10/18/2021
2 min
0

Microsoft Visio 2021: Wat is er nieuw?

10/18/2021
2 min
0

Op 5 oktober 2021 is Microsoft Visio 2021 uitgebracht voor eenmalige aankoop door Microsoft. Microsoft Visio is er voor bedoeld om complexe diagrammen te ontwerpen. Visio is beschikbaar via abonnementsvorm en via een eenmalige aankoop. Wij bevelen voor bedrijven altijd de eenmalige aankoopoptie aan om de werkprocessen niet te schaden.

Waarvoor kun je Microsoft Visio gebruiken?

Microsoft Visio is een programma waarin men allerlei diagrammen en schematische tekeningen kan maken door figuren en tekst met elkaar te combineren. Microsoft Visio kan voor ongelofelijk veel zakelijke toepassingen en situaties gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Een planner die een Gantt chart maakt.
 • Een business-owner die een brainstormdiagram maakt.
 • Een engineer die een flowchart maakt, een architect die een bouwplan maakt.
 • Een marketeer die een customer journey in kaart brengt.
 • En nog veel meer.

Bij vrijwel alles wat je kan bedenken kan men een schematisch overzicht maken, en dat is waar Microsoft Visio goed in is. Bij vrijwel ieder bedrijf en functie valt er wel een toepassing te vinden voor Visio.

Microsoft Visio 2021 banner

Microsoft Visio 2021: Release en prijs

Microsoft Visio 2021 is 5 oktober uitgebracht door Microsoft en is beschikbaar op de website van Microsoft zelf. Men kan hier kiezen voor een abonnementsvorm of voor een eenmalige aankoop. Bij de abonnementsvorm krijgt men een ‘online’ versie. Deze online versie word vaak geupdate, en dit is dan voor bedrijven vaak vervelend. Bestaande werkprocessen vervallen of veranderen door updates, en dit gaat vaak ten koste van productiviteit. De eenmalige aankoop optie krijgt minder vaak updates en zal bedrijven hierin een hoop besparen. Visio 2021 Standard kost op de website van Microsoft €479,00. Visio Professional 2021 kost op de website van Microsoft maar liefst €889,00. Bij Softtrader verkopen wij nog geen Visio 2021, maar u kunt fors geld besparen door een pre-owned Visio 2019 licentie te kopen bij Softtrader! Bekijk hier de prijzen!

Update: Visio 2021 is inmiddels beschikbaar!

Lees hier meer over Microsoft Visio 2019 vs. 2021

Lees hier alles over Visio voor Mac.

Wat is er nieuw in Microsoft Visio 2021 Professional?

Naast de functies die we gewend zijn van Visio 2019 zijn er enkele nieuwe functies volgens Microsoft:

 • Verbeterde prestaties en stabiliteit
 • Nieuwe Azure vormen;
 • Nieuwe Amazon Web Services vormen;
 • Stockphoto bibliotheek voor afbeeldingen;
 • Nieuwe vormen voor inrichting van de werkplek voor social distancing;
 • Verbeterde samenwerkingsmogelijkheden;
 • Kosmetische upgrades, vernieuwde tabbladen;
 • Nieuwe sjablonen voor het namaken van een plaats delict;

Microsoft Visio installatie

Wanneer u kiest voor een Microsoft Visio licentie van Softtrader dan krijgt u een productsleutel aangereikt per mail, dit is een reeks cijfers en getallen die u toegang geeft tot het gebruik van Microsoft Visio van een bepaalde versie. Wanneer men Visio installeert wordt er gevraagd om uw productsleutel. Als u deze invoert en doorgaat word het product en daarmee de licentie geactiveerd.

Visio online

Ondanks dat wij het bedrijven niet aanraden om voor abonnementsversie van Visio te kiezen vinden we het toch belangrijk om u te informeren over deze optie. Men kan kiezen uit 2 abonnementen, Visio abonnement 1 en Visio abonnement 2. Bij het eerste abonnement kan men Visio alleen gebruiken via de webversie, bij het tweede abonnement kan men Visio gebruiken via de webversie, maar ook via de Visio desktopapp. Beide abonnementsvormen komen met 2 GB cloudopslag van OneDrive.

Lees hier meer over Microsoft Visio 2021 Standard vs. Professional

Lees hier meer over het softwareprogramma Microsoft Visio.

Systeemvereisten Visio 2021

In de tabel hieronder ziet u verschillende systeemvereisten van Visio 2021. 

Goedkoop Microsoft Visio kopen

Op zoek naar een Microsoft Visio licentie? Softtrader biedt gebruikte Microsoft Visio licenties aan waardoor u al gauw tot 70% bespaard. Vraag een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft Windows licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.