Verschillen tussen Microsoft Office edities (2010, 2013, 2016, 2019)

Microsoft software kopen voor bedrijven
Gepubliceerd op: 03-06-2020

Door de jaren heen zijn er diverse versies van Microsoft Office uitgebracht. Wat zijn de grootste verschillen? Wat zijn de leukste opties? En vooral: Wat past het beste bij u?

Microsoft Office 2010 VS Office 2013 

De grootste toevoeging van  Office 2013 is de Onedrive. Terwijl u werkt worden de bestanden hierin opgeslagen, Ook kunt u met uw account met elk apparaat (dat verbonden is met internet) bij uw bestanden. Zo vormt het dus de ideale back-up. 

Ook is er de mogelijkheid andere mensen te machtigen om uw bestanden te bekijken. Denk hierbij een beetje in de stijl van Google docs. 

Excel heeft een nieuwe "Flash Fill" die patronen in uw gegevens herkent en de resterende cellen automatisch vult, indien toegestaan.  Het is ook slimmer op andere manieren. Het zal aanbevelen welke soorten draaitabellen of grafieken moeten worden gebruikt, afhankelijk van de gegevens die u hebt ingevoerd. Lync stelt u nu ook in staat om presentaties online te delen. 

PowerPoint-presentatoren in de diashowmodus hebben nu nieuwe functies voor "achter de schermen". Dit omvat een nieuw navigatieraster. Dit geeft je teleprompter-achtige notities op de achterkant van de presentatie die je publiek nooit ziet. 

 

  

Microsoft Office 2013 VS Office 2016 

De nieuwe functies in  Office 2016  zijn vooral gericht op samenwerken. Degene die een Microsoft account hebben en met Onedrive werken kunnen gelijktijdig in een bestand werken en ook is er versiegeschiedenis beschikbaar. 

Binnen de programma’s van 2016 kunt u nu slim zoeken. Selecteer een word of zin, klik er met de rechtermuisknop op en kies “slim zoeken” het inzichtvenster wordt geopend met meer informatie over dat woord of zin. Er wordt gezocht op het internet en vaak zal Wikipedia of andere top gerelateerde zoekopdrachten verschijnen. 

Microsoft heeft er ook voor gezorgd dat werken met mobiele telefoons en tablets een stuk soepeler gaat. Het uiterlijk is hetzelfde en bijna alle functies zitten er op. Veel van deze functies zijn wel iets simpeler gemaakt dit uiteraard omdat de desktop versie niet geëvenaard kan worden. Veel mensen zullen de tablet en smartphone versie wel functioneel genoeg vinden. 

 

 

Microsoft Office 2016 vs Office 2019 

Bij  Microsoft Office 2019  is er voor het eerst te kiezen voor een donker thema als achtergrond bij Word. Ideaal voor mensen die vaak s ’avonds of s ‘nachts achter hun PC moeten werken. 

Er is ook een tekst naar spraak functie toegevoegd. Deze werkt eigenlijk verbazingwekkend goed. Stukken tekst die geschreven zijn kun je door de computer laten voorlezen. Dit kan wel alleen in de taal die ook als standaard is ingesteld bij je  Office 2019  pakket. 

Een vertaler zit ondertussen ook vast in het Office pakket. Wij raden af om hele documenten met tekst hierdoor te laten vertalen maar een paar woorden gaat prima. U heeft vast wel ervaring hoe het vertalen met Google translate gaat, het is hier goed mee te vergelijken. 

Autoherstel: Elke paar minuten wordt het bestand opgeslagen en overgeschreven door Office zelf. Deze functie kan echter wel alleen gebruikt worden in “noodsituaties” "AutoHerstel is alleen bedoeld voor niet-geplande onderbrekingen, zoals bij stroomstoringen of wanneer de computer vastloopt. AutoHerstel-bestanden zijn niet zodanig ontworpen dat ze worden opgeslagen wanneer afmelden is gepland of bij normaal afsluiten", zo schrijft Microsoft. 

 

Heeft u meer vragen over Office? Neem gerust contact met ons op! 

Heeft u meer vragen over Office, welke versie van  Microsoft Office  bij u past of andere vragen? dan mag u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van Maandag tot en met Vrijdag tussen 09:00 en 17:00. U kunt ons bereiken op: 

 

Deel dit artikel