08/31/2021
5 min
0

Windows 11 voordelen: alles wat je moet weten

08/31/2021
5 min
0

Update: Windows 11 is 5 oktober 2021 officieel uitgekomen. Windows 11 is de eerste grote update sinds de Windows 10 lancering in 2015. Windows 11 wil de gebruiker een kalme en creatieve ruimte bieden om in te werken. De beta-versie van Windows 11 is inmiddels gereleased en getest, de belangrijkste punten en windows 11 voordelen bespreken we hier.

Windows 11 kopen? release en beschikbaarheid

Update: Windows 11 is 5 oktober 2021 officieel uitgekomen. Dit betekend helaas niet dat u Windows 10 per direct naar Windows 11 kan upgraden. De releasedate van 5 oktober houdt voor nu in dat de eerste PC's met Windows 11 erop geïnstalleerd nu verkocht worden. Microsoft heeft aangegeven dat mensen die hun Windows 10 naar Windows 11 willen upgraden misschien wel moeten wachten tot 2022. Windows 11 kopen kan op dit moment dus alleen via de aanschaf van een nieuwe Windows computer. Let hier goed op bij de aanschaf van een nieuwe computer.

Windows 11 werd verwacht op 20 oktober 2021 en zal voor huidige Windows 10 gebruikers gratis te upgraden zijn onder bepaalde voorwaarden. U kunt kiezen voor een pre-owned versie van Windows 10 van Softtrader, en deze later gratis upgraden naar Windows 11 via het updateplan van Microsoft. Windows 10 Pro kunt u in dat geval upgraden naar Windows 11 Pro terwijl u Windows 10 Enterprise kan upgraden naar Windows 11 Enterprise. Deze gratis upgrade naar Windows 11 zal ook later dit jaar uitrollen. Hieronder leest u meer over Windows 11 voordelen.

Windows 11 banner

Windows 11 voordelen & functionaliteiten

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft probeert met een nieuw design en een hoop nieuwe functies de ervaring op de PC te stroomlijnen om de productiviteit van jou en je werknemers een boost te geven. Graag bekijken we samen met u onze favoriete Windows 11 features.

  • Microsoft Teams is geheel in het besturingssysteem verwerkt, hierdoor wordt het veelgebruikte Microsoft Teams nog makkelijker te gebruiken.
  • Daarnaast krijgt u met Windows 11 de mogelijkheid om verschillende virtuele desktops te creëren. Denk hierbij aan één werkbureaublad, één persoonlijk bureaublad en één opleidingsbureaublad met ieder zijn verschillende achtergronden, apps en documenten waartussen de gebruiker makkelijk kan schakelen.
  • Snap Lay-outs is nog een functie die multitasking bevorderd. Deze optie laat je verschillende vensters organiseren op je beeldscherm. Hierbij kun je bijvoorbeeld 4 applicaties op 1 beeldscherm openzetten, en tegelijk minimaliseren.

Windows 11 voordelen zijn voor de eindgebruiker voornamelijk merkbaar qua interface en gebruiksgemak. Er zijn ook een hoop technische verbeteringen, zoals goede optimalisatie, snellere start-up tijden en betere beveiliging. De voordelen van Windows 11 zijn op veel vlakken zichtbaar. Windows 11 Pro voordelen zijn het voor bepaalde gebruikers waard, hierover leest u hieronder meer.

Windows 11 Home vs Pro: overzicht

Windows 11 Home is over het algemeen voor particulieren geschikt. Windows 11 Pro is daarentegen bedoeld voor professionals met geen tot weinig technische kennis. Hieronder leest u een deel van de voordelen per Windows 11 versie.

Windows 11 home vs pro

In dit artikel vind u meer informatie over Windows 11 Pro.

Windows 11 systeemvereisten

Windows 11 kan helaas niet op ieder systeem draaien. Check daarom of Windows 11 compatibel is met uw hardware. Windows 11 voordelen kunnen het waard zijn voor u om uw systemen te upgraden. Denk hier goed over na en laat u adviseren. Windows 11 voordelen boosten voornamelijk productiviteit, en hierdoor is een upgrade het al gauw waard.

Windows 11 systeemvereisten

Bevat bovenstaand schema niet voldoende informatie voor u? Lees meer over de systeemvereisten op de website van Microsoft om er zeker van te zijn dat u van alle windows 11 voordelen gebruik kan maken!

Office 2019 op Windows 11

Office 2019 is compatibel met Windows 11 en krijgt zelfs een upgrade. Office 2019 krijgt een heel nieuw uiterlijk, gebaseerd op een meer natuurlijke en consistente ervaring. Mocht de visuele upgrade je nou tegenvallen, dan kun je gewoon terug switchen naar de oude interface. Office matched nu ook met je Windows thema, mocht je een liefhebber zijn van Darkmode, kleuren of wit, Office neemt de kleuren van je actieve Windows thema over. Daarnaast word het mogelijk om het ‘lint’ bovenin de office programma’s aan te passen, nu is de functionele balk al jaren hetzelfde dus wij zijn benieuwd hoe dit aanpassen gaat werken. Ook krijgt de nieuwe look van Office 2019 zachte hoeken, dit zou de natuurlijke ervaring van Office moeten boosten. De nieuwe update van office gaat samen met de nieuwe Windows 11 voordelen een groot verschil maken voor de productiviteit van heel veel mensen en organisaties, ook hier op het Softtrader Europe kantoor! Ook word Office 2019 geüpdate voor Windows 10. Office 2019 wordt via Windows 11 eindelijk beschikbaar voor ARM-based computers. 

Windows 11 licentie

Het is nog niet mogelijk om een Windows 11 licentie te verkrijgen. De enige manier om op dit moment toegang te krijgen tot Windows 11 is wanneer men een nieuwe Windows PC aanschaft. Begin 2022 begint Microsoft met het uitbrengen van 'losse' Windows 11 licentie pakketten. Overweeg daarom om een Windows 10 licentie aan te schaffen, en wanneer het mogelijk word deze up te graden naar een Windows 11 licentie. Wanneer de Windows 11 licentie word uitgebracht zal deze geactiveerd worden als andere licenties. Men installeert het stuurprogramma en activeert deze met de Windows 11 licentie sleutel die men ontvangt bij aanschaf. Windows 11 voordelen kunnen de update waard zijn. Men kan nu een Windows 10 licentie aanschaffen en deze later upgraden naar de nieuwste versie van windows voor alle Windows 11 voordelen.

FAQ

Ik vind Windows 11 te duur, zijn er alternatieven?

Softtrader raadt altijd een goedkope Pre-owned Windows 10 licentie aan, te verkrijgen op onze website. Deze kunt u vervolgens gratis updaten naar Windows 11. Neem voor vragen contact met ons op!

Kan ik Windows 10 gratis upgraden naar Windows 11?

Ja, wanneer Microsoft de update uitrolt is het mogelijk voor gelicenseerde Windows 10 gebruikers om gratis te upgraden naar Windows 11. Meer hierover leest u in deze blog.

Wanneer is Windows 11 beschikbaar?

Windows 11 is op 5 oktober 2021 officieel uitgebracht! Momenteel rolt Microsoft langzaam de gratis upgrades uit. Windows 11 is ook al beschikbaar bij aankoop van nieuwe desktops en laptops. Meer over de verkrijgbaarheid leest u in deze blog!

Werkt office 2019 op Windows 11?

Office 2019 is compatibel met Windows 11. Echter zullen er wel wat dingen veranderen, voornamelijk op visueel gebied. Meer hierover leest u in deze blog.

Hoe weet ik of mijn PC kan upgraden naar Windows 11?

Of uw PC kan upgraden naar Windows 11 is van enkele factoren afhankelijk. In deze blog staat een tabel met daarin de vereisten. Daarnaast kunt u een PC health checker downloaden die de specificaties van uw PC vergelijkt met de vereisten van Windows 11.

Windows 11 bevalt mij niet, wat nu?

Wanneer men geupgrade heeft naar Windows 11 krijgt men 10 dagen om weer te downgraden mocht de upgrade niet bevallen. Hierbij blijven de bestanden behouden, na deze 10 dagen moet er echt een ‘clean install’ gedaan worden, wat betekend dat men een back-up moet dan van alle bestanden en nieuwe installatie van Windows 10 moet doen.


Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.