10/21/2020
2 min
0

Waar gebruik je Microsoft Publisher voor?

10/21/2020
2 min
0

Een Microsoft Office licentie bestaat uit verschillende handige programma’s. Word en PowerPoint zijn bekende varianten, waar Microsoft Publisher bij minder mensen bekend is. Hoe werkt Publisher? In dit artikel wordt uitgelegd wat Publisher is, wat u ermee kunt en in welke Office-pakketten Publisher voorkomt.

Wat is Publisher?

Microsoft Publisher is een desktop publishing-toepassing. Deze tool is onderdeel van de zakelijke Microsoft Office-pakketten (Standard, Professional & Professional Plus). In tegenstelling tot Microsoft Word, waar de focus ligt op tekstcompositie en proofing, is MS Publisher gericht op de vormgeving en opmaak van pagina's.

Publisher kan worden gebruikt om een breed scala aan publicaties te maken, van visitekaartjes en kalenders tot nieuwsbrieven en wenskaarten. Publisher is een gebruiksvriendelijke tool voor gebruikers die geen professional zijn op het gebied van ontwerpen en is tevens een goedkoper substituut van programma's zoals Adobe InDesign.

Waar gebruikt u Microsoft Publisher precies voor?

Microsoft Office Publisher wordt gebruikt om professionele documenten te maken. Het lijkt veel op Microsoft Word. In vergelijking met het bekende Microsoft Word wordt in Publisher meer aandacht besteed aan pagina-indeling en -ontwerp en minder aan woordopmaak en -compositie. Als er een eenvoudig professioneel document of een complex document gemaakt moet worden volgens zakelijke behoeften, kan een van de beschikbare sjablonen gekozen worden en deze met gemak bewerken en aanpassen tot uw persoonlijke wensen.

Microsoft Office 2021 Banner

Breed scala aan sjablonen

Er is een breed scala aan sjablonen in Publisher. Nadat er een geschikt sjabloon is geselecteerd, worden de afbeeldingen en teksten toegevoegd. Documenten in Publisher Microsoft worden opgeslagen als extensiebestand van het .pub-type. Nadat het gewenste document is gemaakt, biedt deze software de mogelijkheid om het naar iedereen te mailen of online te publiceren of het als een ander bestandsformaat te exporteren.

Redenen waarom u MS Publisher moet gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Of u nu nieuw bent met digitaal publiceren of gewoon meteen wilt kunnen instappen, u zult merken dat Microsoft Publisher makkelijk is om te gebruiken. Met een gebruiksvriendelijke interface en alle functies die u nodig hebt, kunt u probleemloos publicaties van hoge kwaliteit produceren, ongeacht uw vaardigheidsniveau.

Handige Wizards

Een helpende hand nodig bij het maken van een bepaalde publicatie? Microsoft Office Publisher heeft een aantal handige wizards die u helpen bij het ontwerpen van alles; van banners en brochures tot nieuwsbrieven en zelfs websites.

Maak een breed scala aan publicaties

Hoewel Microsoft Publisher vaak wordt geassocieerd met het ontwerpen van nieuwsbrieven en brochures, is dat niet het enige waar het goed voor is. U kunt de software gebruiken om een breed scala aan publicaties te maken, waaronder voorstellen, productbladen, servicegidsen en nog veel meer.

Drag en drop

Een Publisher ontwerp hoeft niet ingewikkeld te zijn wanneer u MS Publisher gebruikt. De software heeft een handige drag-en-drop-functie waarmee u snel foto's en andere media in uw publicaties kunt invoegen. Met drag en drop bespaart u veel tijd. U kunt zelfs inhoud rechtstreeks van uw sociale media-pagina's in uw document plaatsen.

Onderdeel van Office Standard, Pro en Pro Plus

Microsoft Publisher (of Microsoft Office Publisher) is onderdeel van de zakelijke volume Office licenties: Standard, Pro en Pro Plus. Hieronder in het schema is het overzichtelijk gemaakt.

microsoft office 2019 pakket verschillen

Systeemvereisten Microsoft Office 2019

Omdat Publisher dus onderdeel is van Office 2019, worden hieronder de systeemvereisten laten zien:

1,6 GHz of hoger, 2-coreprocessor (2,0 GHz of sneller aanbevolen voor Skype for Business)
4 GB RAM voor 64-bit, 2 GB RAM voor 32-bit
4,0 GB vrije schijfruimte
1280 x 768 of hogere schermresolutie
Windows 10 (voor Windows Server 2019)

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Office 2010 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.