03/09/2021
2 min
0

Microsoft Exchange Server vs. Office 365

03/09/2021
2 min
0

Voor het gebruik van e-mail en productiviteitsapps kunt u de keuze maken tussen verschillende applicaties, zoals Microsoft Exchange server en Office 365. De keuze hierin hangt natuurlijk of van specifieke behoeften van uw organisatie, bijvoorbeeld of u in de cloud wilt werken. Exchange server heeft een aanzienlijk marktaandeel maar Office 365 is groeiende en in deze blog vertellen we u meer over de verschillen.

Wat is Exchange Server en wat zijn de voordelen?

Exchange Server is een product van Microsoft en wordt voornamelijk gebruikt voor het beheren van e-mails, taken, berichten en agenda’s. Bij het gebruik van Exchange Server kan er gekozen worden tussen intern hosten en de cloud.

Beveiliging

Doordat je volledige zeggenschap hebt over de hardware en software van Exchange Server kan je de beveiligingsinstellingen effectief aanpassen of upgraden naar uw behoeften. Daarnaast ben je zelf volledig verantwoordelijk voor systeemupdates, back-ups en gegevensherstel wanneer u een interne Server gebruikt.

Betrouwbaarheid

Doordat uw interne server vlakbij is zorgt dit voor een betere doorvoer en toegangstijd, dit zorgt voor meer betrouwbaarheid. Daarnaast kan een defect netwerk snel worden hersteld waardoor de uptime ook beter is.


Wat is Office 365 en wat zijn de voordelen?

Microsoft Office 365 is de cloudvariant van de Microsoft Office Suite. Deze apps van Microsoft zijn al jaren een groot succes en daar is de 365 variant geen uitzondering van.

Geen kosten voor server

Doordat Office 365 op servers draait die overal ter wereld gehost worden heeft u geen kosten voor een server op locatie.

Productieve apps

Office 365 biedt een reeks productieve apps zoals Outlook, Skype, Word en Excel. Hiermee verhoog je de productiviteit van je medewerker.

Updates en lage onderhoudskosten

Door de abonnementsvorm betaal je maandelijkse kosten, hier tegenover staan updates en lage onderhoudskosten.


De belangrijkste verschillen

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen Exchange Server en Office 2021.

Prijs

Office 365 biedt maandelijkse abonnementen aan waardoor je geen grote investering hoeft te doen. Op lange termijn brengt dit echter wel wat kosten met zich mee. Een Exchange Server is vooral een eenmalige investering die geen maandelijkse investering met zich meebrengt waardoor je hier op langere termijn profijt van hebt. Zeker wanneer je kiest voor tweedehandse Exchange licenties.

Standaard of maatwerk

Elk bedrijf is uniek en apps moeten ervoor zorgen dat elk bedrijf er naar behoren mee kan werken. Office 365 biedt een standaard set aan apps met verschillende mogelijkheden die vaak voor een groot deel voldoen. Met een interne Exchange Server kan je de service over het algemeen aanpassen aan je specifieke behoeften.

Schaalbaarheid

Omdat Office 365 een cloud product is, is het erg schaalbaar. Zo kan je gemakkelijk je abonnement upgraden. Mocht het een keer nodig zijn om voor Exchange Server te upgraden, zal je wellicht extra hardware aan moeten schaffen.

Conclusie

Zowel Exchange Server als Office 365 bieden diverse voordelen. Wil je in de cloud werken en schaalbaar zijn? Kies dan voor Office 365. Wil je gaan voor een goedkope optie, op maat, die veilig op locatie staat? Kies dan voor Microsoft Exchange Server.

Lees hier alles over on-premise Exchange Server.

Goedkope Exchange Server licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Exchange Server licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Exchange Server 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.