?

Remote Desktop Services inschakelen voor Windows Server 2022 bestaat uit enkele stappen. Ten eerste moet je de RD Licensing rol installeren op je server. Dit kan via het Server Manager dashboard. Na het installeren van de rol moet je deze activeren. Eenmaal geactiveerd kun je de licentiemodus configureren en de licentieserver specificeren in de RD Session Host configuratie-instellingen.


Bevat Windows Server 2022 downgrade-rechten?

Ja, Windows Server 2022 bevat downgraderechten. Dit betekent dat je een eerdere versie van Windows Server kunt installeren als je dat wilt, terwijl je nog steeds je licentierechten voor Windows Server 2022 behoudt. Dit is gunstig voor bedrijven die oudere software gebruiken die niet compatibel is met de nieuwste versie van Windows Server. Als u uw licenties bij Softtrader koopt, helpen we u bij het downgraden door de juiste media en sleutels voor eerdere versies te leveren. U kunt deze bestanden aanvragen door contact op te nemen met onze supportafdeling.