10/21/2020
3 min
0

Welke programma's zitten er in een Microsoft Office pakket?

10/21/2020
3 min
0

Microsoft Office is een verzameling van programma’s als Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Er zijn verschillende varianten van MS Office beschikbaar: Professional, Professional Plus, Standard, Home & Business en Home & Student. In dit artikel leest u welke Microsoft Office programma’s in ieder Office pakket zitten en waar u ze voor kunt gebruiken.

Welk Microsoft Office pakket heb ik nodig?

In het schema hieronder is te zien welke MS Office programma’s of Office applicaties in ieder MS Office pakket zitten. Office Professional Plus is het meest complete pakket en bevat alle Microsoft programma's die in dit artikel verder belicht worden. Voor verschillen tussen Home & Business, Home & Student en Pro raden we het volgende artikel over Office 2019 aan. Hieronder gaan we verder met de verschillende Office programma's en Office applicaties.

microsoft office 2019 pakket verschillen

Ontdek welke Office licentie bij u past!

Wat is MS Office?

Bekijk hier onze MS Office pakketten:

Office Home & Student (Retail)
Office Home & Business (Retail)
Office Standard (Volume)
Office Professional (Volume)
Office Professional Plus (Volume)

Microsoft Office 2019 banner

Microsoft programma's

Microsoft Word

Met Microsoft Word maakt u documenten, rapporten, brieven en cv's van professionele kwaliteit. In tegenstelling tot een gewone teksteditor heeft Microsoft Word functies zoals spellingcontrole, grammaticacontrole, tekst- en lettertypeformaat, HTML-ondersteuning, afbeeldingsondersteuning, geavanceerde pagina-indeling en meer.

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een commerciële spreadsheet-applicatie die wordt geproduceerd en gedistribueerd door Microsoft voor de besturingssystemen Microsoft Windows en Mac OS. Het biedt de mogelijkheid om basisberekeningen uit te voeren, grafische tools te gebruiken, draaitabellen te maken en macro's te maken.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote is een Programma waarmee u notities, bestanden, artikelen, afbeeldingen en meer kunt ordenen in één digitaal notitieblok. Met eenvoudige organisatie, zoekmogelijkheden, zeer intuïtieve tekstopmaak, mogelijkheid om e-mails, artikelen, afbeeldingen, schermopnames en meer te kopiëren is OneNote misschien wel een van de krachtigste softwaretools voor het maken van notities.

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is een krachtige presentatiesoftware dat is ontwikkeld door Microsoft. Het Microsoft programma gebruikt dia's om informatie over te brengen die multimedia bevatten. Daarnaast wordt het gebruikt om complexe zakelijke presentaties, eenvoudige educatieve contouren en nog veel meer te maken.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een toepassing voor e-mail- en taakbeheer. Een gebruiker kan één of meer e-mailaccounts samenstellen en mails verzenden, ontvangen en beheren met Microsoft Outlook. Hoewel het vooral populair is als e-mailapplicatie, stelt Microsoft Outlook gebruikers ook in staat om contacten, agenda's, taken, een persoonlijk dagboek en ondersteuning voor surfen op het web aan te maken en te beheren.

Microsoft Access

Microsoft Access is een relational database management system (RDBMS). Microsoft Access biedt een snelle en gemakkelijke manier om databases te ontwikkelen en is met name geschikt voor particulieren en kleine bedrijven. Access is de meest populaire desktopdatabase op de markt. In Access kunnen de meeste taken worden uitgevoerd via de grafische gebruikersinterface, maar meer geavanceerde gebruikers kunnen ook applicaties ontwikkelen met behulp van Visual Basic for Applications. Gevorderde gebruikers kunnen ook SQL-code gebruiken om query's te schrijven of te wijzigen. Bekijk ook ons uitgebreide artikel over Microsoft Access.

Microsoft Publisher

In Microsoft Publisher werkt u net zo gemakkelijk als in Microsoft Word, maar in plaats van tools voor tekst te gebruiken, gebruikt u tools voor het bewerken van paginalay-outs en visuele inhoud. Publisher is de beste tool voor het maken van nauwkeurig ontworpen publicaties zoals boekjes, pamfletten, visitekaartjes en wenskaarten.

Microsoft Skype for Business

Microsoft Skype for Business is een Unified Communications (UC) -platform dat ervoor zorgt dat gemeenschappelijke kanalen voor zakelijke communicatie en onlinevergaderingen integreert, waaronder instant messaging (IM), aanwezigheid, Voice over IP (VoIP), voicemail, bestandsoverdracht, videoconferenties, webconferenties en e-mail.

Eindelijk is het zover: Office 2021 is officieel uitgekomen!

Lees hier meer over de verschillen tussen Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional.

Goedkoop MS Office pakket kopen

Office pakket kopen? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.