Microsoft SQL Server 2022

Microsoft SQL Server 2022 is een geavanceerd relationeel databasebeheersysteem dat bekend staat om zijn superieure prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het is uitgerust om snel grote hoeveelheden gegevens te verwerken en biedt bijna onmiddellijke analyses via de integratie van Azure Synapse Analytics. SQL Server 2022 verbetert de beschikbaarheid van gegevens met functies zoals de Contained Availability Group en verbetert de prestaties met Parameter Sensitive Plan Optimization. De verbeterde beveiligingsfuncties van SQL Server 2022 maken het de veiligste SQL Server tot nu toe.

 

Kies voor Microsoft SQL Server 2022. Ervaar de ruwe kracht van data als nooit tevoren.

Goedkope SQL Server 2022 licenties

Microsoft SQL

Server 2022

Standard

SKU: DG7GMGF0M80J-0002

product box Microsoft SQL Server 2022 Device CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Microsoft SQL
Server 2022

Standard(2Core)

SKU: DG7GMGF0M7XW:0002

product box Microsoft SQL Server 2022 Standard (2 Core)d
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Microsoft SQL
Server 2022

Enterprise (2Core)

SKU: DG7GMGF0M7XV-0003

Productdoos Microsoft SQL Server 2022 Enterprise 2Core
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Microsoft SQL Server 2022
User CAL

SKU: DG7GMGF0MF3T:0002

product box SQL Microsoft SQL Server 2022 User CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Licentierecht

Microsoft SQL Server 2022

Device CAL

SKU: DG7GMGF0MF3T-0001

product box Microsoft SQL Server 2022 Device CAL
 • Merk: Microsoft
 • Taal: Single Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Licentierecht

Wat is Microsoft SQL Server 2022?

Microsoft SQL Server 2022, een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS), is een krachtpatser voor het beheren van gegevens en ondersteunt toepassingen van transactieverwerking tot business intelligence-analyse. Als toptechnologie staat het naast Oracle Database en IBM DB2. SQL Server is meer dan alleen een database, het is een server die uitzonderlijke services levert aan andere programma's of computers met behulp van de specifieke SQL programmeertaal. Deze unieke taal maakt dynamische interactie mogelijk in het client-server model, wat de rol van SQL Server als een gestructureerde querytaal (SQL) implementerende server versterkt.

Microsoft SQL Server 2022 Standard of Enterprise?

Het belangrijkste verschil tussen SQL Server 2022 Standard en Enterprise ligt in hun mogelijkheden, schaalbaarheid en kosten. SQL Server 2022 Standard is op maat gemaakt voor kleine bedrijven en biedt essentiële functionaliteiten voor gegevensbeheer en analyse. De Enterprise-editie daarentegen is ontworpen voor grote organisaties en biedt uitgebreide oplossingen voor gegevensbeheer, onbeperkte virtualisatie en bedrijfsinformatie op bedrijfsniveau.

De waarde van de Enterprise-editie hangt af van de specifieke behoeften van uw organisatie. Als uw organisatie high-end datacenterfuncties en onbeperkte schaalbaarheid vereist, kan de Enterprise-editie de hogere kosten waard zijn. Als uw organisatie echter minder uitgebreide eisen stelt, kan de Standard-editie een meer kosteneffectieve keuze zijn.

SQL Server 2022 Standaard: Een sterke basis voor uw bedrijf

De SQL Server 2022 Standard-editie is op maat gemaakt voor kleine bedrijven en afdelingen. Het biedt essentiële functionaliteiten voor gegevensbeheer, rapportage en analyse. De software ondersteunt populaire on-premises en cloud-gebaseerde ontwikkeltools, waardoor efficiënt databasebeheer met minimale IT-resources mogelijk is.

SQL Server 2022 Enterprise: Koning van uitgebreid gegevensbeheer

Aan de andere kant biedt de SQL Server 2022 Enterprise editie een uitgebreide oplossing voor grotere organisaties. Het biedt krachtige mogelijkheden voor gegevensbeheer die high-end datacenterfuncties, onbeperkte virtualisatie en bedrijfsinformatie op bedrijfsniveau bieden. De Enterprise-editie biedt ook de beste ondersteuning in zijn klasse voor bedrijf kritische werklasten en eindgebruikerstoegang tot gegevensinzichten.

SQL Server 2022 vs SQL Server 2019

Zowel SQL Server 2022 als SQL Server 2019 kunnen perfecte keuzes zijn, afhankelijk van de behoeften van je organisatie. SQL Server 2022 blinkt uit als het gaat om cloudbase functies voor hybride oplossingen. SQL Server 2019 is een dappere mededinger maar mist een aantal functies in vergelijking met zijn opvolger. SQL Server 2022 is de nieuwste versie van de twee en wordt langer ondersteund dan SQL Server 2019. Als uw bedrijf de nieuwste functies nodig heeft, zoals naadloze Azure-integratie en langere ondersteuning, raden we u aan om voor SQL Server 2022 te kiezen.


null

Waarom upgraden naar SQL Server 2022?

Veel bedrijven kiezen voor SQL Server 2022 voor hybride toepassingen. Upgraden naar SQL Server 2022 biedt een scala aan voordelen, vooral voor bedrijven die hun database management systemen willen verbeteren. SQL Server 2022 introduceert aanzienlijke prestatieverbeteringen op verschillende gebieden, waaronder query-optimalisatie, in-memory verwerking, opslagactiviteiten, beveiliging, schaalbaarheid en cloud-integratie. Deze verbeteringen zijn ontworpen om databaseprestaties te verbeteren, responstijden te verkorten en een naadloze gebruikerservaring te bieden. Tot de voordelen van een upgrade naar SQL Server 2022 behoren efficiëntere queryplannen, snellere uitvoering, real-time analyse, minder downtime, geoptimaliseerd ruimtegebruik en versterkte gegevensbescherming. De query optimizer in SQL Server 2022 heeft aanzienlijke verbeteringen ondergaan op het gebied van kardinaliteit schatting en adaptieve query verwerking, wat resulteert in meer nauwkeurige query plannen en verbeterde prestaties.

Microsoft SQL Server 2022 End of Life (EoL):

Zorg ervoor dat u een versie van SQL Server 2022 aanschaft die voldoende ondersteuning van Microsoft krijgt. Dit omvat standaardondersteuning (updates) en uitgebreide ondersteuning (beveiliging). Basisondersteuning, d.w.z. standaardondersteuning, eindigt als eerste. Zie de einddatums voor ondersteuning hieronder:

Vervaldatum van standaardondersteuning: 11-01-2028

Vervaldatum van verlengde ondersteuning: 11-01-2033

CALs voor Microsoft SQL Server 2022

Wat is een CAL-licentie? CAL - kort voor "Client Access License" - is een licentie die gebruikers of apparaten van het bedrijf toegang geeft tot Microsoft SQL Server-licenties zoals 2017, 2019 en 2022. Er zijn twee CAL-types waaruit u kunt kiezen voor SQL Server 2022:

Microsoft SQL Server 2022 User CALs

User CAL licenties geven gebruikers toegang tot de server. Als een werknemer bijvoorbeeld toegang tot de server nodig heeft via zijn laptop, iPad, smartphone en/of pc, kan u de gebruiker slechts één User CAL geven in plaats van 4 Device CALs voor de apparaten. De User CAL moet worden aangeschaft naast de Server licentie.

Microsoft SQL Server 2022 Device CALs

Met SQL Server 2022 Device CAL-licenties betaalt u voor elk apparaat dat toegang heeft tot SQL Server 2022. Dit is een goede oplossing als u van plan bent de licentie op slechts één apparaat te gebruiken of als minder apparaten dan gebruikers toegang tot SQL Server 2022 nodig hebben.

Op afstand toegang krijgen tot SQL Server 2022

SQL Server 2022 is zowel lokaal als op afstand toegankelijk. Voor beide heeft u standaard User/Device CAL's nodig. Het enige verschil in de licentieverlening is dat u voor de externe toegang de toevoeging van RDS User/Device CAL's nodig heeft, naast de standaard CAL's. Het licentieprincipe van beide is identiek. Het onderstaande stroomschema geeft de meest kostenefficiënte licentiemethode weer. Houd er rekening mee dat u voor elk apparaat en/of gebruiker een licentie kunt aanvragen, zolang iedereen die op afstand toegang heeft tot SQL Server 2022 de betreffende CAL heeft. Een vuistregel die u kunt volgen is: geef de mindere een licentie. Als uw bedrijf bijvoorbeeld een paar externe medewerkers heeft die vanaf meerdere apparaten op afstand toegang hebben tot SQL Server 2022, is het de moeite waard om de gebruikers te licentiëren met RDS User CAL's. Mocht uw bedrijf meer afhankelijk zijn van flex- of ploegenarbeiders, dan is het financieel zinvoller om de apparaten waarmee zij op afstand verbinding maken met SQL Server 2022 te licentiëren met RDS Device CAL’s. Hetzelfde scenario zou van toepassing zijn als er sprake is van verwachte of regelmatige personeelswisselingen of personeelsfluctuaties.


null

CALs zijn NIET inbegrepen bij Microsoft SQL Server 2022 Standard of Enterprise licenties en moeten apart worden aangeschaft.

FAQ

Wat is het hoofddoel van Microsoft SQL Server 2022?

Het primaire doel van SQL Server 2022 is het opslaan en ophalen van gegevens zoals gevraagd door andere softwaretoepassingen vanaf de databaseserver. De SQL Server-productlijn heeft hier altijd om gedraaid en verbetert dit proces bij elke editie. Bovendien heeft SQL Server 2022 een heleboel functies om gegevensanalyse en query's mogelijk te maken.

Hoe SQL Server 2019 upgraden naar SQL Server 2022?

Controleer voordat u begint met het upgradeproces of alle functionaliteiten die u momenteel gebruikt worden ondersteund in de editie waarnaar u overgaat. Zorg ervoor dat uw besturingssysteem compatibel is met SQL Server 2022 en maak een back-up van uw database. Kijk vooraf naar de vereiste compatibiliteitsniveaus van uw database. We raden sterk aan om uw upgrade eerst te testen op een niet-productieserver om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn die uw gegevens kunnen beïnvloeden. Zodra u er zeker van bent dat de upgrade probleemloos zal werken, kunt u de upgrade implementeren op uw productieserver.