Microsoft Publisher kenmerken en voordelen
09/22/2023
3 min
0

Activeringssleutels in Microsoft-volumelicenties

09/22/2023
3 min
0

Activeringssleutels in Microsoft-volumelicenties zijn louter activeringshulpmiddelen en zijn niet gekoppeld aan de rechten om de softwarelicentie te gebruiken. Wanneer u Microsoft-volumelicenties aanschaft, ontvangt u meerdere activeringssleutels die zijn ontworpen om grootschalige software-activeringen efficiënt te maken. Veel organisaties profiteren van meerdere activeringssleutels omdat ze tijd besparen bij het activeren en beheren van licenties. Verderop in dit artikel leert u ook wat KMS-sleutels zijn en hoe u kunt voldoen aan het volumelicentiemodel.

Hoe werkt volumeactivering?

Activeringstechnologieën variëren afhankelijk van het type software dat is gekocht. Bij volumelicenties is dit proces uiterst efficiënt omdat u op grote schaal meerdere softwarelicenties kunt activeren. Dit is vooral gunstig voor middelgrote en grote bedrijfsnetwerken, omdat het tijd bespaart, het softwarebeheer vergemakkelijkt en de flexibiliteit en schaalbaarheid vergroot.

U kunt grootschalige software-activering implementeren door volumelicenties aan te schaffen. Wanneer u volumelicenties koopt, koopt u de rechten om de software te gebruiken. Vervolgens krijgt u speciale sleutels waarmee u de software-activering kunt uitvoeren.

Wanneer u volumelicenties aanschaft, ontvangt u meerdere activeringssleutels die uitsluitend worden gebruikt om de aangeschafte software te activeren. Deze sleutels kunnen MAK of KMS zijn. Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen tussen de twee sleuteltypen.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Lees meer over hoe Microsoft volume licenties werken.

Hoe werken MAK-sleutels?

MAK staat voor Multiple Activation Key. Met deze sleutel maakt de computer slechts één keer verbinding met de activeringsserver van de fabrikant. Er zijn twee verschillende methoden om dit uit te voeren: onafhankelijke activering of activering via MAK Proxy Activation. Het verschil tussen de twee is dat via een MAK Independent Activation de computers individueel verbinding maken met Microsoft via internet of telefoon. Bij de MAK Proxy Activation-methode volgt de activering ook een verbinding via internet of telefoon, het gecentraliseerde verzoek wordt naar meerdere computers verspreid.

Hoe werken KMS-sleutels?

KMS is voor veel organisaties ook een sleutelbeheerservice omdat KMS de activering van systemen op interne netwerken mogelijk maakt. Dit elimineert ook de noodzaak om individuele computers met Microsoft te verbinden. Als u een KMS-systeem heeft, is het belangrijk om een KMS-server te implementeren en te activeren, zodat de apparaten op het lokale netwerk kunnen worden geactiveerd. Bovendien moet u ervoor zorgen dat de KMS-server een compatibele versie van het Windows-besturingssysteem gebruikt en dat het minimumaantal apparaten dat vereist is voor KMS-activering is bereikt.

Hoe kunt u de naleving van volumelicenties handhaven?

Het handhaven van naleving is van cruciaal belang bij elke licentiemethode. Als u zich niet aan de vastgestelde richtlijnen houdt, moet u bij een Microsoft-audit een boete betalen. We raden klanten daarom altijd aan de licentievoorwaarden van de fabrikant te volgen. Als u vragen heeft over hoe u uw software correct kunt licentiëren, staat het team van experts van Softtrader altijd voor u klaar. Neem contact met ons op en u krijgt binnen 24 uur een betrouwbaar antwoord.

Als u het MAK-activeringsmodel met volumelicenties kiest, moet u ervoor zorgen dat alle geactiveerde software die u gebruikt een licentie hebben. Als u er de voorkeur aan geeft dat het KMS-systeem uw software activeert, moet u een vereist aantal apparaten bereiken om aan Microsoft te voldoen. In het kort zijn dit de belangrijkste richtlijnen die u moet volgen om aan de volumelicenties te voldoen. Indien u nog steeds niet zeker bent of verdere vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met uw distributeur.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Lees meer over hoe en waarom Microsoft-audits plaatsvinden.

Conclusie

  1. Met volumelicenties kunt u een massale software-installatie implementeren met alleen een activeringscode. Deze code garandeert geen naleving van de richtlijnen van de fabrikant, aangezien deze meerdere keren kan worden geactiveerd.
  2. Volumelicenties komen ten goede aan kleine en grote bedrijfsnetwerken, omdat ze tijd besparen en de activering en het beheer van de software vereenvoudigen.
  3. Om aan de regelgeving te voldoen, moet u over geldige licenties beschikken voor alle geactiveerde software.
  4. Als u ervoor kiest om KMS-sleutels te gebruiken, let dan op het minimumaantal apparaten dat nodig is om deze activeringsmethode uit te voeren.

Bij Softtrader zijn we gespecialiseerd in het kopen en verkopen van Microsoft-volumelicenties. Met onze originele licenties kunt u tot 70% besparen op de aanschaf van software voor uw bedrijf. Bij Softtrader vindt u alle versies van Office, SQL en Windows Server. Vraag nu uw offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.