11/26/2021
3 min
0

Wat is Office 365?

11/26/2021
3 min
0

Office 365 is een productiviteitssuite gemaakt en samengesteld door Microsoft die beschikbaar is op abonnementsbasis. Office 365 combineert enkele bekende Office-applicaties met andere productiviteitsdiensten via het internet. Office 365 is een clouddienst en wordt geleverd als Software as a Service (SaaS). Wat je precies kan met Office 365 en hoe Office 365 werkt lees je in deze blog.

Hoe werkt Office 365?

Office 365 is een pakket met applicaties en productiviteitsdiensten die je af kan nemen op abonnementsbasis. Hoe Office 365 werkt leest je hier. Overweeg een on-premise Office licentie, waarbij men eenmalig betaald.

Office 365 als Software as a service (SaaS)

Office 365 kan het best omschreven worden als een Software as a service (SaaS) solution. SaaS is een licenseringmodel waarbij de software op abonnementsbasis word aangeboden en de applicaties centraal gehost zijn. Een voordeel van SaaS is dat de gebruiker mobieler kan werken, omdat de productiviteitssuite overal gebruikt kan worden mits de gebruiker over internet beschikt. Office 365 maakt gebruik van verschillende cloud functies en is dan ook het meest effectief wanneer het te gebruiken apparaat een werkende internetverbinding heeft. De bestanden en foto’s worden opgeslagen in OneDrive, tenzij anders aangegeven.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Welke applicaties zijn inbegrepen bij Office 365?

Afhankelijk van het gekozen Office 365 plan krijg je een combinatie van de volgende Office applicaties:

 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft OneNote
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft OneDrive
 • Skype
 • Microsoft Teams
 • Microsoft Exchange
 • Microsoft SharePoint
 • Microsoft Access
 • Microsoft Publisher

Lees hier meer over de Office 365 applicaties!

Office 365 abonnement

Wanneer je Office 365 wilt gebruiken zal je een abonnement moeten afsluiten. Er zijn meerdere Office 365 abonnementen beschikbaar. Je kan kiezen voor jaarlijkse of maandelijkse betaling.

Hoe gebruik je Office 365?

In deze paragraaf lees je hoe je Office 365 gebruikt.

Office 365 activeren

Je kunt een Office 365 abonnement aanschaffen via je Microsoft account. Wanneer je een Office app probeert te openen zal je moeten inloggen met een Microsoft account met een actief abonnement om de applicaties te activeren. Dit geldt ook voor schoolaccounts voor scholieren.

Het kan ook zo zijn dat je gekozen hebt voor een Office 365 productsleutel van een online retailer. Om deze sleutel te activeren moet de gebruiker op setup.office.com een Microsoft account aanmaken of inloggen op een bestaand Microsoft account.

Aan de slag met Office 365

Hieronder lees je hoe je zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met Office 365.


Inloggen

Je kan inloggen met een Microsoft account op www.office.com. Ook kan men inloggen bij Office wanneer men voor het eerst een applicatie opstart.


Web versie

Je kan de web versie van de inbegrepen applicaties gebruiken door in te loggen op Office.com met een Microsoft account met een actief Office 365 abonnement. Hier staan in de linker balk de applicaties waar je gebruik van kunt maken. Deze zijn aangegeven met een rode cirkel in de afbeelding hieronder.

Office 365 installeren

De applicaties installeren

In portal.office.com vindt je de webapps van het gekozen Office 365 pakket. In deze portal vindt je een ‘Office installeren’ knop. Wanneer je op deze knop klikt krijgt de gebruiker de keuze om de office apps te installeren, wanneer je hierop klikt worden de applicaties geïnstalleerd. Als de installatie klaar is kun je per direct de applicaties vanaf de computer opstarten.

Ook kun je inloggen op www.office.com, ook hier kun je een ‘Office installeren’ knop vinden. Dit is namelijk dezelfde pagina. Deze knop is te zien op bovenstaande screenshot en is omcirkeld in het blauw.

Office 365 admin portaal

Administrators kunnen gebruikers en bepaalde instellingen configureren in het Office 365 Admin Center. Hierin wordt alles omtrent Office 365 haar diensten, licensering en gebruikers geregeld. Het Office 365 Admin Center is een web portaal waarop gebruikers die als Administrator zijn aangemerkt kunnen inloggen. Er zijn enkele menu’s beschikbaar voor de administrators, namelijk:

 • Users
 • Groups
 • Resources
 • Billing
 • Settings
 • Reports
 • Health
 • Admin centers

Er zijn genoeg redenen en nadelen te bedenken waarom overstappen naar Office 365 een slecht idee is. In deze blog lees je over enkele Office 365 nadelen.

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.