Office 365 MAC
12/30/2022
2 min
0

Office 2021 voor Mac: compatibiliteit & vereisten

12/30/2022
2 min
0

We krijgen bij Softtrader veel vragen of Office 2021 compatibel is met Mac of niet. In deze blog leest u of en wanneer dit mogelijk is, samen met de respectievelijke systeemvereisten.

Is Office 2021 compatibel met Mac? Werkt Office 2021 op de Mac?

Er zijn bepaalde versies van Office 2021, die compatibel zijn met en goed werken op Mac. Deze twee pakketten zijn de enige Office-bundels die goed werken op Mac-apparaten. Een groot voordeel van het aanschaffen van deze licenties bij Softtrader, is het feit dat de licenties eeuwigdurend zijn. Dit betekent dat u nooit meer een nieuwe licentie hoeft aan te schaffen, tenzij u een nieuwere versie wilt natuurlijk. Softtrader biedt een aparte licentie Office Standard voor Windows en een aparte licentie Office Standard voor Mac. Voor Professional Plus bieden we één licentie voor beide besturingssystemen. Het enige verschil bestaat uit het installatieproces. Hieronder leest u meer over Office 2021 Professional Plus en Standard en hun vereisten.

Vereisten voor Office 2021 op Mac:

Als u Office 2021 Standard of Professional Plus op Mac wilt gebruiken, zijn er enkele vereisten waaraan uw apparaat moet voldoen. Deze vereisten zijn:

 • Een van de drie meest recente versies van Mac OS
 • 4 GB RAM
 • 10 GB beschikbare ruimte op de harde schijf
 • Beeldscherm: 1280x800 voor Mac
 • Internetverbinding en een Microsoft-account

Microsoft Office 2021 Banner

Office 2021 Standard:

Microsoft Office Standard is een zeer toegankelijk Office-pakket voor elk soort gebruiker. Het biedt uiteraard de 4 standaard applicaties, Word, PowerPoint, OneNote en Excel. Daarnaast beschikt Standard ook over Outlook en Publisher. Bij Softtrader bieden we een aparte Office 2021 Standard voor Mac licentie aan. Deze versie van Office Standard werkt goed samen met OneDrive. Hierdoor kunt u vanaf verschillende locaties en apparaten aan uw documenten werken, wat erg handig kan zijn.

Met Office 2021 Standard kunt u de volgende toepassingen gebruiken:

 • Microsoft Word: Dit is het meest populaire tekstverwerkingsprogramma, gebruikt voor heel veel verschillende doeleinden.
 • Microsoft PowerPoint: PowerPoint is een van de meest gebruikte presentatieprogramma's, omdat het zeer eenvoudig te gebruiken is en meer opties heeft dan ooit.
 • Microsoft OneNote: OneNote wordt voornamelijk gebruikt voor het schrijven van teksten en het maken van notities, waar dit een erg leuke applicatie voor is.
 • Microsoft Excel: Binnen Excel is er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Van diagrammen tot databases, van grafieken tot tabellen.
 • Microsoft Outlook: Dit is een mailprogramma, dat ook gebruikt kan worden voor het beheren van je agenda, in combinatie met afspraken en contacten.
 • Microsoft Publisher: Publisher is een geavanceerde Microsoft-toepassing waarmee u tekst kunt bewerken en schrijven. Met dit programma kunt u visuals maken zoals flyers en brochures.

Office 2021 Professional Plus:

Microsoft Office Professional Plus is het duurste en meest uitgebreide pakket van de 5 pakketten die er zijn (Home & Student, Home & Business, Standard, Professional en Professional Plus). Zoals alle pakketten bestaat het uit de basis Office toepassingen, namelijk Excel, PowerPoint, Word en OneNote. Daarnaast zijn er nog enkele andere toepassingen: Publisher, Teams, Outlook en Access. Professional Plus is het enige pakket dat Microsoft Teams aanbiedt.

 • Microsoft Access: Dit is een relationeel database management systeem (RDMS) waarmee uw medewerkers informatie kunnen beheren.
 • Microsoft Teams: Is een zeer populaire communicatietoepassing. Deze heeft verschillende handige functies zoals een chat, bellen en een agenda.

Conclusies/samenvatting:

 • De enige 2 pakketten van Office 2021 die op de Mac gebruikt kunnen worden zijn Standard en Professional Plus.
 • Controleer voor het aanvragen van uw offerte bij Softtrader of uw apparaat aan bovenstaande systeemeisen voldoet.
 • Zorg ervoor dat u een Microsoft account heeft voordat u uw licentie activeert. U kunt de account gebruiken die u al heeft. Heeft u nog geen account, dan kunt u er een aanmaken.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.