10/15/2020
7 min
0

Verschillen tussen Office 2019 Home & Student, Home & Business & Professional

10/15/2020
7 min
0

Microsoft Office 2019 is het meest recente Office pakket van Microsoft. Dit MS Office pakket is verkrijgbaar in verschillende varianten voor zowel particulieren als bedrijven. Deze varianten verschillen van inhoud. Daarom is het logisch dat u een vraag heeft zoals: Welk Office pakket moet ik kopen? of: Welke Office versies zijn er? In deze blog leggen we de verschillen uit.

Welke programma's zitten er in Microsoft Office?

Het verschilt per Microsoft Office variant welke programma's erin zitten. Microsoft Office 2019 is verkrijgbaar in de volgende varianten:

In de onderstaande tabel zijn de verschillen tussen deze varianten zichtbaar.

Office 2019 home & student vs Business vs standard vs professional plus

Microsoft Office voor particulieren & klein zakelijk (retail licenties)

De volgende pakketten zijn voor particulieren: Office Home & Student en Office Home & Business.

In onderstaand overzicht lichten we de varianten voor particulieren toe. De zakelijke varianten bespreken we onderaan.

Microsoft Office 2019 banner

1) Microsoft Office 2019 Home & Student

Office Home & student 2019 is het pakket van de Microsoft Office serie met het minste aantal applicaties. Het pakket bevat de standaard programma’s als Word, Excel, OneNote en PowerPoint. Voor de meeste mensen zal dit voldoende zijn. Het Office pakket is op 1 pc te installeren en de licentie is eeuwigdurend.

Welke programma's bevat Home & Student?

 • Word, Excel, OneNote en Powerpoint

Hoelang is de licentie geldig?

 • Office Home & Student 2019 heeft een eeuwigdurende licentie. Je hoeft dus niet jaarlijks te betalen. Dit jaarlijkse bedrag moet wél betaald worden bij Office 365 licenties.

2) Microsoft Office 2019 Home & Business

Het volgende pakket, Microsoft Office Home & Business 2019, is uitgebreider dan Home & Student. Deze versie van Office 2019 heeft Outlook als extra applicatie. Dit maakt Office 2019 Home & Business geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Welke programma's bevat Home & Business?

 • Word, Excel, OneNote, Powerpoint en Outlook

Hoelang is de licentie geldig?

 • Office Home & Business 2019 heeft een eeuwigdurende licentie. Je hoeft dus niet jaarlijks te betalen. Dit jaarlijkse bedrag moet wél betaald worden bij Office 365 licenties.

Microsoft Office voor zakelijk gebruik (volume licenties)

Wilt u een Office pakket zakelijk gebruiken? Naast de Retail varianten van Office zijn er ook een aantal Volume varianten voor zakelijk gebruik. Deze varianten van Office zijn geschikt voor bedrijven met meer dan 5 gebruikers van Office. Met Volume licenties is het mogelijk om flexibel te werken omdat er extra gebruikers gecreëerd kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om te minderen in gebruikers waardoor u niet betaalt voor ongebruikte licenties.

De zakelijke Office licenties zijn:

Tip: een Microsoft Office pakket kopen en daar zakelijk gebruik van maken ? Houd er dan rekening mee dat alleen (Office) Volume licenties geschikt zijn voor Remote Desktop Services. Met RDS kunnen medewerkers overal vanaf elk device werken.

3) Microsoft Office 2019 Standard

Office Standard beschikt over alle functies die Home & Business heeft. Daarnaast zit er ook Publisher bij deze versie. Microsoft Office Publisher is een desktop publishing-programma. Met Publisher kan men teksten en afbeeldingen ontwerpen en publiceren.

Welke programma's bevat Standard?

 • Word, Excel, OneNote, Powerpoint, Outlook & Publisher

Hoelang is de licentie geldig?

 • De Microsoft Office pakketten van Softtrader hebben een eeuwigdurende licentie. Je hoeft dus niet jaarlijks te betalen. Dit jaarlijkse bedrag moet wél betaald worden bij Office 365 licenties.

4) Microsoft Office 2019 Professional

Office Professional beschikt over alle functies die Standard heeft. Daarnaast zit er ook het programma Microsoft Access bij. Access is een informatie management systeem waarmee data geanalyseerd kan worden aan de hand van tabellen en formulieren.

Welke programma's bevat Professional?

 • Word, Excel, OneNote, Powerpoint, Outlook, Access & Publisher

Hoelang is de licentie geldig?

 • De Microsoft Office pakketten van Softtrader hebben een eeuwigdurende licentie. Je hoeft dus niet jaarlijks te betalen. Dit jaarlijkse bedrag moet wél betaald worden bij Office 365 licenties.

5) Microsoft Office 2019 Professional Plus

Office Professional Plus is het meest uitgebreide pakket. Deze bevat alle programma's die Office Professional bevat. Daarnaast zit er ook Skype for Business bij. Hiermee kunt u gemakkelijk chatten en videobellen met collega's of zakenpartners over de hele wereld.

Welke programma's bevat Professional Plus?

 • Word, Excel, OneNote, Powerpoint, Outlook, Access, Publisher & Skype for Business

Hoelang is de licentie geldig?

 • De Microsoft Office pakketten van Softtrader hebben een eeuwigdurende licentie. Je hoeft dus niet jaarlijks te betalen. Dit jaarlijkse bedrag moet wél betaald worden bij Office 365 licenties.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft Office 365 vs Office 2019: Wat is het verschil?

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen Office 365 en Office 2019? Ze zijn allebei nieuwste versie van de Office-toepassingen die je elke dag gebruikt? Voor veel gebruikers kan dit erg verwarrend zijn.

Wat is Microsoft Office 365?

Office 365 is een abonnementsgebaseerde service die je maandelijks of jaarlijks Office-applicaties en cloudgebaseerde services biedt. Er zijn veel verschillende abonnementen – voor thuisgebruikers, kleine en middelgrote bedrijven, grote ondernemingen, scholen en non-profitorganisaties. De abonnementen bevatten een selectie van de traditionele Office-toepassingen (zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint), maar ook een breed scala aan andere webgebaseerde apps en services zoals Teams, Yammer , Stream en Sway.

Alle Office 365-abonnementen omvatten maximaal 1 TB cloudopslag, Office Online (webgebaseerde versies van Outlook, Word, Excel, PowerPoint), de volledige functionaliteit van mobiele Office-apps, continue updates voor nieuwe functies, beveiligingsoplossingen en doorlopende technologie ondersteuning.

Wat is Office 2019?

Office 2019 is (momenteel) de nieuwste versie van de “traditionele” Office-suite, volgend op Office 2016. Het wordt verkocht als een eenmalige aankoop met een enkele voorafbetaling voor één pc of Mac en het is aan jou om voor altijd te bewaren. Office 2019 bevat Word, Excel, PowerPoint en Outlook en is geldig voor thuis of zakelijk gebruik. Er is geen upgrade-optie wanneer de volgende versie uitkomt, je moet het kopen tegen de volledige prijs. Hoewel Office 2019-gebruikers geen functie-updates ontvangen, ontvangen ze regelmatig stabiliteits- en beveiligingsupdates, evenals 5 jaar reguliere ondersteuning.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2019?

 • Het eerste verschil zit in het betalingsmodel, je koopt Office 2019 en je abonneert je op Office 365. Een vergelijkbare vergelijking is kopen versus een auto huren. Individuen kopen een auto omdat ze erin willen investeren en deze in het beste geval de komende 10 jaar willen gebruiken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de nieuwste technologische en veiligheidsverbeteringen. Terwijl het huren van een auto consumenten de keuze biedt om bijna elke maand een nieuwe auto te huren, altijd met de meest up-to-date technologie in de auto-industrie.
 • Het tweede verschil zit in de producten en diensten waartoe je toegang krijgt. Nogmaals, Office 365 bevat zoveel meer toepassingen en services.
 • De derde zit in de updatefrequentie en functionaliteit. Met Office 365 ontvang je maandelijkse updates voor Office – of je dit nu wilt of niet

Voordelen van Microsoft Office 2019:

 • Je betaalt maar één keer en het is aan jou om voor altijd te bewaren. Als je alleen Outlook, Excel, PowerPoint en Word nodig hebt, is het op de lange termijn veel goedkoper om de licentie te bezitten in plaats van je te abonneren. Op dit moment heb je binnen 15 maanden jou voordeel eruit qua kosten.
 • Als je de services van Microsoft voor e-mail, samenwerking en communicatie, cloudopslag, enz. Niet gebruikt en je alleen de “traditionele” Office-toepassingen op uw pc’s of Macs wilt is Office 2019 een betere optie omdat het niet zo nauw is geïntegreerd met de overige hulpmiddelen van Microsoft.
 • Je hoeft zich geen zorgen te maken over het continu trainen van uw werknemers over nieuwe functionaliteit, omdat er geen functie-updates worden aangeboden

Office 2019 varianten

Microsoft Office voor Mac

U beschikt over een Mac en u wilt graag gebruik maken van Office op uw Mac. U vraagt zich af of dit mogelijk is en welke Office suite u dan nodig heeft, voor bijvoorbeeld zakelijk of particulier gebruik.

Kan ik Microsoft Office gebruiken op mijn Mac?

Ja, je kan Microsoft Office gebruiken op een Mac. Sinds 1998 brengt Microsoft pakketten uit speciaal gemaakt voor de Mac. In het begin waren de versies voor Mac en Windows nog redelijk verschillend. Tegenwoordig lijken ze enorm op elkaar. Office wordt niet meegeleverd met een Mac, deze zal je dus apart moeten aanschaffen. Wanneer je dit doet kan je net als Windows gebruikers optimaal genieten van de reeks productieve Office-apps zoals Word, Excel en Powerpoint.

Systeemeisen Office voor Mac

Systeemeisen Office voor Mac
Besturingssysteem: MacOS 10.12 (Sierra) of hoger
Processor: Intel processor
Geheugen: 4GB RAM
Opslag: 10GB beschikbare schijfruimte
Schermresolutie: 1280x800

Microsoft Office Volume licenties voor Mac

U bent een zakelijk gebruiker en u bent op zoek naar OLP volume licenties voor uw Mac? Softtrader biedt twee verschillende Office 2019 volume licenties voor Mac aan.

Dit zijn tweedehandse licenties, waarbij u tot wel 70% bespaart ten opzichte van de nieuwprijs.

Welke zakelijke Office licentie voor Mac moet ik kopen?

Dit hangt af van je wensen. U kunt kiezen uit 4 verschillende licenties:

*Office voor MAC wordt ondersteund op de drie meest recente versies van macOS. Omdat nieuwe hoofdversies van macOS algemeen beschikbaar worden gemaakt, zal Microsoft de ondersteuning voor de oudste versie stopzetten en de nieuwste drie versies van macOS ondersteunen.

Lees hier meer over Office 2021!

Bekijk hier de verschillen tussen Office 2021 en Office 2019.

Office 2019 Windows 11

Windows 11 is inmiddels uitgekomen. Er zijn veel vragen over de compatibiliteit van Office 2019 en Windows 11. Lees hier meer over gebruik van Office 2019 op Windows 11. Kleine hint: Office is nu nog mooier en nog functioneler!

Microsoft Office 2019 kopen

Bent u opzoek naar goedkope Microsoft Office licenties? Bij Softtrader bieden wij deze voor een lage prijs aan. Wij hebben een uitgebreid aanbod Office licenties, van 2010 tot 2021. Wij bieden voor Office licenties zowel Retail als Open License volume licenties aan.

Vraag een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.