vNext Windows Server vNext Exchange vNext

vNext

Wat is vNext?

VNext, ook bekend als de nieuwe versie van het framework .NET, is een innovatieve oplossing ontwikkeld door Microsoft. vNext introduceert wijzigingen in het .NET-platform. Deze veranderingen bestaan uit het bieden van een hoge mate van modularisatie, een eenvoudigere overgang van applicaties naar de cloud en de mogelijkheid om het platform te kiezen waarop de applicaties kunnen draaien.

 

Modularisatie in vNext

Een van de grootste veranderingen aan het .NET platform is de volledige modulariteit die vNext biedt. Terwijl met .NET gebruikers het .NET framework wereldwijd moeten installeren om de applicaties te kunnen draaien, kunnen gebruikers met vNext applicaties implementeren over meerdere besturingssystemen en omgevingen. De modularisering van vNext is een geweldige eigenschap voor bedrijven die op zoek zijn naar het implementeren van meer flexibele, onderhoudbare en schaalbare softwareontwikkeling.

 

Windows Server vNext

Windows Server vNext is de volgende en verbeterde versie van Windows Server. De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van het standaard serverbesturingssysteem bestaan uit verbeterde prestaties en schaalbaarheid, betere beveiliging, hybride cloudintegratie en verbeterde opslag en virtualisatie. Met Windows Server kunnen bedrijven adequater reageren op groeiende workloads en efficiënter veeleisende applicaties draaien. Op het gebied van beveiliging wordt Windows Server vNext geleverd met ingebouwde beveiligingsfuncties die gebruikers beschermen tegen cyberbedreigingen. Als meer geavanceerde versie van Windows Server biedt Windows Server vNext integratie met cloudplatformen zoals Microsoft Azure. Deze functie stelt bedrijven in staat om effectief hybride could-omgevingen te bouwen die on-premise oplossingen combineren met cloudservices. De verbeteringen aan Windows Server vNext's Windows Admin Center zorgen voor een eenvoudiger algemeen beheer. Gebruikers kunnen ook terugkerende taken automatiseren via de PowerShell-integratie. Tot slot optimaliseert de virtualisatie die Windows Server vNext biedt het opslaggebruik, zodat bedrijven kunnen voldoen aan hun fluctuerende werkbelastingseisen.

 

Exchange Server vNext

Microsoft heeft de release van Exchange Server vNext aangekondigd als opvolger van Exchange Server 2019. De release staat gepland voor de tweede helft van 2025, maar op dit moment is er nog niet genoeg bevestigde informatie over nieuwe of verbeterde functies.