02/17/2023
3 min
0

Wat is Microsoft Publisher?

02/17/2023
3 min
0

Microsoft heeft veel licenties. Er zijn een paar bekende namen, zoals Office, Windows/Exchange Server en Publisher. Hoewel deze niet zo populair is, is Microsoft Publisher een toepassing die steeds meer gebruikt wordt door een groeiend publiek. Dat komt omdat steeds meer mensen deze Microsoft-toepassing leren kennen. In deze blog leest u onder andere meer over wat Publisher is, de functies ervan en de systeemvereisten.

Wat is Microsoft Publisher?

Microsoft Publisher is een desktop publishing en tekstverwerkingsprogramma van Microsoft. Publisher wordt vaak gezien als een meer geavanceerde versie van Microsoft Word. Dat komt doordat Word zich vooral richt op het schrijven van teksten, terwijl u met Publisher meer aandacht kunt besteden aan het visuele aspect - de opmaak en het ontwerp. MS Publisher is ook een vrij professionele tool in vergelijking met Word. Publisher is opgenomen in enkele Office 2019/2021-pakketten, zoals vermeld in onderstaande paragraaf.

Microsoft Office 2021 Banner

Microsoft Publisher in Office-pakketten:

U kunt Microsoft Publisher individueel of als onderdeel van een Office-bundel aanschaffen. Publisher is opgenomen in drie Office-pakketten, voor zowel de Office-edities 2019 als 2021. U krijgt Publisher wanneer u koopt:De keuze tussen deze drie Office-versies met Microsoft Publisher hangt ook af van de andere toepassingen. Als je bijvoorbeeld Skype for Business/Teams niet nodig hebt, hoef je niet voor de Office Professional Plus te gaan. Hieronder leest u meer over wat u met Microsoft Publisher kunt doen.


Lees meer over de verschillen tussen Office 2021 Standard en Professional Plus.

Waarvoor wordt Microsoft Publisher gebruikt?

Microsoft Publisher wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van professionele ontwerpen, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, flyers en folders. U kunt er gemakkelijk unieke ontwerpen mee maken, voor verschillende doeleinden. Daarnaast is Publisher vrij eenvoudig te gebruiken, waardoor het de perfecte software is voor beginners, liefhebbers en professionals. Door de grote verscheidenheid aan sjablonen die Publisher biedt, kunt u het programma gebruiken voor zowel persoonlijke als professionele projecten. Enkele voorbeelden van wat u met Publisher kunt doen zijn het maken van postkaarten, nieuwsbrieven en kalenders.

Functies van Microsoft Publisher:

Een van de beste functies van Microsoft Publisher is de Drag and Drop. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk foto's en andere grafische objecten in uw ontwerpen invoegen. Deze functie is een tijdsbesparing. Met Publisher kunt u ook uw sociale media-inhoud rechtstreeks in uw document plaatsen. Bovendien maakt u een grote verscheidenheid aan ontwerpen en publicaties, omdat er binnen Publisher zoveel opties beschikbaar zijn. Een andere goede functie van Microsoft Publisher is Handige Wizards. Dit zijn wizards die u helpen het ontwerp te maken dat u wilt. Er zijn ook meerdere verschillende documentformaten beschikbaar, zoals jpeg, pdf en xps. De duizenden opties die beschikbaar zijn met Microsoft Publisher maken het een zeer uitgebreide en nuttige toepassing.

Microsoft Publisher voor MAC:

U heeft de mogelijkheid om Microsoft Publisher te gebruiken op uw apparaat met een MAC-besturingssysteem (MacOS). Hiervoor moet u een van de drie bovengenoemde Office-licenties kopen, waarin Microsoft Publisher is opgenomen. Bijvoorbeeld Office 2021 Standard voor MAC.

Systeemvereisten voor Microsoft Publisher:

Microsoft Publisher/Microsoft Office heeft de volgende systeemvereisten voor uw apparaat:

  • RAM: Minimaal 4 GB
  • Windows 10 of een nieuwere versie als uw besturingssysteem. Dit kan ook MacOS zijn voor Office 2021 Standard voor Mac. Hier heb je een van de drie meest recente versies van MacOS nodig. Dit zijn MacOS 11, 12 en 13.
  • Ten minste 4 GB vrije schijfruimte
  • 1280 x 768 of hogere schermresolutie
  • 1,6 GHz of hoger, 2-core processor

Goedkope Office licenties bij Softtrader:

Als u op zoek bent naar een goedkope en betrouwbare Microsoft Publisher/Office licentie, bekijk dan het assortiment van Softtrader en vraag een offerte aan. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag verder!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.