Windows 11 Pro: Retail- versus volumelicentie
07/20/2023
3 min
0

Windows 11 Pro: Retail- versus volumelicentie

07/20/2023
3 min
0

Windows 11 Pro is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en biedt geavanceerde functies en een verbeterde ervaring voor individuen, bedrijven en organisaties. Bij aanschaf van Windows 11 Pro kunt u ervoor kiezen om een retaillicentie of een volumelicentie te kopen. In deze blog onderzoeken we de verschillen tussen deze twee licentieopties en hoe deze van invloed kunnen zijn op uw keuze bij de aanschaf van een Windows 11 Pro-licentie.

Windows 11 Pro Retail-licentie

De retaillicentie voor Windows 11 Pro is bedoeld voor eindgebruikers en kleine bedrijven die een licentie nodig hebben voor gebruik op één of enkele computers. Anders dan OEM-licenties, zijn Retail-licenties niet gebonden aan het apparaat, maar aan de gebruiker. Dit betekent dat u uw Windows 11 Pro kunt overzetten naar een ander apparaat, zolang u het eerst deactiveert. Dit is meestal erg handig voor mensen die besluiten hun apparaat te upgraden of te vervangen.

Lees meer over het verschil tussen Microsoft Retail, OEM en Volumelicenties .

Andere belangrijke kenmerken van de Retail-licentie voor Windows 11 Pro vindt u hieronder:

Directe klantenondersteuning

Een retaillicentie omvat meestal directe klantenondersteuning van Microsoft. Dit betekent dat u technische assistentie, begeleiding en oplossingen kunt krijgen voor Windows 11 Pro-gerelateerde problemen. De directe klantenondersteuning is van groot nut voor bedrijven die geen toegewijd technisch team hebben. Zo lost u eventuele problemen op die belangrijke werkprocessen kunnen verstoren. Bovendien is de directe klantenondersteuning een geweldige service voor personen die Windows 11 Pro als Retail-licentie gebruiken, aangezien niet iedereen de kennis heeft of technische problemen zelf kan oplossen.

Windows 11 banner

Beschikbaarheid

Retaillicenties zijn algemeen verkrijgbaar bij geautoriseerde winkels, online wederverkopers en de Microsoft Store. Het is belangrijk om een echte licentie van een vertrouwde bron aan te schaffen om authenticiteit en naleving van de gebruiksvoorwaarden te garanderen. U kunt tot 70% besparen op uw softwareaankoop met tweedehands licenties. Voor het geval u nog niet bekend bent met gebruikte licenties, dit is in wezen nieuwe software die door een andere persoon/bedrijf is gebruikt en is gedeactiveerd en doorverkocht. Lees meer over hoe tweedehands softwarelicenties werken.

Volumelicentie voor Windows 11 Pro

Windows 11 Pro als volumelicentie is vooral bedoeld voor gebruik door grotere bedrijven en organisaties die meerdere installaties van het besturingssysteem moeten beheren. Met de Windows 11 Pro Volume-licentie kunt u ook profiteren van overdrachtsflexibiliteit. U kunt de software deïnstalleren en opnieuw installeren in geval van een crash of als u besluit uw apparaat te upgraden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van deze optie:

Grootschalige inzet

Als u Windows 11 Pro aanschaft als een volumelicentie, kunt u deze op meerdere apparaten installeren volgens specifieke licentievoorwaarden. Als u bijvoorbeeld 30 licenties voor uw team aanschaft, ontvangt u één licentiesleutel met 30 activeringen. U kunt dezelfde sleutel gebruiken voor alle 30 installaties op de verschillende apparaten. Volgens de licentievoorwaarden kunt u de activeringssleutel slechts zo vaak gebruiken als het aantal licenties dat u hebt aangeschaft. Als u het vaker installeert dan licenties die u hebt gekocht, kan uw bedrijf kosten in rekening worden gebracht in het geval van een Microsoft-audit . Zolang u een geldig aankoopbewijs heeft voor alle software die u gebruikt, bent u aan de veilige kant. Vanwege de eenvoudige en moeiteloze installatie is de Volume-versie van Windows 11 Pro de ideale besturingssysteemoplossing voor ondernemingen.

Aanvullende beheertools

Met volumelicenties kunt u extra tools en functies gebruiken om de implementatie en het beheer van talrijke licenties te vereenvoudigen. Dergelijke tools zijn bijvoorbeeld de Volume Activation Management Tool (VAMT) en het Volume Licensing Service Center (VLSC) . Met tweedehands licenties hoeft u zich geen zorgen te maken over het registreren ervan in het VLSC-platform, aangezien ze daar al zijn toegevoegd.

Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

Deskundige technische ondersteuning

Technische ondersteuning voor volumelicenties wordt geleverd door Microsoft en biedt deskundige hulp bij problemen met licenties en het activeren van Windows 11 Pro in een bedrijfsomgeving. Deze ondersteuning is anders dan de directe klantenondersteuning die bij de Retail-licentie wordt geleverd, aangezien de problemen waarmee grotere bedrijven worden geconfronteerd aanzienlijk verschillen van de problemen die individuele gebruikers of kleinere bedrijven ervaren.

Houd er rekening mee dat als u van plan bent serverlicenties zoals Exchange Server en/of SQL Server te gebruiken, u een licentiemodel moet volgen om softwarecompatibiliteit te garanderen. Lees meer over het beste besturingssysteem voor SQL Server .

Conclusie

Bij het kiezen tussen retail- en volumelicenties voor Windows 11 Pro, is het van cruciaal belang om rekening te houden met de softwarebehoeften van u en/of uw bedrijf. Als u een eindgebruiker bent of een klein bedrijf heeft met slechts een paar computers, kan Windows 11 Pro-detailhandel de beste optie zijn, omdat het overdrachtsflexibiliteit en directe klantenondersteuning biedt. Aan de andere kant kunnen bedrijven en organisaties die meerdere Windows 11 Pro-installaties moeten beheren, profiteren van Windows 10 Pro-volumelicenties, die grootschalige implementatie mogelijk maken en aanvullende beheertools bieden.

Koop Windows 11 Pro-licenties bij Softtrader

Welke optie u ook kiest, het is belangrijk om echte licenties te kopen bij betrouwbare bronnen om naleving van de gebruiksvoorwaarden te garanderen en om indien nodig de juiste ondersteuning van Microsoft te krijgen. Vind bij Softtrader legitieme Windows 11 Pro-licenties met prijzen die tot 70% goedkoper zijn. Neem contact met ons op en we leggen u graag uit hoe we samen geld kunnen besparen!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.