Hoe werkt een Microsoft Volume Licentie? Uitleg over licensing

Microsoft OLP licentie: wat is dit?
Gepubliceerd op: 29-08-2019

Gebruik maken van een Microsoft Volume Licentie, maar weet u nog niet precies hoe dat werkt? We leggen u graag uit wat volume licenties (OLP) zijn en hoe deze werken.

We leggen u uit over de Microsoft Volume Licentie en welke vragen belangrijk zijn om te stellen zodat u een keuze kunt maken uit de mogelijkheden die er beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld aan de hand van een licentiemodel-overzicht voor Windows Server 2016.

Tip: goedkoop gebruik maken van bijvoorbeeld een Open License? Dankzij onze gebruikte Microsoft Volume Licenties betaalt u daarvoor tot 70% minder dan met een nieuw exemplaar.

 

Licensing voor Microsoft Software

Dankzij bijvoorbeeld de Open License en andere volumelicenties van de leverancier kunt u op een heel flexibele en betaalbare manier gebruik maken van zakelijke software. U koopt een licentie, in plaats van software op een CD of een DVD (FPP). De handleiding is digitaal beschikbaar en er is geen sprake meer van toegevoegde extra’s, waardoor de kosten voor Microsoft omlaag kunnen.

Het garandeert u een beter betaalbare licentie, zelfs als u daar nieuw gebruik van zou maken. Tweedehands kunnen de besparingen oplopen tot nog eens 70%, terwijl u daar 100% officieel en volledig audit proof gebruik van kunt maken.

Tip: het is mogelijk om een Microsoft Volume Licentie uit te breiden met Software Assurance. U krijgt dan professionele ondersteuning bij het onderhoud, om alles uit uw software-investering te halen. Dat kan zowel met de nieuwe als de gebruikte licenties.

Benieuwd of een Volume Licentie van Microsoft voor uw organisatie een goede keuze is en waar u dan het best gebruik van kunt maken? Stel u de volgende vragen:

  • Wat is de omvang en het type van uw organisatie?
  • Welke Microsoft-producten wilt u onder licentie gebruiken?
  • Op welke manier wilt u de Microsoft-producten gaan gebruiken?

Uiteraard kunnen wij u helpen antwoord te geven op deze vragen, zodat u een betere keuze kunt maken.

 

Open License voor bedrijven: de mogelijkheden

Gebruik maken van een Open License voor bedrijven of op zoek naar een ander type Microsoft Volume Licentie? We helpen u gebruikte licenties te kopen, in veel gevallen gewoon bij ons uit de eigen voorraad. Bijvoorbeeld voor Microsoft Exchange, net als voor andere software die u zakelijk zoekt.

Wij garanderen flinke besparingen met onze gebruikte softwarelicenties, die precies hetzelfde werken als de nieuwe exemplaren. Ze zijn volledig legaal en 100% audit proof, om u daar geen zorgen over te hoeven maken. We denken graag met u mee over de licenties die het best geschikt zijn, ook als u daar weinig tot geen ervaring mee heeft. 

Microsoft Volume Licentie kopen of vragen over onze producten? Bel ons op telefoonnummer 024 202 2103, stuur een e-mail naar info@softtrader.nl of gebruik ons online contactformulier. Ook als u vragen heeft over onze tweedehands softwarelicenties voor bedrijven. We horen graag van u.

Deel dit artikel