office
11/07/2023
2 min
0

Microsoft-licenties registreren op VLSC: is dit nodig?

11/07/2023
2 min
0

Met het portaal VLSC (Volume Licensing Service Center) heeft u toegang tot alle informatie over uw volumelicenties. U kunt bijvoorbeeld aankoopcontracten bekijken, producten downloaden en de sleutels zien die aan elke licentie zijn toegewezen. Hoewel dit portaal efficiënt is voor licentiebeheer, hoeven uw licenties niet op dit platform te worden geregistreerd om aan Microsoft te voldoen. Lees hieronder meer hierover.

Sinds april 2023 migreert Microsoft VLSC naar Microsoft 365 Admin Center (MAC). VLSC bevat nog steeds informatie over de aangeschafte licenties, maar gebruikers kunnen worden doorgestuurd naar de respectieve MAC-platformpagina's. U kunt uw licentiegegevens vinden in het Beheercentrum onder Facturering – Uw producten – Volumelicenties.

Waar is de VLSC voor?

De VLSC is het serviceportaal van Microsoft voor commerciële licenties. Het is een portal die licentiebeheer faciliteert. Het wordt vooral gebruikt door middelgrote en grote organisaties, omdat ze hierdoor volledige toegang hebben tot de licentieovereenkomsten en de gekochte versies, de activeringssleutels kunnen raadplegen en zelfs de gekochte producten op één plek kunnen downloaden. Lees hier meer over Microsoft VLSC.

Hoe meld ik mij aan voor de VLSC?

Zodra u eeuwigdurende licenties heeft aangeschaft, kunt u toegang krijgen tot het portaal en daar uw licenties registreren. Om u op het platform te registreren, heeft u een Microsoft-account en een geldig zakelijk adres nodig, dat hetzelfde moet zijn als het adres dat vermeld staat in de volumelicentieovereenkomst. Het is daarom belangrijk dat het bij aankoop opgegeven e-mailadres een permanent bedrijfs e-mailadres is.

Zodra u dit heeft gedaan, stuurt Microsoft u e-mails om uw account te valideren en krijgt u toegang tot de portal.

Moet ik mijn Microsoft-licenties registreren bij de VLSC?

Hoewel de VLSC eindgebruiker veel voordelen biedt, is het uitsluitend een service- en licentiebeheerportaal. De verkoop van eeuwigdurende licenties vindt apart plaats, dus wanneer u licenties koopt, is het registreren ervan op dit portaal een optie en geen verplichting.

Heeft u vragen over wat er nodig is om aan Microsoft te voldoen bij een audit? Lees meer over welke documenten u aan de auditor moet voorleggen.

Hoe kan ik licenties beheren zonder mij te registreren bij de VLSC?

Als klanten bijvoorbeeld tweedehands licenties kopen, kunnen ze de licenties niet opnieuw registreren in het VLSC-portaal, omdat deze mogelijk al door de eerste eigenaar zijn geregistreerd. Dit zou geen probleem moeten zijn, aangezien resellers meestal het ISO-bestand kunnen sturen om de software rechtstreeks van Microsoft te downloaden, evenals de activeringssleutel, zodat u niet uitsluitend op de VLSC-portal hoeft te vertrouwen.

Wat betreft het beheer van licenties adviseren wij onze klanten altijd om dit via een eenvoudig bestand te doen. Het allerbelangrijkste is dat de eindklant interne controle heeft over de aangeschafte licenties en de software die in zijn bedrijf in gebruik is, zodat deze aansluit en er bij een audit geen compliance problemen ontstaan.

Conclusie

De VLSC Portal is een portal die licentiebeheer faciliteert, vooral voor middelgrote en grote organisaties. Het registreren van deze licenties vindt doorgaans plaats na het afsluiten van een volumelicentiecontract bij Microsoft. Registratie is eenvoudig en hoewel het gebruikelijk is dat de meeste bedrijven hun licenties registreren om de interne controle te vergemakkelijken, is dit geen nalevingsregel van de fabrikant.

Bij Softtrader bieden we eeuwigdurende tweedehandslicenties aan wederverkopers in de hele Europese Unie. Met tweedehands licenties kunt u tot 70% besparen op de aanschafkosten van licenties. Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan, wij maken u graag een persoonlijk aanbod!

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.