Microsoft Publisher kenmerken en voordelen
08/17/2023
4 min
0

Microsoft Publisher: kenmerken en voordelen

08/17/2023
4 min
0

Microsoft Publisher is onderdeel van de Microsoft Office suite waarmee u professionele documenten zoals bijvoorbeeld nieuwsbrieven, flyers, posters en uitnodigingen kunt maken. In dit artikel gaan we dieper in op de functies van Microsoft Publisher en hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken in uw ontwerpproces.

Wat is Microsoft Publisher?

Microsoft Publisher is een desktoppublishing-toepassing waarmee u eenvoudig professionele documenten, marketingmateriaal en visuele inhoud van elk type kunt maken. Microsoft Publisher kan op verschillende gebieden worden toegepast, aangezien u brochures, flyers, nieuwsbrieven, visitekaartjes, wenskaarten, posters, kalenders, menu's, certificaten en meer kunt maken en ontwerpen.

Met zijn krachtige ontwerptools is Publisher een waardevolle aanwinst voor bedrijven, docenten, marketeers en individuen die hun boodschap effectief willen overbrengen door middel van visueel aantrekkelijk materiaal. Of het nu gaat om gedrukte of digitale distributie, de mogelijkheden van Microsoft Publisher maken het tot een onmisbaar hulpmiddel voor creatieve expressie en effectieve communicatie.

Microsoft Publisher: handige functies

Gebruiksvriendelijke interface

U Heeft geen grafische achtergrond nodig om mooie ontwerpen te maken met Microsoft Publisher. De gebruiksvriendelijke interface van Microsoft Publisher vereenvoudigt het ontwerpproces. Met de drag-and-drop-functie kunt u elk type inhoud plaatsen, zoals tekst, afbeeldingen, afbeeldingen en andere. Dit draagt verder bij aan de intuïtiviteit van Microsoft Publisher.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Uitgebreide sjabloonbibliotheek

U hoeft niet meer met een leeg canvas te beginnen omdat Microsoft Publisher u een rijke bibliotheek met professionele sjablonen biedt om uit te kiezen. Op basis van uw project en branche kunt u op de ingebouwde sjablonen stappen en uw ontwerpen personaliseren om bij uw doelgroep te passen. Als u in Marketing werkt, kunt u zich afstemmen op uw merkidentiteit. Van visitekaartjes tot flyers, u kunt Publisher vrij gebruiken bij het maken van uw inhoud.

Aanpassingsopties

Zoals hierboven vermeld, kunt u niet alleen sjablonen aanpassen, maar elk type object in Microsoft Publisher. Zo kunt u bijvoorbeeld het logo, de kleuren, de typografie en de stijl van uw merk afstemmen op de ontwerpen die u aan het maken bent. Als u geen merk heeft of aan verschillende projecten werkt, kunt u verder experimenteren met de verschillende lay-outs en creatieve effecten.

Lees meer over waarvoor u Microsoft Publisher kunt gebruiken.

Integratie met andere Office-apps

Microsoft Publisher kan heel goed worden geïntegreerd met andere Office-toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint. Dit stelt u in staat om consistente visuele branding te creëren in al uw marketingmateriaal en presentaties. Zo kunt u de identiteit van uw merk verder versterken.

Afdrukken en digitaal publiceren

Met Microsoft Publisher kunt u uw marketingstrategie diversifiëren door bijvoorbeeld drukklare materialen en direct mail-campagnes te maken. U kunt uw inhoud ook optimaliseren voor digitale distributie via e-mail, sociale media en uw website. Microsoft Publisher is een geweldig hulpmiddel om de boodschap en kernwaarden van uw merk te verspreiden.

Realtime samenwerking

Gewoonlijk zijn marketingcampagnes een teaminspanning, daarom zorgt Microsoft Publisher voor een soepele samenwerking tussen uw creatieve team. Dankzij real-time samenwerking kunnen meerdere teamleden tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. Dit is geweldig voor het brainstormen over ideeën en het geven van directe feedback. Deze dynamische workflow zorgt ervoor dat uw projecten snel en efficiënt evolueren.

Microsoft Publisher 2021 downloaden

De meest gebruikelijke opties voor het verkrijgen van Microsoft Publisher zijn als volgt:

Microsoft Office 2021 Professional

Microsoft Publisher is opgenomen in de Microsoft Office Professional-suite, die ook andere Office-toepassingen bevat, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze versie wordt over het algemeen gebruikt voor persoonlijk gebruik of door kleine(re) bedrijven. Als deze versie voor u geschikt is, kunt u bij Softtrader tweedehands Microsoft Office-licenties vinden die vaak goedkoper zijn dan nieuwe Office-licenties.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft Office 2021 LTSC

Een andere manier om Publisher te verkrijgen, is door een van de Office LTSC-opties (Long Term Service Channel) aan te schaffen. U kunt kiezen tussen Microsoft Office Standard en Professional Plus. Deze licenties zijn ontworpen voor middelgrote tot grote organisaties en kunnen worden verkregen via volumelicentieovereenkomsten.

Lees voor meer informatie over Office LTSC verder.

Microsoft 365-abonnement

Microsoft Publisher is ook toegankelijk via een Microsoft 365-abonnement, dat toegang biedt tot verschillende Microsoft Office-toepassingen, waaronder Publisher.

U kunt de beschikbare Microsoft 365-abonnementsopties controleren die u toegang geven tot Publisher door naar de Microsoft-portal te gaan. Houd er rekening mee dat u maandelijks of jaarlijks voor de licentie moet betalen. Als u voorspelt dat u Microsoft Publisher op lange termijn zou gebruiken, dan zou een eeuwigdurende licentie zoals Microsoft Office kostenefficiënter zijn.

Microsoft Publisher voor MAC

De genoemde Microsoft Office-edities, inclusief Publisher, zijn beschikbaar voor Mac-gebruikers, waardoor ook macOS-gebruikers toegang hebben tot Publisher. Dus ongeacht het gebruikte besturingssysteem kunnen zowel Windows- als Mac-gebruikers Microsoft Publisher downloaden via de respectievelijke Office-edities. Let op om de licentie voor MAC te selecteren, bijv. Microsoft Standard voor MAC .

Conclusie

Microsoft Publisher is een krachtige desktoppublishing-toepassing die geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, van particulieren tot kleine bedrijven en grote ondernemingen. Met drie verschillende manieren om toegang te krijgen tot Publisher, zorgt Microsoft ervoor dat alle gebruikers een geschikt pad kunnen vinden om hun creatieve potentieel te ontketenen en hun boodschap effectief te communiceren. Of u nu kiest voor Microsoft Office Professional, Office Standard/Professional Plus met volumelicenties of een Microsoft 365-abonnement, Publisher staat klaar om u te ondersteunen met zijn intuïtieve interface, uitgebreide sjabloonbibliotheek en veelzijdige ontwerptools.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste Office-pakket met Publisher? Neem contact met ons op voor hulp! Softtrader biedt tweedehands Office-licenties aan met tot wel 70% korting!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner