10/21/2020
1 min
0

Microsoft Office Access: wat zijn de voordelen?

10/21/2020
1 min
0

Een Microsoft Office pakket bevat een aantal standaard programma’s als Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast zijn er ook minder bekende programma’s zoals Microsoft Access. In dit artikel leest u wat Access is en hoe het waardevol kan zijn voor uw onderneming.

Wat is Microsoft Access?

Microsoft Access is een hulpprogramma voor informatiebeheer. Hiermee slaat u gemakkelijk informatie op voor rapportages, referenties en analyses. Met Access zijn ook grote hoeveelheden gegevens eenvoudig te analyseren en te beheren. Dit maakt het een geschikter programma voor uitgebreid informatiebeheer dan Microsoft Excel of andere spreadsheet-programma’s.

Softtrader Banner Microsoft Acces 2019 & 2021

Waarom is het handig voor mijn onderneming?

Er zijn meerdere manieren waarop Microsoft Access waardevol kan zijn voor uw onderneming. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Eenvoudig en snel databasesystemen maken. Door het stappenplan in Access wordt al gauw duidelijk hoe het programma werkt en u het meeste uit uw gegevens kunt halen.
  • Integreert met andere Microsoft programma’s. Het is mogelijk om bijvoorbeeld gegevens van Excel over te zetten naar Access en die in Access dan verder te bewerken.
  • Door de wizards is het heel eenvoudig om professionele databases te maken. Een wizard is een functie die de gebruiker door de installatie of configuratie van een softwareprogramma of hardwareapparaat leidt. Er zijn meerdere wizards die u kunt gebruiken om snel en eenvoudig verschillende databases te ontwerpen zodat u efficiënter te werk gaat.

Een voordelige Microsoft Access licentie kopen

Microsoft Access is verkrijgbaar als losse licentie of als onderdeel van een Microsoft Office pakket. Bij Softtrader bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Vraag hier een offerte aan voor Microsoft Office:

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.