01/27/2022
2 min
0

Hoe stop ik mijn Office 365 abonnement?

01/27/2022
2 min
0

Er zijn talloze redenen om je Office 365 stop te zetten. Misschien werkt Office 365 niet naar behoren, gebruik je het te weinig, of is het simpelweg te duur. In deze blog leggen we je uit hoe je jouw actieve abonnement stop zet.

Office 365 abonnement stopzetten

Ga via deze link naar de services- en abonnementenpagina en log in met je account waarop de licentie staat die je wilt cancelen. Zoek het te cancelen abonnement op en klik hier op ‘Beheren’. Je wordt naar een scherm gestuurd waar je kan kiezen voor ‘Annuleren’, hierna doorloop je een aantal stappen om de opzegging definitief te maken.

Microsoft 365 abonnement stopzetten

Het kan zijn dat je bij bovenstaande stappen niet de juiste licentie ziet staan om te cancelen. Het kan zijn dat je hem via een andere manier moet stopzetten, namelijk via een speciale Microsoft 365 pagina, maar dit is afhankelijk van je abonnementstype. Ga naar deze pagina en log in met je bijbehorende Office 365- of Microsoft 365 account. Wanneer je bent ingelogd krijg je de optie om op ‘Abonnement opzeggen’ te klikken. Nadat je op deze knop hebt geklikt doorloop je enkele stappen om de opzegging af te ronden.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Abonnement voor een jaar afgesloten

Wanneer je gekozen hebt voor een jaarlijks abonnement van Office 365 dan kun je niet zo maar van je abonnement af. Wanneer je in de afgelopen 30 dagen een jaarlijks abonnement bent aangegaan dan kun je nog een terugbetaling krijgen, wanneer je hiervoor kiest kun je de licentie niet meer gebruiken en zullen de applicaties gelijk in alleen-lezen modus veranderen.

Abonnement afgesloten via een mobiel apparaat

Wanneer je een Office 365- of Microsoft 365 abonnement ben aangegaan via je telefoon of tablet moet je het abonnement ook in de bijbehorende store annuleren. Wanneer jij bijvoorbeeld via de App Store een abonnement heb aangeschaft, dan dien je hem via dezelfde App Store te cancelen. Let op! Bepaalde App Stores hebben andere voorwaarden dan Microsoft zelf als het aankomt op het opzeggen van abonnementen.

Redenen om je Office 365 abonnement stop te zetten

Er zijn meerdere redenen waarom het voor jou misschien beter kan zijn om je Office 365 abonnement stop te zetten en over te schakelen naar een goedkopere optie, zoals een on-premise pre-owned licentie van Softtrader. In deze blog lees je meer over de verschillende redenen waarom on-premise werken beter is.

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.