10/15/2020
2 min
0

Server Licensing: hoe werkt een Windows Server Licentie?

10/15/2020
2 min
0

Windows Server Licentie kopen, maar is u niet goed duidelijk wat de mogelijkheden en voordelen zijn? Wellicht bent u geschrokken van de Windows Server 2019 licentie prijs, als u een nieuwe licentie wilt aanschaffen. Microsoft Server 2019 is niet goedkoop, al zijn er mogelijkheden om flink op de kosten te besparen. U heeft binnen Windows Server 2019 of een van de andere versies de keuze uit diverse licenties. Welke u ook kiest, het is een goed idee om ook de tweedehands en gebruikte licenties te overwegen. Steeds meer bedrijven besparen daarmee op hun kosten voor licenties, terwijl ze er op precies dezelfde 100% legale manier gebruik van kunnen maken. Lees hier hoe zo'n tweedehands Server licentie werkt.

Verschillende Windows Server licenties

Benieuwd hoe een Windows Server Licentie werkt? U heeft de keuze uit verschillende soorten licenties:

Windows Server Standard Edition

Windows Server Datacenter Edition

Windows Server Essentials Edition

Het grote voordeel van deze licenties is dat u er gebruik van kunt maken op basis van wat u op dat moment nodig heeft. U kiest met de verschillende edities voor een licenties voor een maximaal aantal gebruikers, zodat u daar binnen de organisatie goed mee kunt werken.

Uiteraard gelden er een aantal voorwaarden voor de Windows Server Licenties, om daar goed gebruik van te kunnen maken. Het licentiemodel is afgestemd op gebruik per Core/CAL. Dat betekent een core-based licentie voor de server en CALs voor het aantal gebruikers of apparaten dat er gebruik van maken. Uiteraard kunnen we daarover meedenken als u er gebruik van wilt maken en u niet goed weet welke licentie u nodig heeft voor Microsoft Server 2019.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over de verschillen tussen Windows Server Standard, Datacenter en Essentials

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Upgraden en downgraden van Windows Server mogelijk

Dankzij de flexibele licenties voor Windows Server kunt u die upgraden en downgraden wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld om er met meer gebruikers en apparaten gebruik van te maken of dit juist in te krimpen. U bent volledig flexibel, terwijl u met een tweedehands licentie veel minder betaalt dan voor een nieuwe. Alleen de Essential Edition is niet verkrijgbaar als volume licentie en biedt daardoor minder mogelijkheden.

Tweedehands Windows Server 2019 Licentie kopen

Windows Server 2019 kopen? De tweedehands of gebruikte Windows Server Licentie is een goed alternatief voor de nieuwe exemplaren. U kunt licenties kopen zoals u dat gewend bent, maar dan met tientallen procenten korting. De licenties zijn 100% legaal en volledig audit-proof, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Zoekt u naar Windows Server licentie en wilt u daar op een voordelige manier gebruik van maken? Wij leggen u graag uit hoe onze gebruikte licenties een goede keuze zijn, zodat u daarmee eenvoudig op de kosten bespaart. Ook kunt u hieronder meteen een offerte aanvragen!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.