Microsoft Office 2021

Microsoft Office 2021

Wat is Microsoft Office 2021?

Microsoft Office 2021 is een pakket met softwareapplicaties die het uitvoeren van taken op een computer eenvoudiger kunnen maken en de efficiëntie kunnen verbeteren. Van deze softwareapplicaties zijn Word, PowerPoint en Excel het populairst en het meest gebruikt door consumenten. Microsoft Office bevat echter meer dan alleen deze toepassingen. Er zijn 5 verschillende versies van Microsoft Office 2021 en hoe uitgebreider de aangeschafte versie, hoe meer applicaties er inbegrepen zijn.

Microsoft Office 2021 wordt ondersteund en krijgt updates tot 13-10-2026.

Microsoft Office 2021: versies

Microsoft Office 2021 kent vijf verschillende versies. De simpelste en dus goedkoopste variant is Office Home & Student. Deze versie biedt de meest basale toepassingen, maar is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor gebruikers die geen uitgebreide licentie nodig hebben. De meest uitgebreide versie is Office 2021 Professional Plus. Deze licentie omvat de meeste applicaties en is daarmee de meest uitgebreide eeuwigdurende Office-licentie die Microsoft aanbiedt. Tussen de twee versies die in deze paragraaf worden genoemd, bevinden zich verschillende versies. Om een duidelijk overzicht te geven van wat al deze versies te bieden hebben, zie onderstaande tabel:

Tabel over Office 2021 en de beschikbare versies met bijbehorende applicaties


Microsoft Office LTSC 2021

Ook heeft Microsoft Office LTSC 2021 uitgebracht. LTSC staat voor Long Term Servicing Channel. Deze licentie is beschikbaar op PC en Mac en wordt 5 jaar ondersteund door Microsoft, oftewel tot 2026. Een belangrijk verschil tussen Office 2021 LTSC en Office 2021 is dat Office LTSC uitsluitend bedoeld is voor bedrijven en overheden, terwijl Office 2021 vooral bedoeld is voor consumenten.

Om Office LTSC 2021 te installeren, moet u de Office Deployment Tool downloaden van het Microsoft Downloadcentrum en het bestand "configuration.xml" genereren. Vervolgens is de volgende stap het downloaden van de Office LTSC 2021 installatiebestanden. Deze stap is echter alleen bedoeld voor gebruikers die niet via Office CDN installeren. De laatste stap is het gebruik van de Office Deployment Tool om Office LTSC 2021 te installeren.