Microsoft Office 2024 blog afbeelding
01/25/2024
4 min
0

Microsoft Office 2024: Preview-build en nieuwe toevoegingen

01/25/2024
4 min
0

Er zijn veel speculaties en geruchten geweest over een nieuwere eeuwigdurende Office-versie na Office 2021. Gezien het feit dat Office 2021 nog 2 jaar ondersteund zal worden, vragen veel bedrijven en eindgebruikers zich af wat de toekomst biedt. Op deze vragen heeft Microsoft bevestigd dat er naast Office 2021 nog een eeuwigdurende Office-licentie in de maak is. In dit artikel lees u meer over wat er precies wordt bevestigd, hoe de preview-versie van Office 2024 eruit ziet en welke nieuwe toevoegingen er zijn opgenomen.

Inmiddels is er meer informatie beschikbaar over Office 2024, daarom verwijzen we u graag naar alle informatie over Office 2024.

Office 2024: bevestigd door Microsoft

Veel ontwikkelaars en artikelen verspreiden nepnieuws of ongegronde speculaties over Office 2024. Dit maakt het filteren van de juiste informatie een grotere uitdaging. Om deze reden zijn we rechtstreeks naar de website van Microsoft gegaan. Hoewel er nog geen aankondiging is, wordt op de officiële Microsoft-website de vraag “Zullen er eeuwigdurende versies van Microsoft 365 zijn na dit (Office 2021)?” wordt beantwoord met “We bevestigen graag onze inzet voor een nieuwe release als de eeuwigdurende versie van Microsoft 365 in de toekomst na deze release (Office 2021) komt”. Dit bevestigt, hoewel indirect, luid en duidelijk de release van een nieuwe eeuwigdurende Office-licentie.

Office 2024: Preview-versie

Omdat er geen officiële update is gewijd aan de nieuwe Office-licentie, zijn ontwikkelaars en IT-enthousiastelingen begonnen met het verkennen van de preview-versie van het nieuwe eeuwigdurende Office, die online beschikbaar is op de servers van Microsoft. De nieuwe release lijkt Office 2024 te heten. We hebben ook besloten om het zelf te testen en te kijken hoe het eruit ziet en welke toevoegingen er zijn ten opzichte van Office 2021. Houd er rekening mee dat Office 2024 nog steeds een preview/testversie is, wat betekent dat het misschien niet alle functies bevatten die de officiële release zal hebben.

afbeelding van de Office 2024 preview build

Office 2024 – preview-versie

Office 2024: Nieuwe toevoegingen (previewversie)

Visuele veranderingen

Er zijn vrijwel geen visuele verschillen tussen Office 2021 en Office 2024. Dit was in 2018 ook het geval met Office 2016 en Office 2019. Met Office 2024 kunt u ook het thema voor uw Microsoft 365-apps kiezen zodra u een applicatie opent. De thema’s waaruit u kunt kiezen zijn dezelfde als in Office 2021: Donkergrijs, Zwart, Wit, Kleurrijk of de systeeminstellingen.

Lees meer over de belangrijkste verschillen tussen Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium.

afbeelding van de themakeuze voor Office 2024

Themakeuze voor Microsoft 365-apps

De algehele gebruikerservaring wordt verbeterd door een vloeiender ogende interface die lijkt op Microsoft 365. De linten van de applicaties zijn intuïtiever in gebruik, de kleur is vloeiender en trekt de aandacht niet van het document waaraan u werkt. Bovendien zijn de hoeken in de testversie van Office 2024 ronder dan in Office 2021.

Office 2024 Add-ins (Invoegtoepassingen)

De testversie van Office 2024 bevat ook Add-ins. Zoals u wellicht bekend bent, kunt u met invoegtoepassingen uw werk naar een hoger niveau tillen door de functionaliteit van Office te verbeteren en uw dagelijkse taken te vereenvoudigen. U kunt Add-ins gebruiken voor toepassingen als Word, Excel, PowerPoint, Access en Visio. Voorbeelden van Word-invoegtoepassingen zijn DeepL, QuillBot, Language Tool en DocuSign. Voor Excel kunt u respectievelijk invoegtoepassingen toevoegen, zoals SAP Analytics Cloud, Modern Charts en Microsoft Visio Data Visualizer. Met Add-ins kunt u uw favoriete externe productiviteitstool integreren met de flexibiliteit van Office 2024. Bekijk hieronder hoe het lint van Word 2024 eruit ziet op de testversie van Office 2024 – Add-ins staan aan de rechterkant. Dit is anders dan hun positie in de Office 2021-applicaties voor Excel en PowerPoint. Om het verschil te zien, bekijk hieronder het PowerPoint-lintmenu in de testversie van Office 2024 en Office 2021. Deze kleine maar belangrijke verandering suggereert een snellere integratie en het schakelen tussen add-ins, wat bijgevolg een positieve impact heeft op de workflow en de algehele productiviteit.

Bekijk alles wat je moet weten over Office 2021 LTSC.

Word 2024 lintmenu

Office 2024 – Word-lintmenu

PowerPoint 2024 Lintmenu

Een andere kleine maar belangrijke verandering in de testversie van Office 2024 is het PowerPoint-lint. Naast de hierboven genoemde visuele verschillen zijn de menu's op het lint opnieuw ingedeeld en meer specifiek de laatste drie menu's, exclusief het Help-menu. In de testversie van Office 2024 staat Opnemen direct naast Diavoorstelling, wat intuïtiever is en tijd bespaart bij het opnemen van uw presentatie. Na Record volgen de menu's Review en View. Bekijk hieronder de verschillen in de PowerPoint-linten voor de Office 2024 testversie en Office 2021.

PowerPoint 2021 lintmenu

Office 2021 – PowerPoint-lintmenu

PowerPoint 2024 lintmenu

Office 2024 – PowerPoint-lintmenu

Naast de gewijzigde positie van de Add-ins heeft het lintmenu in de testversie van Office 2024 over het geheel genomen een modernere uitstraling. Ook lijkt het op het werken in Microsoft 365, zoals hierboven vermeld.

In het kort: wat u kunt verwachten van Office 2024

Kijkend naar de testversie van Office 2024 zijn er geen grote veranderingen in de functionaliteiten van de applicaties. Zoals verwacht is de gebruikersinterface intuïtiever en gemaakt om de workflow van de gebruiker optimaal te ondersteunen. Houd er rekening mee dat dit artikel de officiële Office 2021 vergelijkt met de preview-versie van Office 2024. Zoals te verwachten is, bevat deze laatste mogelijk nog niet alle nieuwe toevoegingen en functies, waardoor de verschillen subtiel lijken. Dit artikel geeft echter inzicht in hoe de versie er waarschijnlijk uit gaat zien. We kijken allemaal uit naar een officiële verklaring van Microsoft over de releasedatum van Office 2024 en meer informatie over de nieuwe features. Al met al is het een veilige gok dat Office 2024 meer AI-integraties en verbeteringen zou bevatten.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Office 2024 is slechts de eerste van een nieuwe generatie Microsoft eeuwigdurende licenties. Kijkend naar het releasepatroon en de ondersteuningsdata voor andere software, kunnen we nieuwe eeuwigdurende versies verwachten van Windows, Windows Server, Exchange Server en Visio. Als u als eerste op de hoogte wilt zijn van mogelijke releases of pre-releases voor de resterende eeuwigdurende Microsoft-licenties, meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief. Wij zorgen ervoor dat onze klanten op de hoogte blijven van het laatste en relevante IT-nieuws.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief