10/23/2020
2 min
0

Microsoft Visio Standard vs Professional: wat is het verschil?

10/23/2020
2 min
0

Microsoft Visio is het minder bekende broertje van veelgebruikte applicaties uit het productaanbod van Microsoft zoals Outlook, Word en Excel. Microsoft Visio bied meer gespecialiseerde functionaliteiten, in Visio kun je namelijk gemakkelijk technische en logische schema’s maken, denk hierbij aan flowcharts, Gantt charts, organigrammen en andere diagrammen. Makkelijk gezegd is MS Visio een tekenprogramma dat gebruik maakt van bestaande templates en vormen om tot een diagram te komen. Ook is het mogelijk om AutoCAD tekeningen te importeren in Visio en hier vervolgens overheen te plakken, tekenen en te typen.

Wat is Visio? (Microsoft Visio)

Microsoft Visio is een programma om technische ontwerpen te maken. Denk daarbij aan technische en logische schema's als netwerkdiagrammen, tijdlijnen en organigrammen. Andere functies zijn onder meer procesmodellering en datavisualisatie. Het programma is eenvoudig te gebruiken en de ontwerpen kunnen worden overgezet naar veel andere programma's zoals PowerPoint en Editor. Er zijn verschillende versies van Microsoft Visio beschikbaar, de twee edities zijn MS Visio 2019 Standard en Visio 2019 Professional. Daarnaast zijn er ook oudere versies beschikbaar, echter kan het zo zijn dat hier geen ondersteuning meer voor word aangeboden. Visio 2021 is inmiddels ook beschikbaar bij Softtrader.

Microsoft Visio 2019 banner

Visio 2019 Standard vs. Professional Tabel

Visio 2019 standard vs professional

Visio 2019 Standard vs. Professional Infographic

Visio 2019 Standard vs. Professional Infographic

Waarom upgraden van Visio Standard naar Professional?

Visio Professional 2019 voegt indien nodig extra functionaliteit toe. Hoewel de standaardeditie meer nieuwe functies bevat, kan voor zakelijke behoeften een upgrade van de professionele editie nodig zijn. Samenwerkingsfunctionaliteit is mogelijk vereist in grote organisaties, terwijl bepaalde zakelijke vereisten voor veilige gegevens de behoefte aan een upgrade naar Visio Professional verder kunnen vergroten. Evenzo kunnen gebruikers die gegevens in Office Visio-bestanden moeten importeren, profiteren van de nieuwe live gegevensoverlay, stroomdiagramgegevens, eenstaps datalinkfunctionaliteit en gegevensvernieuwingen.

Softtrader Banner Microsoft Visio 2016, 2019 & 2021

Microsoft Visio 2016 vs. Microsoft Visio 2019

De twee meest recente Microsoft Office Visio software-pakketten zijn Visio 2016 en 2019. In Microsoft Visio 2019 zijn drie nieuwe functies toegevoegd:

  • Breng ideeën tot leven door een Visio-draadframe te gebruiken. Een wireframe is een gedetailleerd visueel model van een interface dat als een blauwdruk van functionaliteit en inhoud is. Deze nieuwe websitesjablonen zijn ideaal voor het creëren van een low-fidelity, ontwerpschets om ideeën te presenteren, om tot een teamconsensus te komen en de basis te vormen voor een high-fidelity draadframe.
  • De organigram-, brainstorm- en SDL-sjablonen hebben nieuwe starterdiagrammen waarmee u snel aan de slag kunt.
  • Microsoft Visio 2019 komt met ingebouwde databasemodeldiagrammen ten opzichte van Visio 2016. De nieuwe sjabloon voor databasemodeldiagram modelleert uw database nauwkeurig als een Visio-diagram. Geen invoegtoepassing vereist.

Lees hier meer over Visio 2021, de nieuwste versie van MS Visio.

Lees hier meer over Microsoft Visio 2021 Standard vs. Professional

Goedkope Visio licenties kopen

Bij Softtrader bieden wij Pre-owned MS Visio licenties aan. Vraag hieronder een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.