sql-server-management-jpg
11/16/2023
4 min
0

Office 2021 Professional Plus versus Microsoft 365 Business Premium

11/16/2023
4 min
0

Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium zijn twee van de meest uitgebreide softwareoplossingen voor zakelijke klanten. Beide licenties bieden een breed spectrum aan toepassingen en diensten, maar het kan lastig zijn om de licentie te kiezen die het beste bij uw bedrijfssoftwarebehoeften past. Om deze reden leest u in dit artikel meer over wat Microsoft 365 Business Premium en Office 2021 Professional Plus bieden, hun verschillen en systeemvereisten. Aan het einde van het artikel kunt u ook zien welke van de twee licenties bij uw bedrijfsbehoeften past.

Office 2021 Professioneel Plus

Microsoft Office 2021 Professional Plus is de meest uitgebreide bundel van het Office-pakket. De licentie vereist een eenmalige aankoop en omvat alle klassieke Office-applicaties: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Excel, Teams, OneNote, Access, Publisher en Teams (Lite). Office 2021 Professional Plus is een eeuwigdurende licentie die op één apparaat tegelijk kan worden geïnstalleerd. Omdat Office 2021 Professional Plus een volumelicentie is, kunt u deze eenvoudig de-installeren en opnieuw installeren, waardoor de licentie naar andere apparaten kan worden overgedragen. Hierdoor is Office 2021 Professional Plus niet gebonden aan één apparaat, maar kan het wel slechts op één apparaat tegelijk worden gebruikt. De overdraagbaarheid is vooral gunstig bij de aanschaf van een nieuw apparaat of bij een systeem- of apparaat crash. Qua veiligheid is Office 2021 Professional Plus een on-premise licentie, wat betekent dat al uw gegevens standaard lokaal worden opgeslagen en niet in de cloud. De lokale gegevensopslag kan gevoelige bedrijfsgegevens en gegevens beschermen tegen cyberaanvallen.

microsoft-office-2021-standard-vs-pro-plus

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft Office 2021 standard en Microsoft Office 2021 Professional Plus.

Microsoft 365 Business Premium

Wanneer u Microsoft 365-producten aanschaft, ontvangt u het recht om de software en de bijbehorende services voor een beperkte tijd te gebruiken – tot het einde of de verlenging van uw abonnement. Microsoft 365 Business Premium is het meest uitgebreide professionele abonnement. Het omvat de basisapplicaties PowerPoint, Word, Excel, Teams, OneDrive, Outlook, SharePoint, Exchange, Publisher en Access. U kunt deze applicaties op meerdere apparaten installeren. Microsoft 365 Premium bevat de nieuwste versies van alle applicaties en eventuele nieuwe updates wanneer deze beschikbaar komen. Microsoft 365 Business Premium is gemaakt voor kleine en middelgrote organisaties met maximaal 300 gebruikers. Het bevat zeer uitgebreide beveiligingsfuncties om de veiligheid van uw gegevens te garanderen. Hiervoor zijn de applicaties en diensten Information Protection, Microsoft Defender en Microsoft Entra ID toegevoegd.

Verschillen tussen Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium

Licentie type

Een van de belangrijkste verschillen tussen Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 is het licentietype. Hoewel Microsoft 365 een abonnement is dat maandelijks of jaarlijks moet worden verlengd, is Office 2021 Professional Plus een eenmalige aankoop. Omdat Microsoft 365 Business Premium deel uitmaakt van het Software-as-a-Service-aanbod van Microsoft, omvat het abonnement zowel applicaties als services. Lees hieronder meer over de functieverschillen.

Functies

Met zowel Office 2021 Professional Plus als Microsoft 365 Business Premium maakt u gebruik van de basisapplicaties Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher en Teams. Het belangrijkste verschil in de functies tussen de twee licenties ligt in de aard van Microsoft 365 Business Premium. Omdat de abonnementslicentie deel uitmaakt van het programma Software-as-a-Service van Microsoft, omvat Microsoft 365 Business Premium naast de hierboven genoemde applicaties exclusieve cloudgebaseerde applicaties en services. Hoewel deze niet voor elke klant nodig zijn, kunnen ze de workflow van de organisatie vereenvoudigen. Microsoft Intune beheert bijvoorbeeld de toegang tot de bronnen van het bedrijf. Een ander verschil in de kenmerken van de twee licenties is de opslag. Terwijl bij Microsoft 365 Business Premium uw gegevens in de cloud worden opgeslagen, heeft u met Office 2021 Professional Plus veel meer controle over de lokale opslag van uw gegevens. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die gevoelige informatie verwerken.

Microsoft Office 2021 Banner

Updates

Microsoft 365 wordt geleverd met de nieuwste versie van alle applicaties en services. Mocht er in de toekomst een nieuwe update zijn, dan ontvangt u deze zodra deze beschikbaar komt. Office 2021 ontvangt beveiligingsupdates tot het einde van de levenscyclus – 13 oktober 2026. Omdat Office 2021 de nieuwste Office-versie is, kunt u niet upgraden naar een andere nieuwere versie. Mocht er in de toekomst nog een upgrade plaatsvinden, dan moet u deze als aparte licentie aanschaffen.

Steun

Microsoft 365 Business Premium en Office 2021 Professional Plus verschillen qua ondersteuningsduur. Omdat de eerste een software-as-a-service is, ontvangt u technische ondersteuning tot het einde van uw abonnementsperiode. Bij het eeuwigdurende Office 2021 duurt de technische ondersteuning 60 dagen. Daarnaast is de technische ondersteuning voor Office 2021 Professional Plus uitsluitend bedoeld voor de installatie en eventuele daarmee samenhangende problemen. Voor eigenaren van Microsoft 365 Business Premium is de ondersteuning uitgebreider. Houd er rekening mee dat de installatie van Office 2021 door iedereen kan worden gedaan, zolang hij of zij over de activeringssleutel en het ISO-bestand beschikt. Voor Microsoft 365-producten adviseert Microsoft zelf klanten om zich te wenden tot een Microsoft-reseller om verder te gaan met de installatie en het inrichten van de infrastructuur. Daarom kan een constante technische ondersteuning noodzakelijker zijn voor Microsoft 365-producten dan voor Office 2021-licenties.

Office 2021 Professional Plus Systeemvereisten

Bekijk hieronder de systeemvereisten voor Office 2021 Professional Plus en zorg ervoor dat jouw toestel goed is uitgerust. Houd er rekening mee dat de systeemvereisten voor Microsoft 365 identiek zijn.

 • Processor: 1,6 GHz, 2-coreprocessor
 • Besturingssysteem: Windows 10 of Windows 11
 • Geheugen: minimaal 2 GB RAM
 • Harde schijf: 4 GB
 • Weergave: 1024 x 768
 • Extra: internettoegang en Microsoft-account

Hoe kiest u tussen Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium?

De verschillen tussen de twee softwarelicenties suggereren ook dat ze geschikt zijn voor verschillende softwarebehoeften.

Microsoft 365 Business Premium is wellicht de betere oplossing als:

 • U rekent op een constante technische ondersteuning
 • U de voorkeur  geeft aan een licentie op abonnementsbasis
 • U de Office-toepassingen altijd up-to-date wilt houden
 • U de  gegevens liever in de cloud dan lokaal bewaart

Office 2021 Professional Plus zou beter aan uw softwarevereisten voldoen als:

 • U van plan bent de licentie voor langere tijd te gebruiken – met on-premise software bespaart u al na een paar maanden geld
 • U niet per se met de laatste updates van uw applicaties hoeft te werken
 • U de voorkeur geeft aan een eenmalige aankoop in plaats van maandelijks of jaarlijks te betalen voor de gebruiksrechten van de software
 • U de voorkeur geeft aan om uw gevoelige gegevens en informatie lokaal op te slaan in plaats van in de cloud (vanwege veiligheidsredenen)

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft 365 en Office 2021. 

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.