Windows Server 2022
12/08/2023
2 min
0

Wat zijn de serververeisten voor Windows Server 2022?

12/08/2023
2 min
0

Om de nieuwste versie van Windows Server te installeren, moet uw apparaat aan de vereisten voldoen. Sommige zijn verplicht en sommige zijn extra. In dit artikel leest u welke eisen uw apparaat nodig heeft om Windows Server 2022 te installeren en welke eisen uw apparaat nodig heeft om ook van bepaalde extra functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Hardwarevereisten voor Windows Server 2022

Om Windows Server 2022 te kunnen draaien zijn dit de minimale hardwarevereisten:

  • RAM: minimaal 512 MB
  • Netwerkadapters: ethernetadapter met minimale pompsnelheid van 1 gigabyte per seconde
  • Processor: 1,4 GHz 64-bits processor
  • Vereisten voor schijfruimte: minimaal 32 GB

Om Windows Server correct te kunnen installeren, moet de processor compatibel zijn met een X64-instructieset. Bovendien zou er ook ondersteuning moeten zijn voor beveiligingsfuncties zoals NX Bit en DEP. Om er zeker van te zijn dat uw netwerkadapters werken, is het belangrijk dat ze voldoen aan de PCI Express-architectuurspecificatie. Tien slotgebruikers, om de installatie van de GUI te kunnen uitvoeren, op zijn minst een extra gigabyte nodig hebben.

Windows Server 2022 banner

Windows Server 2022: RAM-vereisten

Zoals hierboven vermeld, vereist Windows Server 2022 512 MB RAM. Daarnaast is er een Error Correcting Code (ECC) van een ingewikkelde type technologie nodig om implementaties fysiek te kunnen hosten.

Als uw gemaakte virtuele machine is uitgerust met de minimaal ondersteunde hardware parameters (1 processorkern en 512 MB RAM) en u probeert Windows Server 2022 op deze virtuele machine te installeren, mislukte de installatie. Om dit te voorkomen, kunt u minimaal 800 MB RAM toewijzen aan de betreffende virtuele machine wanneer de release defect wordt. Wanneer de installatie is voltooid, kunnen gebruikers de toegewezen 800 MB RAM terugbrengen naar de oorspronkelijke 512 MB, op voorwaarde dat de serverconfiguratie correct is.

Meer informatie over de functies en edities van Windows Server 2022.

Windows Server 2022: netwerkvereisten

Om Windows Server 2022 te kunnen gebruiken, moet uw netwerkadapter een ethernetadapterkabel bevatten met een minimumsnelheid van 1 gigabyte per seconde. Bovendien moet uw adapter compatibel zijn met de PCI Express-architectuurspecificatie. De reden hiervoor is dat deze PCI Express een bepaalde I/O-bandbreedte biedt via een snelle seriële bus. Door PCI Express I/O te gebruiken, profiteert uw netwerkadapter volledig van deze bandbreedte, wat zich vertaalt in een snellere overdracht van pakketten en minder tijd die u hoeft te zoeken aan het wachten op antwoorden van uw klanten voor de voltooiing van bepaalde transacties.

Microsoft vergelijkbare gebruikers ook om een netwerkadapter aan te schaffen die Pre-boot Execution Environment (pxe) en ondersteuning voor netwerkfoutopsporing. Dit zijn echter geen vereisten voor Windows Server 2022.

Andere vereisten

Alle eerder genoemde vereisten zijn verplicht om Windows Server 2022 te kunnen gebruiken. Er zijn echter ook andere vereisten die nodig zijn om andere specifieke functionaliteiten te kunnen gebruiken:

  • Trusted Platform Module: gebruikt voor bepaalde hardwaregebaseerde, beveiligingsgerelateerde functies.
  • UEFI 2.3.1.c: voorkomt het laden van besturingssystemen van stuurprogramma's die tien zijn ondertekend met een onaanvaardbare handtekening om het opstartproces te helpen beveiligen.
  • Grafisch apparaat en monitor
  • internettoegang
  • Toetsenbord en muis

Meer informatie over de verschillen tussen Windows Server 2022 Standard en Datacenter.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.