Office 2024 alles wat je moet weten
05/30/2024
7 min
0

Office 2024: Alles wat u moet weten

05/30/2024
7 min
0

Microsoft staat op het punt om Office 2024 te lanceren, de nieuwste versie van zijn iconische kantoorpakket. Deze nieuwe versie van Office wekt al veel interesse bij professionals en bedrijven die willen profiteren van de nieuwste en meest efficiënte productiviteitstools. Maar wat biedt Office 2024 precies en welke belangrijke vernieuwingen kunnen we verwachten?

In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten die u moet weten over Office 2024. We beginnen met een algemene introductie van deze nieuwe versie, gevolgd door een gedetailleerd overzicht van de nieuwe functies in Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Vervolgens bekijken we de voor- en nadelen van het model met een eeuwigdurende licentie van Office 2024 LTSC ten opzichte van het Microsoft 365-abonnement. Tot slot bespreken we de compatibiliteitsvereisten, de benodigde configuratie, de prijzen en de beschikbaarheid, om u te helpen de juiste keuze te maken tussen Office Professioneel 2024 en Microsoft 365, afhankelijk van uw behoeften.


Algemene presentatie van Office 2024

Microsoft heeft bevestigd dat er in 2024 een nieuwe versie van Office wordt gelanceerd, wat een belangrijke stap markeert voor de softwaregigant. Deze versie, genaamd "Microsoft Office 2024", zal nieuwe functies en updates bevatten voor alle Office-applicaties, waaronder Word, Excel, PowerPoint en Outlook. De suite zal beschikbaar zijn voor zowel Windows- als Mac-gebruikers, wat de inzet van Microsoft voor platformoverschrijdende compatibiliteit onderstreept.

Office 2024 zal worden aangeboden in het Long-Term Servicing Channel (LTSC), met een eeuwigdurende licentie die geen abonnement op Office 365 vereist. Dit zal een welkome verandering zijn voor degenen die de voorkeur geven aan een eenmalige aankoop boven op abonnementen gebaseerde modellen.

Twee jaar na de release van Office 2021 bereidt Microsoft zich voor op een grote update die de manier waarop we de software in ons dagelijks werk gebruiken, zal revolutioneren. Met de vooruitgang in AI en cloudtechnologie streeft Office LTSC 2024 ernaar de samenwerking, productiviteit en efficiëntie te verbeteren voor zowel individuele gebruikers als bedrijven.


Releasedatum van Microsoft Office 2024

Microsoft Office 2024 zal naar verwachting in de loop van 2024 worden uitgebracht, met een proefversie beschikbaar voor tests in de eerste helft van het jaar. Dit stelt gebruikers in staat om de nieuwe functies uit eerste hand te ervaren en feedback te geven om de definitieve versie te verbeteren.


Preview van Microsoft Office 2024

Microsoft heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de preview van Microsoft Office 2024 voor gebruikers die enkele van de nieuwe functies willen uitproberen voordat de officiële release. De proefversie van Office 2024 geeft ons een eerste blik op de aankomende updates, waardoor gebruikers feedback en verbeteringssuggesties kunnen geven.

De preview van Microsoft Office 2024 zal vanaf april 2024 te downloaden zijn via Microsoft. Houd er rekening mee dat voorlopige versies aan verandering onderhevig zijn en mogelijk niet alle functies bevatten die beschikbaar zullen zijn in de definitieve versie.

Een van de belangrijkste veranderingen in de komende versie is het verwijderen van Microsoft Publisher uit de Office-suite. Deze beslissing heeft gemengde reacties opgeroepen bij gebruikers, omdat Publisher een populair hulpmiddel is voor het maken en ontwerpen van documenten en marketingmateriaal. Met de opkomst van online publicatie- en ontwerptools heeft Microsoft echter besloten om Publisher te verwijderen en zich te concentreren op andere kernapplicaties zoals Word en PowerPoint.


Nieuwe functies van Word, Excel, PowerPoint en Outlook

Microsoft Office 2024 brengt tal van verbeteringen en nieuwe functies naar zijn belangrijkste applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Hier is een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden:

Nieuwe vergaderopties in Outlook

Outlook 2024 maakt het plannen van online vergaderingen eenvoudiger met nieuwe ingebouwde opties:

 • Automatisch een online vergaderlink toevoegen aan alle uitnodigingen, hetzij via Teams of Skype for Business, afhankelijk van de configuratie van uw organisatie.
 • Keuze van de standaard online vergaderaanbieder (Teams, Skype of partners) direct in de Outlook-instellingen.
 • Delen van directe links naar specifieke bladen van een bijgevoegd Excel-werkboek, zodat deelnemers snel toegang hebben tot relevante gegevens.

Verbeteringen in de zoekfunctie van Outlook

De zoekfunctie in Outlook zal de komende maanden verschillende optimalisaties ondergaan:

 • Zoekopdrachten over meerdere accounts met gecombineerde resultaten uit alle geconfigureerde postvakken (uitrol gepland in juli 2024).
 • Mogelijkheid om meer dan 1000 resultaten voor eenzelfde zoekopdracht te krijgen (januari 2024).
 • Recursieve zoekopdrachten in mappen en submappen (november 2023).
 • Verbeterde interface van het zoekgebied voor betere zichtbaarheid en contrast (september 2023).

Nieuwe functies in Excel

Excel integreert nieuwe krachtige formules en gebruiksverbeteringen:

Functie

Beschrijving

TEXTSPLIT

Splitst tekst in meerdere kolommen/rijen op basis van een delimiter

TEXTBEFORE / TEXTAFTER

Haalt de tekst voor/na een opgegeven delimiter op

VSTACK / HSTACK

Combineert gegevensbereiken verticaal of horizontaal

Details van draaitabellen

Nieuwe knop om details van waarden in een draaitabel te verkennen

REGEX-functies (bèta)

REGEXTEST, REGEXEXTRACT en REGEXREPLACE om tekst te testen, extraheren of vervangen met reguliere expressies

Bovendien is het nu mogelijk om meerdere of complexe formulekolommen te genereren met behulp van de Copilot-assistent, evenals nieuwe manieren om ermee te communiceren (spraakcommando's, contextuele suggesties, enz.).

Dankzij deze updates belooft de Office 2024-suite een aanzienlijke productiviteitswinst, terwijl de samenwerkingsworkflows worden vereenvoudigd. Gebruikers kunnen uitkijken naar deze nieuwe mogelijkheden die hun dagelijkse werk zullen vergemakkelijken.


Voor- en nadelen van Office 2024 zonder abonnement

Hier zijn de voor- en nadelen van het kiezen voor een versie zonder abonnement van Office 2024:

Voordelen van een eeuwigdurende licentie voor Office 2024

 • Geen terugkerende kosten: Met een eeuwigdurende licentie betaalt u slechts één keer om Office 2024 zo lang als u wilt te gebruiken, zonder maandelijkse of jaarlijkse betalingen.
 • Volledige offline toegang: Zodra Office 2024 is geïnstalleerd, kunt u offline werken zonder enige beperkingen, wat ideaal is voor apparaten die niet voortdurend verbonden zijn met internet.
 • Langdurige compatibiliteit: Office 2024 wordt gedurende 5 jaar ondersteund, wat een duurzame compatibiliteit met uw bestaande systemen en bestanden garandeert.
 • Beheer van updates: Met een eeuwigdurende licentie beslist u wanneer u updates uitvoert, waardoor onverwachte functiewijzigingen die uw workflow kunnen verstoren, worden vermeden.

Nadelen van Office 2024 zonder abonnement

 • Beperkte functies: Office 2024 bevat niet bepaalde geavanceerde cloudfuncties zoals realtime samenwerking of AI-gestuurde automatisering, die gereserveerd zijn voor Microsoft 365-abonnees.
 • Geen mobiele toegang: Zonder abonnement kunt u uw Office-documenten niet bewerken op tablets of smartphones via de speciale mobiele apps.
 • Beperkte beveiligingsupdates: Microsoft zal slechts gedurende een beperkte tijd beveiligingsupdates voor Office 2024 verstrekken, in tegenstelling tot doorlopende updates voor abonnementsversies. De ervaring leert dat eeuwigdurende versies van Office ongeveer 5 jaar ondersteund word. Wanneer er meer bekend is over de ondersteuningsdata houden wij u op de hoogte.
 • Hogere initiële kosten: Hoewel economischer op lange termijn, vertegenwoordigt de aankoop van een Office 2024-licentie een aanzienlijke initiële investering vergeleken met enkele maanden Microsoft 365-abonnement.

Kortom, Office 2024 zonder abonnement is geschikt voor gebruikers die stabiliteit waarderen, voornamelijk offline werken op PC/Mac en kunnen zonder bepaalde clouddiensten. Microsoft 365-abonnees profiteren van een modernere en meer collaboratieve ervaring, tegen een reguliere financiële verplichting.


Compatibiliteit en systeemvereisten

Office 2024 zal compatibel zijn met de nieuwste versies van Windows en macOS, en biedt edities in zowel 32 als 64 bits om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers.

Compatibiliteit met Windows en Mac

Office 2024 voor Windows zal alleen werken op Windows 11 en Windows 10, in zowel 32 als 64 bits versies. Windows ARM-apparaten vereisen Windows 11. Voor Mac-computers is het beleid van Microsoft om de twee nieuwste versies van macOS te ondersteunen. Op het moment van de release van Office 2024 zou dit moeten omvatten:

 1. macOS Sonoma (v14, 2023)
 2. macOS Ventura (v13, 2022)
 3. macOS Monterey (v12, 2021)

Office 2024 zal zowel op Mac-computers met Intel-processors als op Apple Silicon-chips (M1/M2/M3) werken, net als bij Office 2021.

32 en 64 bits versies

Microsoft zal Office 2024 aanbieden in 32-bits en 64-bits edities, waardoor gebruikers flexibiliteit krijgen afhankelijk van hun systeem en specifieke behoeften.

Versie

Voordelen

64 bits

- Toegang tot meer geheugen voor grote bestanden en datasets


- Betere prestaties voor complexe berekeningen en zware presentaties

32 bits

- Compatibiliteit met bestaande 32-bits add-ons en controles


- Geschikt voor systemen met beperkte middelen

Door Office 2024 aan te bieden in verschillende versies die compatibel zijn met recente besturingssystemen en de keuze tussen 32- en 64-bits edities, zorgt Microsoft ervoor dat zijn kantoorpakket toegankelijk en geschikt blijft voor een breed scala aan gebruikers en configuraties.


Prijzen en beschikbaarheid

Microsoft heeft geen prijswijziging aangekondigd voor Office 2024 in vergelijking met eerdere versies met een eeuwigdurende licentie.


Vergelijking met Microsoft 365

Office 2024 en Microsoft 365 vertonen aanzienlijke verschillen in termen van functies en licentiemodellen. Hoewel Office 2024 belangrijke verbeteringen biedt ten opzichte van de vorige LTSC-versie, zal het niet dezelfde cloudmogelijkheden bieden als Microsoft 365, zoals realtime samenwerking, AI-gestuurde automatisering in Word, Excel en PowerPoint, of op de cloud gebaseerde beveiligings- en compliancefuncties.

Belangrijkste verschillen tussen Office 2024 en Microsoft 365

 1. Licentiemodel model: Office 2024 wordt aangeboden met een "eeuwigdurende" licentie die op het apparaat is gebaseerd, zonder abonnement. De licentie van Microsoft 365 is gekoppeld aan een gebruiker en dekt vijf apparaten.
 2. Ondersteuning: Office 2024 zal vijf jaar standaardondersteuning krijgen. Geen uitgebreide ondersteuning.
 3. Functies: In vergelijking met Microsoft 365 zal Office 2024 bepaalde geavanceerde functies niet bevatten, zoals dicteren in Word, de Editor in PowerPoint, datatypes in Excel, suggesties in Outlook, online opslag, implementatie via Intune of toegang tot Copilot.
 4. Updates: Office 2024 kan beveiligings- en kwaliteitsupdates ontvangen, maar geen functievernieuwingen, in tegenstelling tot Microsoft 365.

Gebruiksscenario's Office 2024 en Microsoft 365

Office 2024 LTSC

Microsoft 365

Apparaten die geen updates kunnen accepteren gedurende jaren

Volledige cloudervaring met AI-gestuurde automatisering en realtime samenwerking

Apparaten voor procescontrole die niet met internet zijn verbonden

Implementatieopties voor offline scenario's zoals computerlabs

Gespecialiseerde systemen die geïntegreerde toepassingen uitvoeren die onveranderd moeten blijven

Toegang tot Microsoft Copilot (abonnement vereist)

Kortom, Microsoft 365 biedt een veiliger, productiever en kostenefficiënter oplossing in de meeste scenario's, waardoor klanten kunnen profiteren van de kracht van AI met Copilot. Office 2024 blijft geschikt voor situaties die een onveranderde offline oplossing vereisen. De keuze hangt dus af van de specifieke behoeften van elke organisatie op het gebied van connectiviteit, updates en geavanceerde functies.


Conclusie

Samengevat markeert Office 2024 een belangrijke stap in de evolutie van Microsoft's kantoorpakket. Met zijn nieuwe functies en verbeteringen in Word, Excel, PowerPoint en Outlook belooft deze versie een aanzienlijke productiviteitswinst voor gebruikers. Hoewel het model met een eeuwigdurende licentie enkele voordelen biedt, is het belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen ten opzichte van het Microsoft 365-abonnement, dat een modernere en collaboratieve ervaring biedt.

Ongeacht uw voorkeur blijft Office 2024 een krachtige en veelzijdige oplossing, compatibel met de nieuwste versies van Windows en macOS. Om niets te missen over de beschikbaarheid van Office 2024 bij Softtrader, abonneert u zich op onze nieuwsbrief. Blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws en profiteer van praktische tips om het beste uit deze nieuwe versie te halen.


Veelgestelde vragen

 1. Welke innovaties worden geïntroduceerd in MS Office 2024? MS Office 2024, in de Office LTSC-versie, biedt verschillende nieuwigheden, waaronder nieuwe opties voor het organiseren van vergaderingen en verbeteringen van de zoekfunctie in Outlook. Excel heeft ook veel nieuwe functies, zoals geavanceerde grafieken en dynamische tabellen. Daarnaast biedt deze versie verbeteringen in prestaties, veiligheid en toegankelijkheid.
 2. Wat is de verwachte releasedatum voor Office 2024? Office LTSC 2024 zal beschikbaar zijn in een previewversie vanaf medio april 2024, met een officiële release gepland voor eind 2024.
 3. Welke versie van Microsoft Office wordt aanbevolen voor intensieve gebruikers? Microsoft raadt aan om Office 365 te gebruiken voor degenen die de nieuwste functies en diensten nodig hebben en intensief gebruik maken van de Office-producten. Office 365 biedt de nieuwste updates en innovaties.
 4. Hoe verschilt Microsoft Office van OpenOffice? OpenOffice heeft een soberder interface en vereist tijd om aan te wennen. De menu's zijn verspreid over de gehele werkruimte. Daarentegen is de interface van Microsoft Office voornamelijk georganiseerd aan de bovenkant van de werkruimte, wat de toegang tot tools en functies voor gebruikers kan vergemakkelijken.