office-on-ltsc
12/01/2023
2 min
0

Hoe installeer ik Office LTSC op MAC?

12/01/2023
2 min
0

Wanneer u een Office LTSC-licentie voor MAC aanschaft, wijkt de installatiemethode compleet af van Office LTSC voor Windows. Dit komt omdat wanneer u uw MAC voor Office licentieert, u geen activeringscode nodig heeft, maar eerder een VL Serializer om de software op uw MAC-apparaat te activeren. Meer over de installatiemethode en de VL Serializer vind je in onderstaand artikel.

Heb ik een andere Office-licentie voor MAC nodig?

Ja, Microsoft heeft Office voor MAC ontworpen, wat betekent dat u, om het Office-pakket op uw MAC-apparaat te activeren, een specifieke licentie voor MAC moet aanschaffen. Deze licentie kost doorgaans iets meer dan Office voor Windows en vereist bovendien een andere activatiemethode.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft Office LTSC voor MAC: installatie en activering

Wanneer u Office LTSC aanschaft, zal uw distributeur u voorzien van twee verschillende bestanden die u kunt downloaden. Eén daarvan is de software en de andere is de volumelicentie-serializer. De volumelicentie-serializer fungeert als de sleutel (code met letters en cijfers die doorgaans de activeringssleutel wordt genoemd) om de software te activeren. U hebt dus geen activeringssleutel nodig om Office op uw MAC te activeren, maar alleen om de VL Serializer uit te voeren.

De instructies voor het installeren van Office op een MAC volgen twee stappen: eerst moet u Office op uw MAC installeren en vervolgens VL Serialiser uitvoeren om het te activeren . Als u Office voor meer dan één MAC moet activeren, moet dit proces elke keer worden herhaald .

Waar vindt u de VL-serializer?

Als uw distributeur u geen VL Serializer-bestand heeft gestuurd om Office op uw MAC te activeren, kunt u dit downloaden van het VSLC (volumelicentieservicecentrum ). Lees meer over VLSC.
Om de VL Serialiser te vinden , zoekt u naar "Office LTSC Standard for Mac 2021" of "Office 2019 for Mac Standard" (afhankelijk van de versie die u hebt gekocht) op de VSLC. Zodra u de juiste versie heeft gevonden, downloadt u deze, pakt u deze uit en voert u het bestand uit, zodat u uw Office-pakket kunt activeren. Lees meer over welke Office-versies op MAC geïnstalleerd kunnen worden.

Conclusie

Office voor MAC wordt anders geactiveerd dan de meeste Microsoft-software. Dit komt omdat, in plaats van de software te downloaden en te activeren met een activeringssleutel – de hierboven genoemde code van letters en cijfers, Office voor MAC wordt geactiveerd via de VL Serialiser.
Deze methode is ook eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren, maar het nadeel is dat dit proces één voor één op elk afzonderlijk MAC-apparaat moet worden herhaald . Als u van plan bent meerdere MAC-apparaten met Office LTSC te installeren, duurt het installatieproces langer dan bijvoorbeeld het installeren van Office op Windows.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner

Heeft u Office-licenties nodig voor uw MAC-apparaat? Neem contact op met Softtrader en vraag een offerte aan. Softtrader werkt met refurbished Office-licenties voor MAC, waardoor u tot 70% op de kosten bespaart.