12/06/2021
2 min
0

Office 365: 6 redenen waarom je beter on-premise kan blijven werken

12/06/2021
2 min
0

Office 365 is momenteel populair door de wijde ondersteuning en lage instapkosten vanuit Microsoft. Echter zijn er vergeleken met on-premise veel nadelen bij het gebruik van Office 365. In deze blog bespreken we de 6 grootste nadelen van Office 365 en bekijken we of Office 365 wel écht zo goed is in vergelijking met on-premise oplossingen. Er kunnen meer Office 365 nadelen zijn, maar dit zijn in onze ogen de grootste Office 365 nadelen.

1. Office 365 prijs in abonnementsvorm

Eén van de allergrootste nadelen van Office 365 is en blijft de abonnementsvorm. Op korte termijn is een abonnementsvorm vaak interessant, echter wanneer men nuchter rekent, is men voor de middellange termijn altijd goedkoper uit met een on-premise licentie.

Office 365 werkt offline. Echter moet de gebruiker eens in de 30 dagen verbonden zijn met het internet om het abonnement te laten verversen. Dit betekent dus dat Office 365 niet meer te gebruiken is na 30 dagen zonder internetverbinding.

2. Office 365 updates

Office 365 krijgt vaak updates, soms ook grote updates. Dit verstoort voornamelijk voor zakelijk gebruik de huidige werkprocessen. Dit kan voor organisaties grote en kostbare gevolgen hebben. Softtrader raadt dan ook altijd on-premise licenties aan voor organisaties om dit te voorkomen. Mocht men als organisatie toch voor een Office 365 licentie kiezen, is het belangrijk rekening te houden met snel veranderende werkprocessen. Dit vereist een hoge vorm van flexibiliteit binnen de organisatie.

Microsoft Office 2021 Banner

3. Office 365 is traag

Veel gebruikers melden dat Office 365 traag kan zijn. Dit kan komen door de hevig belaste Microsoft servers. Ook organisaties die zelf hun Office 365 hosten kunnen problemen ondervinden, zelfs op de sterkste servers. Dit kan veel redenen hebben en is vaak lastig op te lossen. Een trage internetconnectie van de eindgebruiker kan ook effect hebben op de snelheid van Office 365. Ondanks dat Office 365 lokaal geïnstalleerd wordt op individuele apparaten kan een langzame verbinding alsnog invloed hebben op de snelheid door de Cloud functies.

4. Office 365 bevat niet alle office applicaties

Office 365 abonnementen bevatten de volgende applicaties:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft OneNote
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft OneDrive
  • Skype

Dit zijn voor veel mensen/organisaties genoeg applicaties, echter voor sommige mensen en organisaties zijn er nog aanvullende applicaties nodig. Hiervoor moeten losse en vaak dure abonnementen worden afgesloten. Dit kan voor veel gebruikers een probleem zijn. Denk hierbij aan applicaties zoals Visio, Project, Publisher. Dit verschilt natuurlijk per situatie en per abonnementsplan. Hierdoor kunnen de kosten uiteindelijk veel hoger uitvallen dan verwacht.

5. Lastig over te stappen van Office 365

Het is lastig over te stappen van Office 365 door de cloud integratie. Wanneer men achteraf gezien toch liever kiest voor een on-premise licentie, is het een hele klus om de bestanden op te slaan naar een fysieke opslag. Dit is lastig en tijdrovend, niet ideaal dus. Denk daarom goed na voor u daadwerkelijk overstapt naar Office 365.

6. Prijsverhogingen van Office 365

Microsoft voert af en toe prijsverhogingen door voor Office 365. Dit in combinatie met het feit dat het lastig is om over te stappen vanaf Office 365 is voor veel mensen en organisaties vervelend. Zo gaat Microsoft bijvoorbeeld in maart 2022 de Office 365 prijzen tot wel 25% verhogen tot wel, een forse verhoging. Veel consumenten zijn niet op de hoogte van deze verhogingen, toch wel een vervelende prijsstrategie…

Meer over Office 365 lees je hier!

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.