01/27/2022
2 min
0

Office 365 voor Mac

01/27/2022
2 min
0

Alhoewel Apple en Microsoft concurrenten van elkaar zijn heeft Microsoft toch gedacht aan de MacOS gebruikers, door de Office 365 suite grotendeels compatibel gemaakt met MacOS. In deze blog bespreken we de beperkingen van office 365 op Mac, maar ook de systeemvereisten van je MacOS systeem.

Beperkingen van Office 365 op Mac

Ondanks dat Microsoft hard heeft gewerkt aan de compatibiliteit van Office 365 en Mac, betekent dit helaas niet dat alles feilloos werkt. Wanneer je office 365 op een Mac gebruikt kan dit dus leiden tot beperkingen. De volgende beperkingen zijn ons bekend:

  • Problemen met Microsoft OneDrive
  • Microsoft Access is niet beschikbaar voor Mac
  • Bepaalde visuele en functionele functies werken niet of minder goed op Mac.
  • Slechtere beveiliging

Office 365 werkt dus gewoon op Mac, maar er zijn gewoon enkele punten die niet werken of minder goed werken, en dit wordt vaak als vervelend ervaren.

Microsoft Office 2021 Banner

Beperkingen omzeilen

Er zijn enkele manieren om de beperkingen te omzeilen of te verzachten. Eén van deze manieren is het opzetten van Virtual Machines, kortaf VMs, die je inricht als Office omgevingen. In deze virtuele omgeving krijgt de Mac gebruiker toegang tot de VM in een Windows omgeving met Office 365, dit werkt ook voor normale Office licenties. Het nadeel van een virtual machine is het opzetten hiervan. Dit kost nou eenmaal veel tijd. Een andere manier om de beperkingen te omzeilen is om in de browser te werken via de web applicaties van Office 365. De web applicaties werken hetzelfde op Windows en op Mac en hebben prima functionaliteiten. Alhoewel beide opties niet perfect zijn zal dit voor de meeste gebruikers een prima oplossing zijn.

Bij Softtrader raden we normale Office licenties aan voor Mac gebruikers. Bij Softtrader bieden we verschillende soorten pre-owned Office licenties aan voor Mac gebruikers, hiermee bespaar je al gauw tot wel 70%!

Systeemvereisten voor Microsoft 365 op Mac

Om te kijken of Microsoft 365 Family of Microsoft 365 Personal zouden werken op je Mac apparaat hebben we de systeemvereisten opgezocht en hieronder per onderdeel voor je neergezet.

Processor

Wanneer je gebruik maakt van MacOS heb je een intel-processor nodig.

Geheugen

Voor MacOS geldt een minimaal werkgeheugen van 4GB RAM.

Harde schijf

Wanneer je gebruik maakt van MacOS heb je minimaal 10GB beschikbare schijfruimte op een schijf met de APFS indeling nodig.

Beeldscherm

Voor de beeldschermweergave geldt een minimale schermresolutie van 1280 x 800 px. Voor de webapps gelden dezelfde vereisten.

Grafische kaart

Geen vereisten.

Besturingssysteem

Wanneer je MacOS gebruikt worden de drie meest recente versies van MacOS ondersteund. Wanneer er een nieuwe versie van MacOS uitrolt verschuiven de ondersteunde besturingssystemen dus mee. De nieuwste versie van MacOS en de twee vorige versies worden dus altijd ondersteund.

Browser

Er zitten geen strenge eisen aan de browservereisten. Zowel Microsoft Edge, Safari, Chrome als Mozilla FireFox zijn compatibel met Office 365 en Microsoft 365.

Specifieke vereisten voor bepaalde functies

Er is een actieve internetverbinding vereist voor alle internetfuncties en cloud activiteiten. Voor de installatie en activatie heb je een internetverbinding nodig.

Je hebt een Microsoft-account nodig om je licentie te kunnen activeren.

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.