Microsoft Audit: Compleet overzicht
10/17/2023
3 min
0

Is Professional Plus echt het beste Office-pakket voor jou?

10/17/2023
3 min
0

Als het gaat om de aanschaf van Microsoft Office, vragen veel gebruikers offertes aan voor Office Professional Plus om er zeker van te zijn dat ze het “volledige pakket” hebben. Op het moment dat we bij Softtrader de behoeften van onze klanten en de Office-applicaties die zij nodig hebben onderzochten, realiseerden we ons al snel dat andere Office-pakketten soms ook voldoende en vaak goedkoper kunnen zijn voor onze klanten. Om u te helpen beslissen welk Office-pakket u echt nodig heeft, belichten we in dit artikel enkele Office-licenties die mogelijk beter aansluiten bij uw behoeften.

Office Professional Plus

Office Professional Plus is zeker de meest uitgebreide bundel Microsoft Office-applicaties. Deze licentie geeft u toegang tot de gebruikelijke applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint, maar ook Publisher, Access, Outlook, Skype For Business (in de 2019-versie) en Microsoft Teams Lite (in de 2021-versie). Office Professional Plus is voor veel bedrijven erg handig, maar lang niet voor alle organisaties de beste oplossing. Als onze klanten niet zeker weten welk Office-pakket ze moeten aanschaffen, stellen we meestal de vraag of ze alle Office-programma's nodig hebben die zijn opgenomen in de Office-bundel waarvoor ze een offerte hebben aangevraagd. In veel gevallen blijkt dat ze al deze applicaties niet nodig hebben. Als u Outlook nodig heeft, is Office Home & Business voldoende. Als u ook Publisher nodig heeft, kunt u Office Standard overwegen. Als u Access nodig heeft voor uw dagelijkse taken, dan is Office Professional een goede oplossing. Als u tot slot ook gebruik wilt maken van alle tot nu toe genoemde applicaties met de toevoeging van Teams, dan is Office Professional Plus de licentie die u moet kiezen.

Microsoft Office 2021 Banner

Office-volumelicenties

Het open licentieprogramma is ontworpen voor middelgrote en grote bedrijven. Daarom is een initiële aankoop van minimaal 5 activeringen vereist en is het bedoeld om het licentiebeheer voor bedrijven te centraliseren. Daarom koopt u een op maat gemaakte sleutel voor zoveel activeringen als nodig, waardoor grootschalige installatie en beheer via de server mogelijk wordt. Bovendien is werken op afstand ook mogelijk onder dit licentiemodel want RDS CAL's zijn compatibel. Microsoft-volumelicenties maken deel uit van het Microsoft Open Licensing Program (OLP) dat is ontworpen voor commercieel gebruik. Als u de Access en Teams niet nodig heeft, maar toch op afstand wilt werken en/of verbonden wilt zijn met de server, dan is Office Standaard wellicht de juiste licentie voor u.

microsoft-office-2021-standard-vs-pro-plus

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft Office 2021 Standaard en Professional Plus.

Microsoft Office Retail-licenties

In tegenstelling tot het Open Licensing-programma is Retail-licenties zowel gericht op kleine bedrijven als op eindgebruikers. Deze licenties vereisen geen minimale activering en kunnen worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd in geval van een machinestoring. In tegenstelling tot volumelicenties met Office-licenties voor de detailhandel is het echter niet mogelijk om op afstand te werken. RDS CAL's zijn ook niet compatibel met dit licentiemodel.

microsoft-office-2021-home-student-vs-home-business-vs-office-pro

Office Home & Business voldoet meestal aan de basissoftwarevereisten, maar als u de aanvullende toepassingen van Access en Publisher nodig heeft, past Office Professional beter dan Office Professional Plus.

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional.

Koop goedkope Microsoft Office-licenties

Twijfelt u nog over welke versie van Office het beste bij u en uw bedrijf past? Softtrader beschikt over een team van Microsoft-licentiespecialisten die u kunnen helpen bij het vinden van de Office-licentie die het beste bij u en uw bedrijf past.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner