Microsoft visual studio html json python

Microsoft Visual Studio (Algemeen)

Wat is Microsoft Visual Studio?

Microsoft Visual Studio is een IDE (Integrated Development Environment) die voornamelijk door programmeurs wordt gebruikt en een 64-bits applicatie is. Het wordt gebruikt om applicaties, websites, games en webservices te ontwikkelen. Er zijn meerdere Microsoft-softwareontwikkelplatforms geïntegreerd in Visual Studio. Bijvoorbeeld Windows API, Windows Forms, Microsoft Silverlight, Windows Store en Windows Presentation Foundation. Microsoft Visual Studio is een eeuwigdurende licentie, wat betekent dat het voor altijd kan worden gebruikt. Omdat het een eeuwigdurende licentie betreft, is het een eenmalige aankoop. De gebruiker kan kiezen uit 13 talen wanneer hij de Visual Studio-software voor het eerst start. De twee meest recent uitgebrachte edities zijn Visual Studio 2019 en 2022, die respectievelijk in april 2019 en november 2021 zijn uitgebracht. De eerste Visual Studio-editie verscheen in maart 1997. Sindsdien zijn er 12 nieuwe edities uitgebracht, tot Visual Studio 2022, waarbij elke nieuwe editie verbeteringen en toevoegingen bevat ten opzichte van de vorige editie.

 

Waar wordt Visual Studio voor gebruikt?

Visual Studio biedt vele mogelijkheden op het gebied van softwareontwikkeling. De mogelijkheden binnen de software zijn ontwikkelen, testen, debuggen, uitbreiden en samenwerken. Binnen het ontwikkelen zijn er mogelijkheden om code te schrijven, navigeren en snel te repareren. Visual Studio beschikt over eenvoudige en handige tools om te testen, en het is mogelijk om code van hoge kwaliteit te schrijven. Ook debuggen behoort tot de mogelijkheden, evenals profilering en het stellen van diagnoses. Ook het toepassen van duizenden extensies, om de licentie uit te breiden en de IDE goed te configureren, behoort tot de mogelijkheden. Ten slotte laat Microsoft Visual Studio de gebruiker samenwerken en kunnen verschillende applicaties worden gemonitord.

 

Visual Studio: codes

Visual Studio bevat de volgende technologieën:

  1. Javascript – het is mogelijk om met Visual Studio te werken met Javascript.
  2. Node.js – met Node.js kan de gebruiker snel, platformonafhankelijk en schaalbaar werken in Javascript.
  3. C++ – dit is een objectgeoriënteerde programmeertaal die goed presteert, snel is en compatibel is met veel andere apparaten.
  4. Python – Visual Studio biedt een Python-editor, die kan worden gebruikt voor het schrijven van scripts, IoT, datataken en meer.
  5. .NET – op elk besturingssysteem (besturingssysteem) en apparaat kan de gebruiker hiermee services en applicaties creëren.

 

Visual Studio 2019 versus 2022: de verschillen

Een van de belangrijkste verbeteringen in de editie van 2022 is het geheugen, aangezien dit aanzienlijk meer heeft en er geen beperking meer is van 4 GB, zoals in de editie van 2019. Ook is het programma lichter geworden, waardoor het sneller is dan voorheen. Visual Studio 2022 ondersteunt de nieuwste versie van C++, namelijk C++ 20. Verder is de toegankelijkheid verbeterd en is de programmeerinterface aangepast, omdat deze de gebruiker nu meer mogelijkheden geeft om de interface visueel aan te passen en te personaliseren. Ten slotte is de mogelijkheid om code aan te passen of toe te voegen verbeterd. Vroeger werkte dit alleen met C#, maar Microsoft heeft dat nu voor meerdere talen mogelijk gemaakt.

 

Visual Studio Community versus Professional versus Enterprise

Visual Studio Community is de enige gratis versie van deze drie. Deze gratis te downloaden versie wordt voornamelijk gebruikt door studenten. Maximaal 5 gebruikers kunnen Community gebruiken in een niet-ondernemingsorganisatie. Visual Studio Professional is een geavanceerdere versie van Community en wordt geleverd met meer functies en mogelijkheden. Indien nodig kan de gebruiker een gratis proefversie gebruiken om de software uit te testen. Nadat de proefperiode is afgelopen, moet de gebruiker de licentie kopen. Visual Studio Professional wordt vooral gebruikt door individuele ontwikkelaars of kleinere teams. Van deze drie versies (Community/Professional/Enterprise) is Enterprise de meest geavanceerde versie. Het wordt geleverd met de meeste functies en mogelijkheden. Net als Professional heeft Enterprise een gratis testtraject om de software te testen. Het grootste verschil tussen Professional en Enterprise is dat Enterprise veel betere testtools heeft , in de vorm van handmatige tests en geautomatiseerde tests . Daarnaast zijn de foutopsporingsdiagnostiek en IDE ook beter in Enterprise.

 

Visual Studio voor Mac en Windows: de verschillen

Visual Studio is beschikbaar voor zowel MacOS als Windows. Er zijn echter een paar verschillen:

  1. Menu: de menu's in MacOS en Windows zijn anders ingedeeld. Soms hebben de knoppen een andere naam of een andere volgorde.
  2. Sneltoetsen: het grootste verschil hier is dat het op MacOS “command” gebruikt en op Windows “CTRL” als sneltoets. Er zijn ook enkele verschillen in toetscombinaties om tot een snelkoppeling te komen.

 

Microsoft Visual Studio 2019 en 2022: einddatums voor ondersteuning

Visual Studio wordt geleverd met twee soorten ondersteuning: standaardondersteuning (updates) en uitgebreide ondersteuning (beveiliging).

Einddatums voor ondersteuning voor Visual Studio 2019:

Standaard ondersteuning: 09-04-2024

Uitgebreide ondersteuning: 10-04-2029

 

Einddatums voor ondersteuning voor Visual Studio 2022:

Standaard ondersteuning: 12-01-2027

Uitgebreide ondersteuning: 10-04-2029