De software taalpakketten van Microsoft verkennen
08/08/2023
4 min
0

De software taalpakketten van Microsoft verkennen

08/08/2023
4 min
0

Wanneer u een Microsoft-licentie downloadt, omvat de installatie standaard meestal slechts één of enkele talen. Gelukkig biedt Microsoft taalpakketten aan die u na installatie kunt downloaden. Met de taalpakketten kunt u taalbarrières wegnemen en genieten van uw software. Vanwege hun belang onderzoeken we in dit artikel wat taalpakketten zijn en hoe u ze kunt instellen. Aan het einde vindt u ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over Microsoft Language Packs.

Wat zijn taalpakketten?

Taalpakketten, ook wel Language Interface Packs (LIP's) genoemd, zijn aanvullende taalbronnen die kunnen worden gedownload en geïnstalleerd bovenop een standaard Microsoft-software-installatie. Deze pakketten bevatten gelokaliseerde elementen van de gebruikersinterface, zoals menu's, dialoogvensters en helpdocumentatie, zodat gebruikers met de software kunnen communiceren in hun voorkeurstaal. Gewoonlijk bieden taalinterfacepakketten geen volledige meertalige gebruikersinterface, maar bieden ze ongeveer 80% vertaalde en gelokaliseerde gebruikerservaring.

Waarom zijn taalpakketten belangrijk?

Taalbarrières overwinnen

Taalpakketten spelen een belangrijke rol bij het wegnemen van taalbarrières. Dit verhoogt op zijn beurt de toegankelijkheid van de Microsoft-software door gebruikers met verschillende taalkundige achtergronden op te nemen. Of u nu een zakelijke professional bent die samenwerkt met internationale klanten, een student die in het buitenland studeert of een technologieliefhebber bent, als de software beschikbaar is in uw moedertaal, verbetert u uw algehele gebruikerservaring en efficiëntie.

Grensoverschrijdende samenwerking

Met Language Packs kunnen multinationale organisaties zorgen voor een soepele communicatie en efficiënte workflow tussen multiculturele teams, ongeacht hun geografische locatie en moedertaal. Dit bevordert een betere samenwerking en verhoogt de algehele gebruikersproductiviteit.

Personalisatie en comfort

Met taalpakketten kunt u de Microsoft-software in uw moedertaal of voorkeurstaal gebruiken. Dit kan uw gevoel van comfort en vertrouwdheid vergroten bij de interactie met de software, wat uw workflow soepeler maakt. Van de taalpersonalisatie kunnen niet alleen eindgebruikers profiteren, maar ook IT-professionals en ontwikkelaars, aangezien de taalpakketten betrekking hebben op softwaretools.

Microsoft Office 2021 Banner

Soorten taalpakketten: Microsoft biedt twee hoofdtypen taalpakketten

 Taalinterfacepakketten (LIP's)

LIP's zijn gedeeltelijke taalpakketten die alleen de essentiële elementen van de gebruikersinterface vertalen, zoals de hoofdmenu's en dialoogvensters. Ze zijn geschikt voor gebruikers die basistaalondersteuning nodig hebben, maar de software liever in de standaardtaal gebruiken.

Volledige taalpakketten

Volledige taalpakketten bieden, zoals de naam al doet vermoeden, uitgebreide taalondersteuning voor uw Microsoft-software. Ze vertalen niet alleen de hoofdgebruikersinterface, maar ook extra functies, helpbestanden en meer. Met volledige taalpakketten kunt u de Microsoft-software volledig gebruiken in de taal van uw voorkeur.

Lees meer over hoe u Microsoft Office op afstand kunt gebruiken.

Taalpakketten voor Office

Met Microsoft Office-taalpakketten kunnen gebruikers de interfacetaal van Office-toepassingen wijzigen. Dit betekent dat u Office-menu's, knoppen, opties en opdrachten in uw voorkeurstaal kunt gebruiken. Hoewel de beschikbare talen kunnen variëren afhankelijk van de Office-versie, kunt u taalpakketten vinden voor minder gangbare Europese talen, zoals bijvoorbeeld Luxemburgs, Catalaans en Tsjechisch.

Tip: Als u niet zeker weet welke Office-versie u gebruikt, kunt u dit controleren door naar een willekeurige Office-toepassing te gaan, bijvoorbeeld Word. Nadat u het bestand hebt geopend , klikt u op Account en ziet u uw versie in de productinformatie.

De taalpakketten downloaden (algemene stappen)

U kunt eenvoudig taalpakketten voor uw software vinden en installeren. Het downloadproces kan enigszins variëren, afhankelijk van de software en de versie waarop u het toepast, maar over het algemeen blijven de stappen hetzelfde, namelijk:

Stap 1: Bepaal uw Microsoft-softwareversie

Identificeer de versie en editie van uw Microsoft-software (bijv. Windows, Office, Visual Studio) waarvoor u het taalpakket wilt downloaden. Taalpakketten zijn meestal versiespecifiek, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.

Tip: Als u niet zeker bent over uw Windows-versie, drukt u op de Windows-logotoets op uw toetsenbord, gaat u naar Instellingen en vervolgens naar Systeem en Info. Daar ziet u de apparaatspecificaties en het systeemtype van uw Windows.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Stap 2: Toegang tot de Microsoft Language Portal

Bezoek de officiële Microsoft Language Portal-website ( https://www.microsoft.com/language ) voor een volledige lijst met beschikbare taalpakketten voor verschillende Microsoft-producten.

Stap 3: Selecteer uw voorkeurstaal

Blader door de beschikbare talen en selecteer degene die u op uw Microsoft-software wilt installeren.

Stap 4: Download het taalpakket

Wanneer u uw gewenste taal heeft gekozen, downloadt u deze via de meegeleverde link. Vervolgens wordt het downloadproces gestart en wordt het installatieprogramma van het taalpakket op uw computer opgeslagen.

Stap 5: Installeer het taalpakket

Nadat u de Language Pack Installer hebt gedownload, kunt u de installatie starten. Volg de stappen van de installatie om Office in de door u gekozen taal te gaan gebruiken.

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft Office 2021 vs 2019 vs 2016 vs 2013.

Veelgestelde vragen over Microsoft-taalpakketten

Kan ik meerdere taalpakketten op dezelfde Microsoft-software installeren?

In de meeste gevallen kunt u inderdaad meerdere taalpakketten op dezelfde Microsoft-software installeren. Zo kun u schakelen tussen verschillende taalinterfaces.

Hoe schakel ik tussen verschillende taalinterfaces nadat taalpakketten zijn geïnstalleerd?

Zodra u meerdere taalpakketten voor uw Microsoft-software hebt geïnstalleerd, kunt u schakelen tussen taalinterfaces. Houd er rekening mee dat de specifieke stappen kunnen variëren, afhankelijk van uw softwareproduct en versie.

Kan ik dezelfde licentie gebruiken voor Microsoft-software met verschillende taalpakketten?

U kunt in principe gebruik maken van één Microsoft software licentie met verschillende Language Packs. Taalpakketten hebben geen invloed op de softwarelicentie of de functionaliteit ervan, aangezien taalpakketten alleen taalopties bieden voor de gebruikersinterface.

Zijn taalpakketten compatibel met alle versies en edities van Microsoft-software?

Nee, taalpakketten zijn specifiek afgestemd op bepaalde edities en versies van Microsoft-software. Zorg ervoor dat het taalpakket dat u downloadt compatibel is met uw softwarelicentie.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Conclusie

Met taalpakketten kunt u taalbarrières overwinnen en uw Microsoft-software personaliseren. Taalpakketten zijn geschikt voor iedereen, van internationale bedrijven die hun software proberen te lokaliseren tot individuen die de software liever in hun moedertaal of voorkeurstaal gebruiken.

Bent u op zoek naar Microsoft-licenties zoals OfficeWindows Server of SQL ServerNeem contact op met Softtrader en we helpen u tot 70% te besparen op uw softwareaankoop. Dit is mogelijk met tweedehands softwarelicenties. Wanneer u een offerte aanvraagt, ontvangt u dezelfde werkdag nog een gepersonaliseerde offerte. We helpen u ook graag verder als u vragen heeft over tweedehands software of als u een specifiek project heeft waarvoor u licentieadvies nodig heeft.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.