10/23/2020
3 min
0

Microsoft Office 2019: Alles wat u moet weten

10/23/2020
3 min
0

Microsoft heeft in 2018 een nieuwe versie van Office gelanceerd. Deze versie is tot op heden de meest recente variant van de populaire serie Office pakketten. Als je nieuwsgierig bent naar deze nieuwe versie van Microsoft Office, hebben we deze blog samengesteld om de grootste vragen over Office 2019 te beantwoorden.

Wat is Office 2019?

Microsoft Office 2019 is een zelfstandige, lokale (niet cloudgebaseerde, zoals Office 365) versie van de Microsoft Office-software. Het is een 'eeuwigdurende' release, wat gewoon een mooie manier is om te zeggen dat u de software eenmalig koopt en voor altijd bezit, in plaats van dat u een jaarlijks abonnement moet betalen om toegang te krijgen. Dat gezegd hebbende, krijg je alleen een licentie om het op een enkele pc te gebruiken, terwijl je met een abonnement op Office 365 op een pc, een tablet en een smartphone kunt gebruiken.

Deze nieuwe versie werkt de 2016-versies van Word, Excel, enz. Bij en vervangt veel van de nieuwe functies die de afgelopen drie jaar zijn uitgerold naar Office 365-gebruikers.

Wat zijn de systeemvereisten voor Office 2019?

Hier is een grote verandering. Op pc's heb je Windows 10 nodig voor Office 2019; Microsoft ondersteunt geen versies van Windows 7 of 8. Zoals altijd zal Microsoft 32- en 64-bits versies van Office 2019 beschikbaar stellen.

Voor Mac ondersteunt Microsoft de drie meest recente versies van macOS, momenteel macOS Sierra (10.12), High Sierra (10.13) en Mojave (10.14). Zoals Microsoft opmerkt:

“Wanneer een nieuwe versie van macOS wordt uitgebracht, wordt de vereiste voor het besturingssysteem van Office 2019 voor Mac de op dat moment drie meest recente versies op dat moment: de nieuwe versie van macOS en de vorige twee versies. Op het moment dat macOS 10.14 bijvoorbeeld algemeen verkrijgbaar is bij Apple, ondersteunt Office voor Mac macOS 10.12, 10.13 en 10.14. "

Microsoft Office 2019 banner

Office 2019 Windows 11

Nu Windows 11 uit is gekomen zitten veel mensen met de vraag of Office 2019 werkt op Windows 11. Lees hier meer over de compatibiliteit en de extra functies van Office 2019 op Windows 11.

Welke nieuwe functies kunt u verwachten?

Hier is een kort overzicht van de belangrijke updates die Office 2016-gebruikers zullen zien als ze upgraden naar Office 2019.

Microsoft Word:

Met Office 2019 zegt Microsoft dat het gericht is op het helpen van je, nou ja ... beter focussen bij het schrijven in Word. Om dit te doen krijgt Word 2019 de toepasselijke Focus-modus, die het scherm donkerder maakt en de weergegeven UI-elementen vermindert.

Gebruikers zullen ook nieuwe "Leerhulpmiddelen" hebben, waaronder nieuwe tekst-naar-spraak, tekstafstand en vertaalfuncties. Mac-gebruikers hebben nu ook aanpasbare linten (ook wel dropdown-menu's genoemd) in hun versie van de Word-interface.

Outlook:

Net als Word krijgt Outlook ook een nieuwe focusmodus, de "Focused Inbox", om de workflow en het opstellen van e-mail te stroomlijnen. Gebruikers kunnen nu "@" -opdrachten gebruiken om mensen in e-mails te taggen en contactkaarten zijn gereviseerd.

Ook hebben pc-gebruikers nu reis- en bezorgkaarten, terwijl Mac-gebruikers nieuwe e-mailsjablonen ontvangen; een Send Later-functie voor het plannen van levertijden; en lees bonnen. Beide platforms krijgen ook Office 365 Group-integratie.

PowerPoint:

De wijzigingen voor PowerPoint gaan allemaal over verbeterde ondersteuning van media en visuele elementen in presentaties. De opmerkelijke toevoegingen hier zijn ondersteuning voor weergave / manipulatie van 3D-modellen en SVG-bestanden op dia's; nieuwe morfovergangen; de mogelijkheid om uw presentatie te exporteren in 4K UHD-videoformaat, en u kunt nu met de hand schrijven en elementen verplaatsen met uw potlood tijdens het bewerken.

OneNote:

OneNote is misschien wel de grootste verandering in Office 2019. Dit is technisch gezien een nieuwe OneNote-release die de OneNote 2016 kan vervangen (hoewel OneNote 2016 beschikbaar blijft en door Microsoft wordt ondersteund tot 2025). Deze nieuwe versie, genaamd OneNote voor Windows 10, biedt ondersteuning voor inkt-naar-tekst, wat betekent dat uw handgeschreven woorden worden omgezet in getypte tekst, plus een betere synchronisatie tussen verbonden apparaten.

Excel:

Ten slotte krijgt Excel tal van nieuwe functies - zoals nieuwe formules en grafiekopties en ondersteuning voor 2D-kaarten en tijdlijnen - om uw gegevens beter te presenteren en te organiseren. PC-gebruikers ontvangen ook updates voor Power Pivot, Power Query en de mogelijkheid om te exporteren naar Power BI.

Welke versie van Microsoft Office 2019 past het beste bij mij?

Als u een groot bedrijf heeft is het handiger om Microsoft Office Professional Plus aan te schaffen. Deze heeft meer functies die u helpen met alles van presentaties tot nieuwsbrieven maken. Voor particulieren zijn er diverse varianten van Office 2019, lees hier de verschillen.

Office 2021 is uit! Lees hier meer

Lees hier meer over de verschillen tussen Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.