Goedkope Office licenties
05/09/2022
3 min
0

Zeer goedkope Office licenties betrouwbaar en legaal?

05/09/2022
3 min
0

Op internet worden vaak Microsoft Office licenties voor een spotprijs aangeboden. Je kan bijvoorbeeld Office 2019 of Office 2021 kopen voor €19,- of Windows 10 voor €9,-. Zijn deze goedkope Office licenties wel legaal en wat zijn de gevolgen als dit niet zo is? In deze blog meer over dit onderwerp.

TIP: Pre-owned Microsoft Office licenties van Softtrader zijn goedkoop en legaal. Vraag een offerte aan om te ontdekken hoeveel uw bedrijf kan besparen bij de aanschaf van Microsoft Office licenties.

Hoe weet je of een Microsoft licentie illegaal is?

Op het internet zijn veel “gratis” software pakketten te downloaden. Bij deze kunt u er eigenlijk altijd vanuit gaan dat dit illegaal is. Een retail software pakket mag immers maar op één computer gelijktijdig actief zijn. Wanneer er een code openlijk op het web staat is geen garantie dat deze code maar eenmalig gebruikt wordt. Wanneer software illegaal is riskeert u een boete van 60.000,- per illegale licentie. Meestal zijn deze licenties te herkennen aan dat het zogeheten MSDN- licenties zijn, deze licenties zijn bedoeld voor ontwikkelaars. Het programma werkt dan meestal normaal maar doordat het in strijd met de voorwaarde is dit niet legaal. Hier wordt streng op gecontroleerd en mag Microsoft dan ook een boete uit schrijven. Het is dus van belang om goed op te letten bij de aanschaf van deze licenties om compliant te blijven met de voorwaarden van Microsoft.

Microsoft Office 2021 Banner

Goedkope Office 2021 licentie

Net zoals Softtrader zijn er ook bedrijven te vinden die software voor een zeer goedkope prijs aanbieden. Dit gaat vaak over Microsoft Office en Windows 10 licenties. Indien de prijs ver onder de Microsoft adviesprijs ligt kan dit twee dingen betekenen:

Dit verschil is voor u heel lastig te onderscheiden. Bij Softtrader checken we de licenties die we inkopen altijd zelf. Mochten wij hierin een steekje laten vallen dan zijn we verzekerd voor het geval er een audit komt. Sinds onze start in 2013 is dit gelukkig nooit voorgekomen. U heeft bij ons dus 100% garantie op legale Pre-Owned software (ook wel refurbished licenties) op al onze producten zoals Microsoft Office en Windows Server.

Lees hier meer over de verschillen tussen Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional.

Microsoft Office kopen

Regels omtrent Pre-Owned software:

Om Pre-Owned software te verkopen moet men zich aan verschillende regels houden om te voorkomen dat software makers uitgebuit worden. Deze regels zijn opgesteld door het Europees hof in het arrest van 2012:

  • De licentie moet voor onbepaalde tijd zijn. Er zijn ook licenties die maar voor een aantal jaar geldig zijn. Deze licenties mogen niet verkocht worden.
  • Wanneer een licentie doorverkocht wordt mag deze niet meer door de verkoper gebruikt worden. Zoals u wel begrijpt is het nog steeds verboden meerdere apparaten op een licentie te laten werken.
  • Licenties mogen alleen doorverkocht worden als er oorspronkelijk een economische prijs voor is betaald.
    Alleen Europese licenties mogen doorverkocht worden.

Indien er aan bovenstaande eisen voldaan wordt, mag u dus gewoon tweedehands Office 2019 kopen. Ook kunt u gewoon Office 2021 kopen.

Goedkope Office 2021 licenties kopen

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Wat zegt het Europees hof?

Het Europees hof heeft deze uitspraak gedaan doordat zij ervan overtuigd zijn dat er betaald is voor een licentie voor het leven aan de koper. Het is op een legale manier op de markt gebracht en er is geen tijdslimiet aan gebonden. Het is immers ook gek dat wanneer u een licentie voor het leven koopt en er na een tijd geen gebruik meer van maakt u dan niks meer met deze licentie zou kunnen.

Goedkope Office licenties: Partijen

Een betrouwbare partij is bij goedkope Microsoft licenties van cruciaal belang. U kunt al snel een idee krijgen met wat voor partij u te maken heeft wanneer u kijkt naar zaken zoals de locatie en beoordelingen van de website. Ook kunt u kijken naar of het bedrijf geregistreerd staat, bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel.
Wanneer een partij software tegen extreem lage prijzen biedt zonder te vermelden dat het om tweedehands software gaat, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Bij deze partijen weet je daarom bijna zeker dat het om illegale licenties gaat.

Transparantie is enorm belangrijk. Het is daarom ook van belang dat de benodigde documenten worden gedeeld bij de transactie. Let daarbij ook goed op dat de licentie daadwerkelijk herbruikbaar is.

Softtrader heeft door de jaren heen zonder problemen meer dan 1000 organisaties geholpen door heel Europa. Softtrader heeft een breed netwerk aan bedrijven waar wordt ingekocht en verkocht. Hierdoor kan Softtrader aan zeer goedkope softwarelicenties komen en die tegen een lage prijs weer verkopen. Bent u op zoek naar Microsoft licenties voor uw organisatie, vul dan het formulier onder deze blog in om een offerte aan te vragen.

Goedkope Office 2019 of 2021 licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft licentie zoals Office 2019, Office 2021 Professional Plus of Windows 10? Of wilt u bijvoorbeeld een goedkope Office 2019 licentie kopen? Of een goedkope Office 2021 licentie kopen? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs van een licentie of wilt u Office 2019/2021 kopen ? Vraag nu een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.