windows-11-alles-wat-je-moet-weten-
09/08/2023
2 min
0

Downgraderechten SQL Server 2022

09/08/2023
2 min
0

Wanneer u SQL Server 2022 aanschaft, geeft Microsoft u ook het recht om te downgraden naar SQL Server 2019 of SQL Server 2017. Deze downgrade wordt downgraderechten genoemd en geeft Microsoft-gebruikers het recht om eerder uitgebrachte versies van bepaalde software te gebruiken zonder deze te hoeven kopen. In dit artikel vindt u alle relevante informatie over de downgraderechten die horen bij SQL Server 2022 .

Heeft SQL Server 2022 downgraderechten?

Zoals hierboven vermeld heeft iedere gebruiker die SQL Server 2022 heeft aangeschaft recht op een downgrade van de server voor maximaal twee eerdere versies. Als u bijvoorbeeld SQL Server 2022 heeft aangeschaft, kunt u de server downgraden naar SQL Server 2019 of SQL Server 2017. Downgraderechten zijn ook inbegrepen in alle tweedehands softwarelicenties bij Softtrader. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat volgens de voorwaarden van Microsoft de voorkeursversie een geldige levenscyclus moet hebben, anders is een downgrade niet mogelijk. Met levenscyclus wordt de ondersteuning van Microsoft voor de software bedoeld. Downgraderechten zijn beschikbaar als SQL Server 2019 of SQL Server 2017 wordt aangeboden met een Volume Licensing Agreement, wat betekent dat één licentie wordt gebruikt om software voor een groot aantal gebruikers te autoriseren.

Lees alles over Downgraderechten voor Microsoft-licenties.

Hoe SQL Server 2022 downgraden?

De eerste stap die u moet zetten als u uw software wilt downgraden, is deze downgrade aanvragen bij uw leverancier. Downgraden is gratis bij Softtrader en kent twee opties. U kunt SQL Server 2022 downgraden naar SQL server 2019 of SQL server 2017 en dus kunt u de downgraderechten voor één van deze twee versies aanvragen. Vervolgens wordt een volledige back-up ten zeerste aanbevolen. Op deze manier wordt uw database, nadat de downgrade is uitgevoerd, precies zoals voorheen hersteld. Om de downgrade te voltooien, hoeft u alleen maar de gevraagde licentiesleutel te activeren en de installatie en activering te starten. Ten slotte kunt u de eerder gemaakte back-up herstellen en worden al uw gegevens hersteld.

Microsoft SQL Server 2022 banner

Waarom downgraden van SQL Server 2022 naar SQL Server 2019?

Na aanschaf van SQL Server 2022 is het mogelijk dat u erachter komt dat een downgrade beter aansluit bij uw bedrijfsbehoeften of serververeisten. Omdat het downgraden van SQL Server 2022 naar SQL Server 2019 gratis is, zou dit geen probleem zijn. Er zijn verschillende redenen waarom downgraden naar SQL Server 2019 een oplossing voor uw bedrijf zou kunnen zijn. Om te beginnen wordt SQL Server 2019 geleverd met Long-Term Servicing Channel (LTSC), dat alle systemen functionele stabiliteit en een lange onderhoudsoptie biedt. LTSC is tevens een manier om te voorkomen dat u irrelevante updates ontvangt door de server uitsluitend te voorzien van kwaliteitsupdates, zodat uw beveiliging up-to-date is. Ten tweede zijn voorspellende analysefuncties, ondersteund door machine learning-modellen, ingebouwd in de SQL Server 2019 en kunnen servergegevens worden geanalyseerd. Dit kan u helpen te begrijpen hoe servers werken, de operationele kosten te verlagen en serverproblemen probleemloos te beheren. Ten slotte is dat een van de meest opvallende voordelen van de oudere versie SQL Server 2019 beschikt over een geoptimaliseerde DataPort API om opslag efficiënter te maken. Dit betekent dat gegevens efficiënt kunnen worden opgeslagen en overgedragen tussen volumes, servers, clusters, enz.

Lees meer over de verschillen tussen SQL Server 2022 en SQL Server 2019.

Koop SQL Server 2022

Wilt u SQL Server 2022,SQL Server 2019 of een andere Microsoft-licentie aanschaffen? Softtrader is gespecialiseerd in gebruikte Microsoft-licenties, waarmee u tot 70% korting op de nieuwprijs kunt besparen. Vraag hier uw offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Cotnact ons bij vragen over pre-owend software van Softtrader Banner