01/24/2022
2 min
0

Microsoft Office 2021 vs. Office 2019: de verschillen

01/24/2022
2 min
0

Verschillen tussen Office 2019 en Office 2021

Microsoft Office 2021 is al een tijdje op de markt. Zoals gebruikelijk brengt een nieuwe versie van Office een reeks nieuwe functionaliteiten met zich mee. Misschien ben je bijvoorbeeld op zoek naar Office 2019 of Office 2021, of overweeg je een upgrade van Office 2019 naar Office 2021. In deze blog laten we de belangrijkste verschillen zien.

Een Microsoft Office 2021 licentie verloopt niet

Een van de voordelen van het kiezen van een licentie als Office 2021 is dat deze licenties nooit verlopen. U heeft een eeuwigdurend recht om deze licentie te gebruiken, bij Microsoft 365/Office 365 heb je dit niet. Ondanks dat de licentie eeuwigdurend is, komt er altijd een moment dat updates voor de betreffende licentie niet meer worden uitgebracht. Dan kunt u overwegen om te upgraden naar een nieuwe versie of uw huidige licentie te behouden als deze nog steeds aan uw behoeften voldoet.

Office 2021 vs. Office 2019: wat is er nieuw in Office 2021?

Er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd, handig voor zaken als integratie en samenwerking, maar ook per applicatie zijn verbeteringen doorgevoerd.

Algemene verbeteringen

Real-time samenwerken in hetzelfde bestand.

Bij oudere Office-versies kon je niet tegelijkertijd aan hetzelfde bestand werken, waardoor je vaak in andere versies werkte dan bijvoorbeeld je collega. Hierdoor moest je de bestanden later samenvoegen, of er ontstond een misverstand. Met Office 2021 kun je in real-time samenwerken aan hetzelfde bestand en direct elkaars aanpassingen zien. Erg handig als je met je collega of medestudent aan hetzelfde project werkt.

Office 2021 en Windows 11 zijn visueel op elkaar afgestemd

Windows 11 en Office 2021 zijn rond dezelfde tijd uitgebracht, en dat is niet voor niets. Beide applicaties zijn visueel verbeterd om ze erg op elkaar te laten lijken. Office 2021 zal echter nog steeds op Windows 10 draaien.

Microsoft Teams is geïntegreerd in Office 2021

Microsoft Teams is in de loop der jaren in populariteit gegroeid en is zo geëvolueerd dat de meeste bedrijven/mensen niet meer zonder kunnen. Het mooie van Office 2021 is dat Teams is geïntegreerd met de Office-applicaties, zodat je met Microsoft Teams rechtstreeks vanuit Office kunt chatten en bellen. De Teams-versie die is opgenomen in Office 2021 is niet de meest uitgebreide Teams-versie, maar beschikt wel over alle benodigde basisfunctionaliteiten.

Meer afbeeldingen en pictogrammen in de Office-toepassingen

Office 2021 heeft meer afbeeldingen en iconen, wat erg handig is als je geen tijd hebt om zelf hele afbeeldingen te maken of te doorzoeken. Met deze ingebouwde afbeeldingen en pictogrammen kunt u uw document snel ordenen met de juiste toevoegingen.


Nieuw in Excel

Het toch al zeer uitgebreide Microsoft Excel krijgt een aantal handige functies mee. In Office 2021 heeft het bijvoorbeeld een XMATCH-functie waarmee je snel naar een specifiek item kunt zoeken, zodat je de relatieve positie terugkrijgt. U kunt de functie XLOOKUP gebruiken om gemakkelijk informatie op te zoeken over een cel die gerelateerd is aan een andere cel. Er zijn ook enkele andere kleine toevoegingen in Excel.

Nieuw in PowerPoint

Met de nieuwste versie van PowerPoint hebt u meer opties voor het opnemen van uw PowerPoint-diavoorstelling.

Nieuw in Outlook

Outlook wordt geleverd met een aantal handige functies. U kunt "instant search" gebruiken om bepaalde zaken sneller op te zoeken. Het is ook mogelijk om uw berichten in meer dan 50 talen te vertalen.

Nieuw in Access

Sommige Office 2021-versies van Access bieden u een bijgewerkte Linked Table Manager en meer opties met betrekking tot datum- en tijdgegevenstypen.

Office 2019 vs. 2021: Prijs

Is mijn computer geschikt voor Microsoft Office 2021?

Voordat je overgaat tot aanschaf van Office 2021 is het handig om kijken of je computer aan de systeemvereisten voldoet. De minimale systeemvereisten voor Office 2021 zijn:

  • Processor: 1.6 GHz 2-core
  • Geheugen/RAM: 4 GB (64-bits) 2 GB (32-bits)
  • Schijfruimte: minimaal 4 GB
  • Netwerkvereisten: Ethernetadapter met minimale doorvoer van 1 gigabit per seconde. Internetverbinding vereist
  • Besturingssysteem: minimaal Windows 10

Lees hier meer over Office 2021 vs Office 365.

Office 2021 licenties kopen

Op zoek naar goedkope Office 2021 licenties? Bij Softtrader bieden we pre-owned versies van Office 2021 aan, dit zijn exact dezelfde licenties tegen een goedkopere prijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij stellen een offerte op maat op!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.