10/20/2020
2 min
0

Microsoft Open Licentie voor Office: Standard vs Professional

10/20/2020
2 min
0

Zakelijk kiezen tussen een Microsoft Open License voor Office Standard of Office Professional? U kunt gebruikte Microsoft licenties kopen van de beide pakketten, waarbij het verstandig is om die op voorhand goed met elkaar te vergelijken. Een gebruikte Microsoft volume licentie bespaart MKB bedrijven veel geld, mits u kiest voor de juiste uitvoeringen.

Office-toepassingen

Het meest duidelijke verschil tussen Standard en Professional vindt u in de Office-toepassingen die u kunt gebruiken. Met Standard kunt u rekenen op Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Publisher. De Professional-uitvoering voegt daar ook Access en Skype for Business aan toe. Met een Microsoft Open License Professional heeft u dus de beschikking over twee extra toepassingen.

Inbegrepen services bij Standard en Professional

Het grote verschil vindt u echter bij de inbegrepen services, al zijn niet alle MKB-bedrijven daar goed van op de hoogte. U kunt met Professional in ieder geval gebruik maken van Skype voor Bedrijven. Er is vervolgens sprake van een aantal belangrijke overeenkomsten met de Standard-pakketten voor Microsoft Volume Licenties.

De verschillen zitten ‘m bijvoorbeeld in de mogelijkheden om met Professional rechtstreeks vanuit Outlook (zonder PST-bestanden) e-mail te archiveren en bewaarbeleid in te stellen. En in de mogelijkheid tot integratie en manipulatie van grote gegevensvolumes uit diverse bronnen te stroomlijnen. Een handige toepassing van de Power Pivot-functie in Excel, die u met de Standard-uitvoering niet heeft.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Verder kunt u met de gebruikte Microsoft Volume Licenties Professional telefoongesprekken voeren met de Lync-client of Skype voor Bedrijven. U kunt digitale gegevens beveiligen dankzij de integratie met Windows Rights Management Services (RMS) voor Windows Server en u heeft toegang tot project gerelateerde e-mail in Exchange en documenten in SharePoint.

En maakt u gebruik van de gebruikte Microsoft licenties die u kunt kopen? Dan bespaart u aanzienlijk op de kosten. Zo kan een Professional-licentie goedkoper zijn dan een nieuwe Standard-licentie, omdat u kiest voor de gebruikte software. Binnen Microsoft Open License, zodat u daar als organisatie op een flexibele manier gebruik van kunt maken. Afgestemd op het aantal licenties dat u op dat moment nodig heeft, waarbij u dat kunt aanpassen als de situatie op kantoor verandert.

Gebruikte Microsoft volume licentie kopen

Wilt u gebruikte Microsoft volume licenties kopen en voordelig gebruik maken van Office Standard of Professional? U kunt online licenties kopen. Volledig legaal en 100% audit-proof, zodat u zich daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

De licenties zijn beschikbaar voor MS Office, net als voor de andere softwarelicenties van Microsoft. Bekijk de mogelijkheden voor Windows Server en andere programma’s. Geschikt voor de zakelijke markt, waar u met het Open License Program op een heel flexibele manier gebruik van kunt maken. Vraag hier uw offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.