Informatie over Microsoft Visio versies edities vergelijking

Microsoft Visio (Algemeen)

Wat is Microsoft Visio?

Microsoft Visio is software voor het maken van diagrammen, blauwdrukken, processtroomdiagrammen, 3D stroomdiagrammen, bedrijfsprocesmodellen, blauwdrukken en nog veel meer. Net als Word, Excel en PowerPoint is Visio een Microsoft Office-toepassing. Microsoft Visio maakt echter geen deel uit van de Microsoft Office-pakketten, maar is afzonderlijk verkrijgbaar. Visio werd ontwikkeld in de jaren 1990. Versie 1.0 werd uitgebracht in 1992. In 2000 werd Visio gekocht door Microsoft en toegevoegd aan de Microsoft-producten. Sindsdien zijn er verschillende edities uitgebracht, de laatste is Microsoft Visio 2021.

Wat voor soort licentie is Microsoft Visio?

Microsoft Visio is een volumelicentie. Met een volumelicentie wordt één licentie gebruikt om software te autoriseren voor veel gebruikers of apparaten. De licentietermijn van Microsoft Visio is eeuwigdurend, d.w.z. het is een eenmalige aankoop en u kunt de licentie permanent gebruiken als u dat wilt.

Waarvoor kunt u Microsoft Visio gebruiken?

Microsoft Visio is een softwaretoepassing waarmee je allerlei diagrammen en schematische tekeningen kunt maken door tekst en cijfers te combineren. Microsoft Visio kan voor veel doeleinden een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld:

 1. Een architect die een bouwplan maakt
 2. Een planner die een Gantt-diagram maakt
 3. Een marketeer die een klantreis in kaart brengt
 4. Een bedrijfseigenaar die een brainstormdiagram maakt
 5. Een ingenieur die een stroomschema maakt
 6. En nog veel meer

Microsoft Visio maakt de visualisatie van ideeën mogelijk en dat is zijn grootste voordeel. Dit betekent ook dat er voor bijna elk bedrijf en elke functie wel een geschikte toepassing in Visio te vinden is.

Welke versies van Microsoft Visio zijn beschikbaar?

De drie nieuwste edities van Microsoft Visio zijn 2016, 2019 en 2021. Van elk zijn er twee verschillende versies: Standaard en Professional. Microsoft Visio Professional is een uitgebreidere versie in vergelijking met Visio Standard. De eerste bevat exclusieve functies, zoals beschreven in de volgende paragraaf.

Nieuwe functies in Microsoft Visio: 2016 vs. 2019 vs. 2021

Dit zijn de nieuwe functies in Visio 2019

 1. Visio Wireframe
 2. Verbeterde ondersteuning voor AutoCAD
 3. Nieuwe diagram-sjablonen in de flowchart categorie
 4. Geïntegreerde databasemodel diagrammen
 5. Maak wireframe-diagrammen voor websites
 6. Nieuwe UML-tools
 7. Feedback geven over producten

Nieuwe functies in Microsoft Visio: 2019 vs. 2021

Dit zijn de nieuwe functies in Visio 2021

 1. Nieuwe Azure/AWS stencils en vormen
 2. Visuele update
 3. Nieuw invoerveld in het tabblad Kleuren
 4. Algemene prestatie- en stabiliteitsfixes
 5. Nieuwe sjablonen voor vervalsingen op de plaats delict
 6. Stockfotobibliotheek voor afbeeldingen
 7. Visio 2021 is veel sneller

Microsoft Visio 2019 Standard vs Professional

Microsoft Visio Professional heeft meer functies en mogelijkheden dan Visio Standard. Dit is het geval voor alle edities. Microsoft Visio 2019 Standard heeft Smart Shapes, Full Fidelity, Skype for Business, samenwerkingsfunctie, geïntegreerde ontwerpen en meer. Professional heeft ook al deze functies, maar heeft er nog een paar bij die niet in Standard zitten. Dit zijn nieuwe ULM tools, beveiligde diagrammen, data graphics en verbeterde AutoCAD ondersteuning.

Microsoft Visio 2021 Standard vs Professional

Microsoft Visio 2021 Standard heeft samenwerkingsfuncties, ondersteuning voor processtandaarden, beheer van informatierechten, koppelingsmogelijkheden voor SQL Server en SharePoint en meer. Visio Professional heeft ook al deze functies, maar heeft er nog een paar meer die niet zijn opgenomen in Standard. Deze omvatten een breed scala aan vormen en thema's, het valideren van diagrammen, het maken en delen van complexe diagrammen, gelijktijdig bewerken met meerdere co-auteurs en koppelingsmogelijkheden met Excel, Exchange Server en Azure Active Directory.

Waarom upgraden van Microsoft Visio Standard naar Professional?

Microsoft Visio Professional voegt naar behoefte extra functies toe. Hoewel de Standard-editie meer nieuwe functies bevat, kunnen zakelijke behoeften een upgrade van de Professional-editie vereisen. Grote organisaties kunnen samenwerkingsfuncties nodig hebben, terwijl bepaalde bedrijfsvereisten voor beveiligde gegevens de noodzaak om te upgraden naar Professional verder kunnen vergroten. Op dezelfde manier kunnen gebruikers die gegevens moeten importeren in Office Visio-bestanden profiteren van de nieuwe live gegevensoverlay, stroomdiagramgegevens, functie voor het in één stap koppelen van gegevens en gegevensverversingen.

Microsoft Visio 2019 systeemvereisten

Dit zijn de minimale systeemvereisten voor uw computer als u Microsoft Visio 2019 wilt installeren en gebruiken

 1. 1 GHz processor
 2. 3 GB vrije ruimte op de harde schijf
 3. 1 GB RAM (32-bits) / 2 GB RAM (64-bits)
 4. Windows 8 of nieuwer

Systeemvereisten Microsoft Visio 2021

Dit zijn de minimale systeemvereisten voor uw computer als u Microsoft Visio 2021 wilt installeren en gebruiken

 1. 1,6 GHz processor
 2. 4 GB vrije ruimte op de harde schijf
 3. 2 GB RAM (32-bits) / 4 GB RAM (64-bits)
 4. Windows 10, 11 of Windows Server 2019