End of Life Office 2016 EoL
05/01/2024
3 min
0

Office 2016: End of life

05/01/2024
3 min
0

Microsoft Office 2016 (codenaam Office 16) is een versie van de Microsoft software-suite en is de opvolger van Office 2013. Het werd op 9 juli  uitgebracht voor macOS en op 22 september voor Windows. Gebruikers krijgen met Office toegang tot verschillende software, die elk differentiëren van elkaar en bedoeld zijn voor verschillende doelen. In deze blog leeft u meer over de End of Life (EoL) van Office 2016. Hierbij worden ook een aantal zaken benoemd die een rol spelen bij het einde van de ondersteuning. 

Wanneer eindigt de ondersteuning van Office 2016?

Office 2016 heeft net zoals andere Microsoft-producten twee verschillende soorten ondersteuningen. Deze bestaat uit: De reguliere ondersteuning en de uitgebreide ondersteuning. De reguliere ondersteuning van Office 2016 is geëindigd op 13 oktober 2020, dit houdt in dat Office 2016 nu alleen nog maar gebruik maakt van de uitgebreide ondersteuning. Deze zal op 14 oktober 2025 eindigen en deze bestaat alleen maar uit beveiligingsupdates. Voorheen kreeg Office 2016 ook nog nieuwe updates en verbeteringen met de reguliere ondersteuning.

Office 2016: End of Life?

De producten van Microsoft bereiken hun End of Life, wanneer er voor deze producten geen enkele vorm van ondersteuning meer wordt aangeboden. Office 2016 heeft echter nog niet zijn End of Life bereikt, dit is pas het geval na 14 oktober 2025 aangezien Office 2016 tot deze datum gebruik maakt van de uitgebreide ondersteuning. Gebruikers die beschikken over Office 2016 krijgen dus zoals eerder vermeld alleen nog maar beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of verbeteringen. Gebruikers die momenteel beschikken over een Office 2016 licentie hoeven voor nu nog niet te upgraden naar een nieuwere versie. Tenzij zij gebruik willen maken van de nieuwste functies en verbeteringen. Dit kan namelijk zorgen voor een toename in werkefficiëntie en hierdoor kan de productiviteit ook gaan stijgen.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Office 2016: Problemen na de End of Life

Wanneer de gebruiker beschikt over een eeuwigdurende licentie dan kan de gebruiker nog wel gebruik maken van Office 2016, alleen beschikt deze niet meer van ondersteuning vanuit Microsoft. De reden waarom Microsoft versie ten einde brengen, komt door het feit dat Microsoft de best mogelijke ervaring wilt aanbieden aan zijn gebruikers. De producten worden daarom continu ontwikkeld en verbeterd, waardoor oudere versies van Office niet meer voldoen aan de huidige eisen en standaarden.

Na de End of Life datum worden de producten van Microsoft niet meer beschermd. Het waarborgen van veiligheid van uw Office-gegevens is essentieel om klanten vertrouwen te geven. U wilt namelijk het beeld geven dat u als organisatie of bedrijf verantwoordelijk opereert en de hoogste standaard van privacy en vertrouwen handhaaft. Het aantal cybercriminelen is in het afgelopen jaar fors toegenomen door de ontwikkeling in technologie. Door deze technologische ontwikkelingen krijgen cybercriminelen nieuwe middelen of tools in handen. Met deze middelen of tools zijn de cybercriminelen voortdurend op zoek naar kwetsbaarheden en niet-ondersteunde software is hierbij een makkelijk doelwit. Het is daarom raadzaam om op tijd te upgraden naar een nieuwe versie, zodat u zeker weet dat u niet in deze risicogroep valt.

Welke versies van Office worden nog ondersteund?

Naast Office 2016 zijn er nog twee andere Office versies beschikbaar die worden ondersteund door Microsoft. Office 2019 is uitgekomen op 24 september 2018, maar maakt net zoals Office 2016, alleen nog maar gebruik van de uitgebreide ondersteuning. De reguliere ondersteuning voor Office 2019 eindigde 10 oktober 2023 en de uitgebreide ondersteuning zal net als Office 2016 tot 14 oktober 2025 gelden.

De meest recente versie van Office is Office 2021. Deze versie van Office beschikt nog over de reguliere ondersteuning, wat dus betekent dat dit momenteel de enige versie is die nog nieuwe functies of verbeteringen zal krijgen. Echter is er voor dit product geen uitgebreide ondersteuning. Office 2021 zal om deze reden zijn End of Life op 23 oktober 2026 bereiken. Microsoft was namelijk van plan om volledig over te stappen naar een abonnementsmodel en dus zouden er geen losse licenties meer worden verkocht. Echter is er laatst toch nog een nieuwe versie van Office aangekondigd, namelijk Office 2024. Inmiddels is er al een preview-build vrijgegeven en zijn er nieuwe toevoegingen. Hierdoor kregen gebruikers een korte sneakpeek over wat ze kunnen verwachten. Wilt u meer weten over Office 2024?

Lees dan meer over Office 2024

Lees meer over de verschillen tussen Office 2021 vs. 2019.

Microsoft Office 2021 Banner

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via de onderstaande kanalen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.