Heb ik Software Assurance nodig? Voor- en nadelen voor uw organisatie.
05/17/2023
3 min
0

Heb ik Software Assurance nodig? De voor- en nadelen

05/17/2023
3 min
0

Als toonaangevende softwareleverancier biedt Microsoft Software Assurance - een nevenprogramma dat organisaties extra voordelen en ondersteuning biedt voor hun software-investeringen. In dit artikel duiken we in de voor- en nadelen van Microsofts Software Assurance, die u kunnen helpen beslissen of uw organisatie baat heeft bij Microsoft Software Assurance.

Voordelen van Software Assurance

Toegang tot de nieuwste softwareversies

Een belangrijk voordeel van Software Assurance is dat u op de hoogte kunt blijven van de nieuwste softwareversies, upgrades en updates. Dit biedt organisaties nieuwe functies, beveiligingsverbeteringen en prestatieverbeteringen. Regelmatige software-updates helpen systemen veilig te houden en verbeteren de algehele gebruikerservaring.

Ondersteuning bij planning en implementatie

Software Assurance omvat vaak toegang tot waardevolle middelen voor planning en implementatie, wat voordelig kan zijn voor uw bedrijf. Organisaties kunnen hulp krijgen bij het implementeren en beheren van hun software, wat de implementatierisico's vermindert en de optimalisatie van de implementatieprocessen verhoogt. De ondersteuning die Microsoft Software Assurance biedt, is vooral nuttig voor organisaties met complexe IT-omgevingen.

Training en vaardigheidsontwikkeling

Andere voordelen van Software Assurance zijn de trainingen onder leiding van een instructeur en e-learning cursussen die beschikbaar zijn via trainingsvouchers. Met hun hulp kunnen uw medewerkers hun vaardigheden en kennis van de software vergroten. Hierdoor wordt het potentieel ervan gemaximaliseerd. Goed opgeleid personeel kan de productiviteit verhogen, processen optimaliseren en de algemene vaardigheid binnen de organisatie verbeteren.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Verbeterde technische ondersteuning

Software Assurance biedt doorgaans geavanceerde technische ondersteuningsopties waarmee organisaties problemen en uitdagingen adequater kunnen aanpakken. Speciale ondersteuningskanalen, prioritaire toegang tot ondersteuningsmiddelen en snellere reactietijden kunnen de uitvaltijd aanzienlijk beperken en zorgen voor een efficiënte oplossing van problemen.

Licentieflexibiliteit

Met Software Assurance krijgen organisaties vaak licentieflexibiliteit, bijvoorbeeld door software in virtuele omgevingen te draaien of licenties tussen servers te verplaatsen. Dankzij deze flexibiliteit kunnen bedrijven zich aanpassen aan veranderende IT-infrastructuren, de toewijzing van resources optimaliseren en de complexiteit van licenties verminderen.

Lees hier meer over Microsoft software refurbished licenties..

Nadelen van Software Assurance

Extra kosten

Een van de belangrijkste nadelen van Software Assurance zijn de extra kosten van het programma. Organisaties moeten de voordelen zorgvuldig afwegen tegen de kosten om te bepalen of de aanschaf van Software Assurance binnen hun budget past. Voor kleinere bedrijven of bedrijven met een beperkt IT-budget kan het een uitdaging zijn om de extra kosten te rechtvaardigen.

Beperkte relevantie

Software Assurance is niet voor alle organisaties even relevant. Als een organisatie voornamelijk software gebruikt die stabiel is en weinig updates nodig heeft, wegen de voordelen van Software Assurance meestal niet op tegen de kosten. Daarom moet u zorgvuldig nagaan welke software u gebruikt en hoe vaak deze wordt bijgewerkt.

Gebruik van training

Hoewel Software Assurance opleidingsvouchers omvat, kan het werkelijke gebruik van deze middelen variëren. Als uw medewerkers al goed vertrouwd zijn met de software of als uw organisatie niet de tijd en middelen heeft om training te geven, verliezen de trainingsvoordelen hun waarde.

Afhankelijkheid van ondersteuning

Hoewel verbeterde technische ondersteuning een voordeel is, kunnen organisaties er afhankelijk van worden. Een grote afhankelijkheid van technische ondersteuning kan de ontwikkeling van interne expertise en probleemoplossend vermogen belemmeren. Een evenwicht vinden tussen het gebruik van ondersteunende diensten en het bevorderen van interne kennis is dus cruciaal voor duurzaamheid op lange termijn.

Lees meer over de vraag of u retaillicenties of volumelicenties moet gebruiken..

Conclusie

Hoewel Microsoft's Software Assurance voor veel organisaties waardevolle voordelen biedt, is het geen pasklare oplossing. Factoren als kosten, softwarestabiliteit, gebruik van training, interne expertise, softwaregebruik en alternatieve ondersteuningsopties moeten zorgvuldig worden overwogen voordat wordt besloten Software Assurance te gebruiken. Elke organisatie moet haar unieke behoeften en omstandigheden evalueren om te bepalen of de voordelen opwegen tegen de kosten en of alternatieve ondersteuningsopties adequaat aan de eisen kunnen voldoen. Als u niet zeker weet of de aanschaf van Microsoft Software Assurance zinvol is, kunt u ons altijd een e-mail sturen of bellen op +31 24 202 21 03.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Wilt u Microsoft-volumelicenties aanschaffen tegen een meer betaalbare prijs? Overweeg dan de optie van gebruikte licenties. Door te kiezen voor tweedehands Microsoft-volumelicenties kunt u profiteren van prijzen die tot 70% lager liggen dan bij nieuwe licenties. Dit alles terwijl u nog steeds dezelfde software en functionaliteiten krijgt die u nodig hebt. U kunt onze collectie nieuwe en tweedehands Microsoft licenties hier bekijken. U kunt hier uw persoonlijke offerte aanvragen en wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.