10/20/2021
3 min
0

Microsoft Project 2021: Dit moet je weten

10/20/2021
3 min
0

Microsoft Project bestaat al een flink aantal jaren. De projectmanagement tool heeft een upgrade gekregen, namelijk Project 2021. De laatste editie is tegelijkertijd met Office 2021 en Visio 2021 uitgekomen op 5 oktober 2021. In deze blog leest u meer over de laatste versie van Microsoft Project.

Wilt u in eerste instantie meer weten over de gebruiksfunctie van Microsoft Project, lees dan deze blog!

Project 2021 release

Microsoft Project 2021 is op 5 oktober 2021 uitgebracht als on-premise solution. Daarnaast is Project 2021 ook beschikbaar via een abonnementsvorm, deze zogenaamde ‘Project Plans’ kunnen voor sommige bedrijven de juiste oplossing zijn, echter zal Softtrader altijd een eenmalige aanschaf aanbevelen om de werkprocessen niet te verstoren. Daarnaast verlopen de eeuwigdurende licenties niet, en betaalt men voor de ‘Project plans’ maandelijks.

Microsoft Project 2021 versies

Hieronder vertellen we over de verschillende Microsoft Project 2021 versies en de verschillen.

Microsoft Project 2021 Standard

De meest standaard variant van de on-premise Project licenties is Microsoft Project 2021 Standard. Deze versie heeft iets minder geavanceerde tools dan de Project 2021 Professional editie, maar zal in veel gevallen voldoen, afhankelijk van een scala aan factoren natuurlijk. Met deze variant is het mogelijk om taken, rapporten en andere bedrijfsinformatie te managen. Het is niet mogelijk om resources te managen via deze versie. Daarnaast beschikt deze variant niet over enkele tools ten behoeve van samenwerken via Project.

Microsoft Project 2021 banner

Microsoft Project 2021 Professional

Microsoft Project 2021 Professional is de uitgebreidere versie van Project. Deze versie van Microsoft Project 2021 kan synchroniseren met Project Online en Project server. Daarnaast maakt deze versie van Project 2021 deel uit van het Long Term Service Channel (LTSC) van Microsoft, en is het programma compatibel met Office 2021 en Office LTSC. Ook is het mogelijk om urenregistraties te versturen waarin de projecttijd en non-projecttijd verdeeld zijn, een handige tool om loonkostenberekeningen en facturen makkelijker op te zetten.

Lees hier meer over Microsoft Project 2021 Standard vs. Professional

Lees hier de verschillen tussen Microsoft Project 2019 vs. 2021

Zeer goedkope optie voor Microsoft Project licentie

Zoals eerder genoemd zijn de nieuwe Project 2021 licenties vrij hoog in prijs, vergelijkbaar met eerdere releases van Microsoft Project. Het is echter zeker de afweging waard om aanzienlijk te besparen op uw Microsoft Project licenties door een pre-owned Microsoft Project licentie bij Softtrader aan te vragen. Wij verkopen al jaren lang tweedehands licenties aan organisaties en hebben al veel organisaties tot 70% laten besparen op software. Microsoft Project 2021 is nog niet beschikbaar bij Softtrader, overweeg daarom een MS Project 2019 licentie om op de kosten te besparen.

Project online vs. on-premise

De stille overgang van Microsoft richting cloud-based solutions gaat door zoals voorspeld. Microsoft probeert de klant te verleiden tot het aangaan van een online abonnement, dit lijkt relatief goedkoop, echter voor de volledigheid van het pakket betaald met veel geld. Bij de on-premise solutions, ook wel eenmalige aanschaf genoemd, is het glashelder wat men krijgt, geen verkapte versies van Microsoft Project, maar een projectmanagementapplicatie met vrijwel alle functies die men kan wensen. Hieronder worden de online abonnementen even kort toegelicht, vervolgens worden deze plannen vergeleken met de eenmalige aankoopopties van Microsoft Project 2021.

Project Plan 1

Bij project plan 1 krijgt men toegang tot de webversie van Project, en Project Online essentials. Meer over Project Online lees je hier. Dit abonnement kost $10.00 per gebruiker per maand.

Project Plan 3

Bij project plan 3 krijg je zowel de Project online webversie als de Project online desktop client. Bij dit plan is ook de nieuwe Roadmapfunctie aanwezig. Daarnaast kunt u resources managen in deze versie. Met dit plan kan één gebruiker MS Project op 5 PC’s installeren. Dit plan kost $30.00 per gebruiker per maand.

Project Plan 5

Project plan 5 is het meest uitgebreide maar daarmee ook het meest dure abonnement. Bij project plan 5 krijg je zowel de Project online webversie als de Project online desktop client. Alle eerder genoemde functies zijn van toepassing op dit abonnement. Daarbovenop komt ook nog de nieuwe ERP planning, vraagmanagement en portfolio optimalisatie. Dit plan kost $55.00 per gebruiker per maand.

Microsoft Project 2021 conclusie

Zoals eerder benoemd bevelen wij altijd een eeuwigdurende licentie aan. De online varianten van Microsoft krijgen snel updates, niet per sé iets slechts natuurlijk. Maar men ziet vaak bij grotere updates dat de bestaande werkprocessen verstoord worden, aangepast moeten worden, of zelfs niet meer uitgevoerd kunnen worden. Daarom verkiezen wij bij Softtrader B.V. altijd voor eeuwigdurende licenties! Kies daarom voor een gebruikte software licentie van Softtrader, en bespaar al gauw tot 70%!

Lees hier meer over Microsoft Project 2019 vs. 2021

Goedkope Microsoft Project licenties kopen

Bij Softtrader B.V. bent u aan het juiste adres voor de goedkoopste Microsoft licenties. U bespaart al gauw tot 70% op de nieuwprijs door pre-owned software aan te schaffen. Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.