12/10/2021
4 min
0

Welke versie van Office 365 heb ik nodig?

12/10/2021
4 min
0

Er zijn ongelofelijk veel verschillende versies van Microsoft 365 en Office 365. Mocht je nou in de war zijn tussen Microsoft 365 en Office 365, dit is dezelfde productlijn. Microsoft heeft enkel de naam veranderd en dit schept verwarring. Bij de versies voor grote ondernemingen zijn er wel verschillen tussen Office 365 en Microsoft 365. In deze blog lees je over de verschillende versies van Office 365 en Microsoft 365.

Microsoft 365 voor thuisgebruik

Er zijn twee opties voor particulieren die Microsoft 365 willen gebruiken. Men kan kiezen tussen Microsoft 365 Family en Microsoft 365 Personal. Hoeveel deze versies kosten lees je in deze blog. 

Microsoft 365 Family

Met Microsoft 365 Family krijg je de ‘basis’ applicaties van Microsoft Office, en daarbij krijg je OneDrive-opslag en Skype. De Office applicaties waar je toegang tot krijgt zijn Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote en Microsoft Outlook. Microsoft 365 Family is bedoeld voor 2-6 personen. Je krijgt ook 6TB cloudopslag voor OneDrive, dat is 1TB per persoon. Deze versie van Microsoft 365 is dus uiterst geschikt voor gezinnen.

Microsoft 365 Personal

Met Microsoft 365 Personal krijg je toegang tot dezelfde Microsoft Office applicaties als bij Microsoft 365 Family, ook krijg je 1TB OneDrive cloudopslag en toegang tot Skype. Het grote verschil tussen Microsoft 365 Family en Microsoft 365 Personal is dat de Family versie geschikt is voor 2-6 personen, en de Personal versie maar voor 1 persoon is bedoeld.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft 365 voor zakelijk gebruik

Voor ondernemers en bedrijven zijn er meer opties als het aankomt op Office 365. Je kunt kiezen uit Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365-apps. Hieronder lees je wat je bij de verschillende versies van Office 365 krijgt. Hoeveel deze versies kosten lees je in deze blog.

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic is geschikt voor bedrijven die voornamelijk voor thuiswerken een makkelijke oplossing willen. Je krijgt niet veel applicaties bij deze versie. Je krijgt namelijk alleen de web- en mobiele versies van Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft OneNote en Microsoft PowerPoint. Daarnaast krijg je toegang tot Microsoft Teams, en worden je gegevens veilig opgeslagen door middel van OneDrive, Microsoft Exchange en Microsoft SharePoint.

Microsoft 365 Business Standard

Bij Microsoft 365 Business Standard krijg je verschillende Microsoft Office applicaties, die je daadwerkelijk op je apparaat kan installeren. Dit zijn Microsoft Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Publisher (alleen op PC) en Microsoft Access (alleen op PC). Daarnaast krijg je toegang tot Microsoft Teams, en worden je gegevens veilig opgeslagen door middel van OneDrive, Microsoft Exchange en Microsoft SharePoint.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium bevat alles wat ook bij Microsoft 365 Business Standard inbegrepen is. Daarnaast bevat Business Premium ook Intune en Azure Information Protection. Microsoft Intune is een Mobile Device Management en Mobile Application Management dienst. Hiermee beheer je hoe de apparaten en applicaties binnen de organisatie gebruikt kunnen worden. Azure Information Protection doet wat de naam al zegt, het beschermt je bestanden. Azure Information Protection maakt het mogelijk om labels aan bepaalde bestanden te geven, hiermee kun je ze verbergen en beschermen tegen andere gebruikersgroepen.

Microsoft 365-apps

Bij deze versie van Microsoft 365 krijg je de desktop applicaties en de web- en mobiele versies van de Office applicaties. Je krijgt toegang tot Microsoft Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Publisher en Microsoft Access. Ook krijg je 1 TB OneDrive opslag per gebruiker.

Microsoft 365 en Office 365 voor (grote) ondernemingen

Grote ondernemingen hebben vaak behoefte aan controle, veiligheid en productiviteit. Microsoft 365 ‘Enterprise’ opties bieden verschillende vormen van controle, veiligheid en productiviteit aan. Ook zijn er speciale opties voor ‘Front-line’ abonnementen.

Microsoft 365 E3

Microsoft 365 E5 is bedoeld voor grotere ondernemingen en biedt de standaard Office applicaties die al eerder genoemd zijn. Ook krijg je Windows 11 voor ondernemingen bij deze versie. Microsoft Teams is ook inbegrepen bij Microsoft 365 E3. Deze versie is uiterst geschikt voor werkbeheer, gegevensbescherming, en beveiligingsbeheer.

Microsoft 365 E5

Microsoft 365 E3 is bedoeld voor grotere ondernemingen en biedt de standaard Office applicaties die al eerder genoemd zijn. Ook krijg je Windows 11 voor ondernemingen bij deze versie. Microsoft Teams is ook inbegrepen bij Microsoft 365 E5. Deze versie is uiterst geschikt voor werkbeheer, beveiligingsbeheer, gegevensbescherming, compliance beheer, toegangsbeheer en geavanceerde analyse.

Microsoft 365 Apps voor grote bedrijven

Bij deze versie van Microsoft 365 krijg je alleen de Office applicaties zoals Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote en Microsoft Publisher. Ook kan men gebruik maken van Outlook maar krijgt men geen zakelijk mail account. Ook andere communicatie apps als Microsoft Teams zijn niet inbegrepen.

Office 365 E1

Office 365 E1 is een online office pakket en bevat dan ook alleen de web versies van enkele Office applicaties. Met dit pakket kun je bestanden delen, mailen en teams gebruiken.

Office 365 E3

Office 365 E3 is een versie die Office 365 E1 en Microsoft 365-apps voor grote bedrijven bundelt. Hier gooit Microsoft extra veiligheid en controle bovenop door haar Compliance en beveiligingstools.

Office 365 E5

Office 365 E5 bevat alles wat Microsoft 365 apps voor grote bedrijven, Office E1, en Office E3 bevatten en gooit hier nog eens geavanceerde beveiliging bovenop. Ook bevat dit pakket tools voor analyses en stembesturing.

Microsoft 365 en Office 365 Frontline versies

Speciaal voor frontline medewerkers zijn er speciale Microsoft 365 en Office 365 frontline pakketten samengesteld. Namelijk:

  • Microsoft 365 F1
  • Microsoft 365 F3
  • Office 365 F3

Frontline medewerkers zijn het eerste aanspreekpunt van de klant, hiervoor zijn deze pakketten samengesteld. Het gaat hierbij om goede en snelle service. Softtrader raadt aan om bij interesse in deze pakketten zelf goed onderzoek te doen naar de behoefte van uw frontline medewerkers. Van de bovengenoemde versies is Microsoft 365 F3 de meest uitgebreide versie met een scala aan applicaties en cloud diensten.

Microsoft 365 voor het onderwijs

Microsoft 365 voor onderwijs is verkrijgbaar via de verkoopafdeling van Microsoft. Omdat afname van Microsoft 365 voor het onderwijs vaak in grote getallen verkocht word, zijn deze pakketten vaak gepersonaliseerd. Als u op zoek bent voor meer informatie, neem dan contact op met de verkoopafdeling van Microsoft.

Conclusie

Aan keuze in ieder geval geen gebrek. Onze conclusie is dat een on-premise licentie altijd voordeliger is op de lange termijn. Al helemaal als je een pre-owned Office licentie koopt van Softtrader, hiermee bespaart u al gauw tot 70% op de kosten. Mocht je nou écht een Microsoft 365 of Office 365 licentie willen, dan hangt de juiste keuze volledig af van je situatie. Eén ding is duidelijk: er zijn genoeg verschillende versies van Microsoft 365 en Office 365.

Meer weten over Office 365? Lees hier meer.

Koop een pre-owned Microsoft Office licentie van Softtrader, en bespaar tot 70%.

Bij Softtrader zijn we expert op het gebied van pre-owned Microsoft licenties. We helpen bedrijven al jaren met het besparen op de kosten bij de inkoop van licenties. Overweeg daarom een pre-owned licentie van Softtrader.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.